Šta je novo?

Resite mi muke .

• Začetnik teme Začetnik teme bandit
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bandit

Slavan
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
319
Pomagajte resio sam da kupim graficku izbor je pao na asus 9999 ge 128mb 6800 ili leadtek winfast a400 tdh 128mb 6800 obe su agp . Recite mi vase predloge sta mi je bolje sto realnije molim vas . Takodje me interesuje i otkljucavanje dodatnih pipelina na ovim kartama jer i to ulazi u racun kupovine.

O Asusu 6800 neznam nista,a Leadtek a400 tdh 128 je kod mene 4-5 mjeseci.

Grafulja je odlicna,ima odlicno rijeseno hladjenje,nije bucna,dobro se overc. i ne pravi nikakve probleme.
Moja je otkljucana(16x1,6vp) i radi bez problema,no to zavisi od primjerka,mada je Leadtek graf.najvise otkljucano.

Kazes da otkljucavanje dodatnih pipelina ulazi u racun,pojasni malo,mislim jesu li vec otkljucane,znam da to ne ulazi u racun.

Poslednja izmena:
Pa vjerovatno misli da placa dileru koji mu bira primjerak koji se full otkljucava 16x1,6vp ...inace takodje mislim da je Leadtek bolja kupovina 😉
Poz...

Izvinjavam se na zabuni ne ulazi u cenu nego sam mislio dali se i asus moze otkljucati pa sve to oceniti, sta mi se vise isplati pri kupovini zbog cene. Dali otkljucan leadtek ili asus koji se mozda nemoze otkljucati .

Ma leadtec uzimaj i ne brini, ako ne zbog cega onda zbog hl;adjnja koji je na toj kartici odlicno uradjeno!

Ajde budi malo konkretniji.

Reseno uzeo sam leadtek stvarno je dobra karta nemogu da kazem da je najbolja ali za moje potrebe odlicna. Stvarno je kvalitetno odradjena pokusao sam da je otkljucam i mogu vam reci da sam uspeo bez problema . Nisam probao da je clocujem mada radi sa 16 pipelina i sve radi ok. Recite mi samo koji mislite da je najbolji driver za nju .

Ja vazda idem onom teorijom najnoviji su najbolji 😉
POz...

M3 reci mi dali si igrao doom3 sa ovom kartom i kako ti se pokazala . Primetio sam da ako stavim da driver kontrolise aplikaciju iz desktopa na ultra , javlja mi se s vremena na vreme seckanje u igri . U slucaju da sve namestim na manuelno radi ok . Mada nema razlike ni kada mi radi sa 12 ili 16 pipelina javlja se isti problem .

Pazi ja tu igru nisam igrao sa 6800 karticom ali sam igrao sa 6600Gt i mogu ti reci da igra leti u 1280x1024 na high setovanja...Tebi bi trebalo da radi sve ok mislim treba da ti klizi u ovoj rezoluciji 😉 Sto se tice samih drivera mislim da su oni svi jednaki kod nVIDIE sto se tice DooM 3 igre , dakle nije slucaj kao sa Ati-em .Jesi li pokusavao sa 3DMArkom 05 da vidis kako ti se igra ponasa sa 12 a kako sa 16pipelina? Ako nisi pokusaj jer je moguce da nisi mogao svih 16 da otkljucas, mislim jesi fizicki ali ostala 4 nisu ispravna , nadam se da me shvatas 😉
POz...

Banditu koju konfiguraciju posjedujes?

Poslednja izmena:
shto se tiche Leadtek-a imam kartu 6200 koja shljaka ko luda a Leadtek mi je bio uvek san jer je jedan lik ovde rekao lepo Leadtek ti brend pa josh malo a i imaju najveci procenat 100% otkljuchanih kartica!!!!!!!
I da sam na tvom mestu uzeo bih taj 6800 ali nisam (zavidim ti !!!majke mi!!!)🙂
Opet citiram jednog lika kome nemogu da se setim nick-a (izvinjavam se dotichnoj osobi)
Leadtek Brand i po, Asus samo brand
Pozdrav!!!!!!

Evo pogledaj sa 12 i sa 16 pipelina nisam bas vest sa tim otkljucavanjima ali mislim da sam uspeo . U 3d marku 2005 na 16 mi daje oko 300 vise u odnosu na 12 , konfiguracija je asus p4p800e deluxe intel 2800 box 2x512 kingston . Grafika mi je na defoltu nije klokovana mozda zato secka po neki put a otkljucana je pa mozda to ima neke veze.

Poslednja izmena:
Da to je to,sve si dobro odradio.
Ako je 3D mark prosao bez problema u prikazu sve je u redu,ali bi mogao pokrenuti jos koju igru da budes siguran,i daj to overcl.i javi rezultate.

Pazi doom3 na ultra setovanjima je jako zahtijevan,a sa tim procesorom ne mozes izvuci maksimum iz graficke.

Mozda ce i moci ako mu digne frekfrenciju na 3.5 Ghz ...😉 Ali ovako tesko,...Sve u svemu odigraj jos neku igri tipa half Life ili doom 3

Pa neka proba,bas bi volio da namuda i CPU i GPU dokle ide,ali kakav A64 bi to puno bolje odradjivao.

Super ti je karta, sada je jos samo "malo" OC, recimo za pocetak na 380/800 pa da vidis radosti, ima da bude preko 10000 u 3DMarku03 i oko 4200 u 3Dmarku05.

B... Gogi... otkljuca ti sve? Radi brez greske? Jesl ocistio driver od atija do kraja... mozda to pr..a? :bottle:

Tu si se zavukao rotkod pozdrav i ocistio sam ati driver imao sam od koga i da naucim . 350/800 3dmark05 oko 4200 ali sa 12 pipelina a sa 16 neda da se klokuje i dalje nema greske u radu sve je ok. Detect optimal frqueencies sam je odradio 395/839 sa 12 pip nisam probao dalje .

Ljudi gde nestadoste ? Jedno mozda glupo pitanje recite mi dali je mozda moguce na ovoj karti staviti bios od ultra ili gt ako moze dali bih dobio neka poboljsanja na njoj . Preporuke su uvek dobro dosle .

Ne mozes stavljati bios od Ultre ili GT-a jer koriste drugaciju memoriju(ddr3),kada bi to uradio unistio bi graficku.Koliki ti je 03 score?

Nazad
Vrh Dno