Šta je novo?

Report od 2.3GB !?

WebWolf

Čuven
Učlanjen(a)
18.09.2004
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5600 & Scythe Mugen
Matična ploča
MSI X470 Gaming Pro Carbon
RAM
Kingston HyperX Predator 16GB 3200MHz
GPU
GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING OC PRO 8G
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB & Samsung 970 Evo Plus 500GB
PSU
Corsair RM650x
Kućište
NZXT H500
Miš & tastatura
Cooler Master MK730 & Razer Basilisk v3
Mobilni telefon
Pixel 7 Pro
Pametni uređaji
Xiaomi Roborock 6
Xiaomi Air Purifier 3H
Pristup internetu
  1. Optički internet
Eh, prica pocinje ovako. Ostavim racunar sa Kasperskym da skroz iskenira sve i prijavi na kraju. Vracam se posle neka 3 sata, scan zavrsen, nista nije nadjeno. Preostali prostor na C particiji od nekih 2.4GB slobodnog prostora (meni sasvim dovoljno na C) ostalo nekih 50MB !!!

Posle polucasovnog istrazivanja (znao sam da ima nesto sa KISom) u Reports folderu (slika) nalazim eventlog fajl velicine 2.3GB. Ostali neka boranija. Iz KIS-a iscistim suvisne reporte, i on kao sve nepotrebno svoje izbaci, ali ostavi ovaj i jos dva, jer ih kao koristi... Uporedne velicine navedene na screenshotu.

No problem sredjen, iz Ubuntua. Obrisao fajlove, i sada sve ok.

Ovo pisem da bih pitao da li neko zna wtf. se desilo 🙂

Prilozi

• SS1.webp
    SS1.webp
    40.3 KB · Pregleda: 50
  • SS2.webp
    SS2.webp
    63.4 KB · Pregleda: 62
Ume to da se desi na nekim sistemima (kod mene nikad nije prelazio 200MB, sto opet nije malo). Logovanje nije bas najbolje izvedeno u verzijama 6 i 7, ali ce verzija 8 doneti unapredjenja na tom polju (kao i na ostalim poljima, posto ce biti pisan od nule i bice u odnosu na v7 ono sto je v6 bila u odnosu na v5).
Mozes da podesis logovanje Kasperskog ovako (nemam ga na masini pa cu otprilike iz secanja, za v7):
U Settings prozoru za Reports and data files (Service>Data files za v6)>iskljuci "Log non-critical events" i ukljuci "Keep only recent events". "Delete reports after" mozes da stavis na 3 dana na primer. To bi trebalo da smanji report log.

Moze da se desi da si slucajno blokirao nesto u Proactive Defence modulu pa stalno belezi da je blokirao nesto. Pogledaj report od Proactive Defence da nemas nesto slicno ovome: "Process C:\WINDOWS\explorer.exe (PID: xxxx): attempt to load new or modified module was blocked." Ako je to slucaj pogledaj ovde kako da ga deblokiras. (sekcija "Integrity violations" stavka 3)"I have accidentally blocked a module")

Ukoliko se report bude povecavao nenormalno i nakon ovih podesavanja mozes iz GUI-a da procistis logove: pod sekcijom "Reports and data files" klikni na "Clear" (Service>Data Files pa Clear za v6) i nakon toga trebalo bi da sledi pitanje "Are you sure you want to clear all the reports except the active ones?" na sta treba da kliknes Yes.

Poslednja izmena:
Ranije je AVG imao običaj da posle svakog update-a pravi backup svih baza (koje nisu male, update je mali ali su baze velike). Tokom vremena tako je moglo da se nakupi boga pitaj koliko GB. Zapravo, možda i sad to radi, meni već dugo CCleaner na startupu briše sav taj crap, pa i ne znam.

Nazad
Vrh Dno