Šta je novo?

Reskaliranje u nize rezolucije

Silvester

Slavan
Učlanjen(a)
21.07.2006
Poena
309
Kako ste zadovoljni prikazom nizih rezolucija od nativnih za vas monitor?Iskustva,utisci,kritike...

Generalno moj monitor to radi veoma dobro za sve standardne rezolucije. Čak ni 1024x768 ne deluje tako loše.
Interesantno je da je interpolacija dosta lošija kada signal ide preko VGA kabla, nego preko DVI-a.

To je korisna informacija,ali pokusao sam da saznam koji monitori to rade najbolje izgleda bezuspesno.Nije moguce da niko ne odigra nesto u 1024x768 ili cak manje

Ja igram Colin Dirt i Crysis u 1024x768 i sasvim je prihvatljivo. Niže od toga je već totalno bezveze, mada sam igrao Diabla 2 u 800x600 i osim što je bio malo spljošten bilo je podnošljivo :)

Jel zna neko za neki program koji moze da omoguci iskljucivanje skaliranja na vga monitoru da prikazuje nize rezolucije sa crnim crtama sa strane? Fora je sto sam odavno to testirao sa nekim programom koji je radio, ali se zagubio a nemam pojma kako se zove.

Za to treba koristiti DVI port na monitoru, a onda se u kontrol panelu graficke kartice vrse sva podesavanja vezana za skaliranje.

Ja uglavnom držim 1440x900 rezoluciju u igrama.... eventualno kad igra ne podržava onda stavim 1024x768 ali imam lepo opciju za 4:3 na monitoru (MW221U).

Za to treba koristiti DVI port na monitoru, a onda se u kontrol panelu graficke kartice vrse sva podesavanja vezana za skaliranje.

Kazem ti da sam na svom Samsung 940N koji ima samo analognu konekciju uspevao to preko jednog 3rd party programa, a i znam da ako imas dvi onda moze preko nvidia control panel.

Nisam znao da moze i sa nekim drugim programom. Javi ovde naziv programa ako ga nadjes ;)

Da li je bolje u nVidia control panelu izabrati da skaliranje radi monitor ili video karta?

Nisam znao da moze i sa nekim drugim programom. Javi ovde naziv programa ako ga nadjes ;)

Setio sam se da sam sa powerstripom radio pravljenje rezolucija bez scalinga. On ima u sebi resolution in resolution opciju koja to obavlja.

Vrh Dno