Šta je novo?

resetovanje kompjutera -.- ZAPALICU GA!

TeCHNiCS_

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2006
Poena
320
gigabyte P35 DS3L
intel e6300
3gb rama ddr2 800
gigabyte 9800 GT
napajanje thermaltake 470 (dobijeno uz xaser III kuciste)

...elem, temperature su sve kul, ne greje se ali mi se desava na random da se resetuje, znaci nije bitno da li je u nekoj igri, surfovanju, gledanju filma... jednostavno kad mu dune. danas se 2x gasio i kad se ugasi sam se resetuje ali iz tipa treceg puta - cujem kulere kako se zavrte pa se ugase i tako par puta i tek onda dobijem sliku na ekranu i normalno digne sistem.

elektroliti na ploci? napajanje? hm? help meeeeeeeeeeeeee

Vidi da l' piše nešto u event viewer-u.

start - event viewer - custom views - administrative events, pa pogledaj da l' ima neka greška zabeležena u onom trenutku kad ti se komp resetovao (pišu vreme i datum pored naziva greške).

edit: Inače, hoće komp da se resetuje i zbog neispravne memorije, tako da bi' ja od toga prvo krenuo jer najmanje cimanja zahteva. Pošto imaš 3GB rama, izvadi jedan štap, probaj da ti komp radi samo sa drugim ili obrnuto. Ako hoćeš 'pak memoriju da istestiraš, imaš u hirensu memtest, pa polako.

Poslednja izmena:
za pocetak udji u bios i ostavi ga da vidis da li ce da se resetuje a pritom otvori i gledaj temperature i napone
ako se ne resetuje tako moze biti i hard Ako imas neki hirens pusti sentinental ili linyx digni i vidi da li ce tako da radi
ako imas opciju da pozajmis neko napajanje

@ dzonihsv: Event 41 - Kernel Power: The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly. i

Audit events have been dropped by the transport. 0

The content source <csc://{S-1-5-21-3672767969-3442343659-4141811068-1001}/> cannot be accessed.

Custom dynamic link libraries are being loaded for every application. The system administrator should review the list of libraries to ensure they are related to trusted applications.

@jaga, blejao je u biosu pola sata i nista se nije desilo... temperature su ok i naponi kao i uvek sto su (sve je default)

Poslednja izmena:
probaj prvo da pozajmish od nekoga napajanje pa sa njim probaj a ujedno i tvoje kod nekog ortaka istestiraj par dana.

napajanje je staro dobrih 7 godina tako da najverovatnije ono pravi "belaj" ...a i ne pravilo kad se komp nikad ne gasi. probacu sa drugim napajanjem pa javljam, mozda nekome bude od koristi saznanje

Sta bi sa ovim, napajanje ? E bezveze kada neko otvori temu, ocekuje da mu se pomogne, a onda na kraju ne napise sa se desilo.
Kapiram kada dalje nije pisao da je problem i resio, ali ipak bi trebalo da napise kako, kada je vec posavio pitanje.

totalno sam zaboravio da odgovorim :D ja se izvinjavam :shy: da... napajanje je otislo u vecna lovista. uzeo sam LC power LC600H-12 i "od tad vise ne hrcem" :D hvala svima :)

E sad kad si to resio i kad smo napokon osetili zahvalnost, svi mi koji smo ti ovim putem pomogli.
Sad je vreme je da uzmesh cetkicu i izneses komp na terasu i da ga lepo i lagano ocistis od prasine.
Skinesh ventilatore i hladnjake i ocistish ih detaljno. Zasto ovo ? pa jednostavno cisto kuciste = duzi i ravnomerniji zivotni vek napajanja.
I ti se kupas, brijes, kosa, ovo ono pa i komp voli da blista :)

za nepoverovati... danas mi crkao HDD -.- prvo poceo da shkljoca nesto (zvuk kao kad nategnes gumicu od tegle i pustis.. "cvangr" ) i freez-uje ekran i reko bolje da prebacim sve bitne podatke na drugi HDD i bukvalno posle 3 sata je crko skroz :D (kupljen kad i napajanje, pre skoro 7 godina) a sto se tice ciscenja kompa... bar jednom mesecno ga izduvam na kompresoru (obliznji vulkanizer) ili ako me mrzi, uzmem pa usisam :)

Nazad
Vrh Dno