Jedno glupo pitanje, kako se resetuje Speedstream 5861 na dugme? Znaci bez konzolnog kabla, posto ga nemam, niti znam kako bi to uopste trebalo da izgleda.
Imam Speedstream 5861 koji je u bridge modu i Linksys WRT54G koji se preko njega povezuje na Telekom ADSL. To je sve lepo radilo mesecima i sinoc sam iskljucio iz struje produzni na koji su oba ukljucena. Danas kad sam ukljucio taj produzni u struju nikako da se uspostavi PPPoE konekcija na Linksys-u. Taj problem sam imao vise puta ranije kod iskljucivanja napajanja, ali sam uvek uspevao da ga resim iskljucivanjem iz struje i ponovnim ukljucivanjem nekim nasumicnim redosledom dok ne proradi.
Danas, i posle vise sati pokusavanja, to jednostavno ne daje rezultate.
Sada sam otkacio Linksys i pokusavam da nekako pristupim Speedstream-u. Znaci, trenutna konfiguracija je: laptop je obicnim (straight-through) UTP kablom povezan na port 1 speedstream-a. Nista drugo nije povezano, ni telefonski kabl za ADSL ni drugi mrezni uredjaji.
Na laptop-u je staticki IP 192.168.254.104/255.255.255.0, i windows kaze da je "Network cable unplugged".
Na 5861 samo treperi zeleno PWR dioda. Druge diode se uopste ne ukljucuju. Ni pri ukljucivanju. Probao sam da resetujem speedstream drzanjem reset dugmenceta, ali se nista ne desava sa diodama na uredjaju, osim sto PWR nastavlja da treperi, kao i pre. Jednostavno nikakve znake zivota ne daje i uopste ne reaguje na bilo sta.
Nisam 100% siguran koja je IP adresa seepdstream-a, ali reset bi trebalo da je vrati na 192.168.254.254, zar ne?
Anyway, svaki savet, ili ideja, je dobrodosao.
Hvala!