Šta je novo?

Reset routera Efficient Speedstream 5861

luci

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2005
Poena
319
Zanima me da li neko zna ili se seca kako se ovj model adsl routhera resetuje preko hyper terminala,secam se da se preko konzolnog kabla kaci i da se prepisuje tipa njegov Part number kada hocu da ga resetujem fabricki,nasao sam jedan takav modem na buvljaku ali je zasticen username i passwordom,a ovim metodom koji sam naveo nije potreban user i pass za pristup samom routheru?
pozzz

Hardverski resetuješ ruter (dugme je u rupici na poleđini uređaja). Na računaru uneseš 192.168.254.254 u browser (mislim da je to default adresa rutera; na kompu mora biti podešena adresa iz istog subneta, npr 192.168.254.16). Podaci za logovanje su:
user - login
pass - serijski broj rutera

@luci

Ako upali ova metoda molim te javi. Imam i ja jedan takav ruter u rezervi ali sam negde zaturio parametre.

Jos nesto: pritisak na dugme prebacuje ruter u "reset mod" koji traje 10 min. Za to vreme je moguce odraditi operaciju. Tako da, ako ga resetujete danas, a sutra pokusate da se logujete na navedeni nacin - nista niste uradili.

Ovu metodu sam probao i nije mi pomogla,pod uslovom da je serijski broj onaj broj ispod bar koda pocinje sa M****** !Pogledacu na nekom cipu ima nalepnica sa nekim brojevima pokusacu sa njima.

Ova metoda sa unosenjem SN kao passworda prolaz samo ako se kacis preko konzolnog kabla. Pre par dana sam se i ja zezao sa resetovanjem ovog rutera jer sam zaboravio bio pass. Probao sam SN i nije proslo. Na kraju sam ispucao sve zive sifre kojih sam mogao da se setim da sam nekad stavljao i upalilo je (posle 2 dana isprobavanja :type:). E sad ne znam zasto sam ti sve ovo rekao kad ti nicem ne koristi... Jedino da ti dam ovu sifri sto je meni upalila pa da probas :D

Jedno glupo pitanje, kako se resetuje Speedstream 5861 na dugme? Znaci bez konzolnog kabla, posto ga nemam, niti znam kako bi to uopste trebalo da izgleda.

Imam Speedstream 5861 koji je u bridge modu i Linksys WRT54G koji se preko njega povezuje na Telekom ADSL. To je sve lepo radilo mesecima i sinoc sam iskljucio iz struje produzni na koji su oba ukljucena. Danas kad sam ukljucio taj produzni u struju nikako da se uspostavi PPPoE konekcija na Linksys-u. Taj problem sam imao vise puta ranije kod iskljucivanja napajanja, ali sam uvek uspevao da ga resim iskljucivanjem iz struje i ponovnim ukljucivanjem nekim nasumicnim redosledom dok ne proradi.
Danas, i posle vise sati pokusavanja, to jednostavno ne daje rezultate.

Sada sam otkacio Linksys i pokusavam da nekako pristupim Speedstream-u. Znaci, trenutna konfiguracija je: laptop je obicnim (straight-through) UTP kablom povezan na port 1 speedstream-a. Nista drugo nije povezano, ni telefonski kabl za ADSL ni drugi mrezni uredjaji.
Na laptop-u je staticki IP 192.168.254.104/255.255.255.0, i windows kaze da je "Network cable unplugged".

Na 5861 samo treperi zeleno PWR dioda. Druge diode se uopste ne ukljucuju. Ni pri ukljucivanju. Probao sam da resetujem speedstream drzanjem reset dugmenceta, ali se nista ne desava sa diodama na uredjaju, osim sto PWR nastavlja da treperi, kao i pre. Jednostavno nikakve znake zivota ne daje i uopste ne reaguje na bilo sta.

Nisam 100% siguran koja je IP adresa seepdstream-a, ali reset bi trebalo da je vrati na 192.168.254.254, zar ne?

Anyway, svaki savet, ili ideja, je dobrodosao.

Hvala!

ako je još aktuelno, probaj ovo

http://192.168.254.254/tools/admin_gui, pa pri dnu ima default.html na koju možeš da klikneš i da resetuješ ruter na fabričke vrednosti. podrazumevane vrednosti za username:password su login:admin. Taj pristupni pasword možeš da promeniš na strani http://192.168.254.254. Ako nije adresa rutera 192.168.254.254, pada mi na pamet da pustiš da ruterov DHCP, ako je aktiviran, dodeli tvom kompu adresu pa da na osnovu ipconfig /all vidiš adresu DHCP servera.

Hvala za odgovor, ali se ipak ispostavilo da je najverovatniji razlog za moje probleme napajanje koje je otkazalo. Takav je bar zakljucak email prepiske sa servisom, na osnovu ponasanja LED dioda.
Videcemo kad ruter zapravo stigne do servisa da li je to stvarno u pitanju.

Hvala

Vrh Dno