Šta je novo?

Replay: Koja konfa do 1500 ojra (sa monitorom) za igranje?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Dorry

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2004
Poena
710
Dakle, ponovo ja, drug se odlucio da da 1500 ojra za komp i rekao mi da mu treba AMD64. I to pod hitno. Nemojte samo sa komentarima neka ceka jos mesec-dva, bla, bla, bla. Mene je zamolio da mu sklopim komp, a ja sa malo cackanja po net-u dosao sam do sledeceg:

Maticna: ASUS K8N-E Deluxe
Procesor: AMD 64 3200+ (koji codename je bolji?)
Memorija: 2x512 HyperX ili XMS (ko zna)
Graf: 6800GT by Asus
HDD: 200 Hitachi S-ATA (ili 250 Maxtor 16Mb buffer)
Kuciste: Chief Big Tower
Napajanje: 420W Chief
CD-RW: Asus 52x (ili LG 52x)
DVD-RW: Pioneer 108D
Mis: MX510
Tastatura: Neka krdzava, reko da ce posle da uzme neku KEWL
Floppy
Modem: Intel 536EP
Zvucna: Audigy 2 LS (il kako vec...)
Monitor: Lg Flatron F700P (ili kako vec :) )

Samo da napomenem da on nece da OC (dobro, samo malo graf) ni da modduje. Treba mu jedna solidna masina za igranje (I SAMO ZA IGRANJE)
Ajde da vas vidim sa komentarima

Pozdrav :wave:

Poslednja izmena:
Meni nista ne treba, treba mom drugu :D Covek ide na foru "zivi se samo jednom" i prodaje neku vikendicu za 5000 od kojih 1500 ulaze u komp. Nije imao komp od 98, pa sada ce da se izivljava malo :)

Meni treba da kazete koji komp je najbolji za igranje za te pare, tj. oce da mu ne koci D3, HL2, CSS (lik igra k`o ludak sa cajpom u CS).

Dakle ponuda jos uvek vazi: Primedbe, saveti na konfiguraciju, itd.

Poz

misterno je napisao(la):
dati 1500E za igranje??? meni ovo nije jasno
a meni nije jasno zasto se uvek nadje neko da se mesa i gleda u tudje dvoriste???

covek je lepo pitao, i ko moze nek odgovori, a ko ne moze nek se suzdrzi komentara.

a na kraju krajeva, verujem da je vecina nas pocinjala svoj staz na kompu upravo sa igricama. Malo igranja, pa zatim malo neta, muzike, cackanja po kompu itd...itd... Samo sto neko krece ranije, neko kasnije, neko ima, neko nema ....

Ako je to mnogo, sta bi ste preporucili do 1000€. Slican je problem, pa da ne otvaram bez potrebe novi tread? please!

zormanic je napisao(la):
Ako je to mnogo, sta bi ste preporucili do 1000€. Slican je problem, pa da ne otvaram bez potrebe novi tread? please!

Preporucljivo AMD64 3200+... Gde su li bre admini i moderatori. Ajde malo supporta ovde! :smash:

LiquidPlasma je napisao(la):
Meni treba da kazete koji komp je najbolji za igranje za te pare, tj. oce da mu ne koci D3, HL2, CSS (lik igra k`o ludak sa cajpom u CS).

Poz

Moze za 800-900 evra da sklopi kongiguraciju sa kojom ce da igra t eigre na ultra hight detaljima.
Sad sako se sprema za farcray 2 ili doom 4 ,.,,,,,, :)

Ni malo, ispao sam iz trendova i nemam vise vremena da sve pratim.
Pomoc i dalje potrebna !

Ma dobro ako hoce da da 1500 € za igranje neka da. Mada moje misljenje je da je to konkretno BACANJE PARA. Za te pare moze da uzme ekstra stampac, satelitsku karticu sa antenom i svim pozicionerima, fenomenalan monitor, odlican sto i stolicu za kompi na kraju EKSTRA komp, ...

Tako da moj je savet da prvo uzme sve ovo osim kompa, pa onda sta mu ostane od tih 1500 € nek da za komp. Prijateljski savet. U principu, prakticno sta god skupo da uzme nece pogresiti (memorija, procesor, graficka-osim FX-a...)

Covecem mani ti sto itd. Ima to on sve... Treba mu sam extra komp, tj jedan do jaja. Ja kad sam rekao do 1500 ojra. Nisam rekao 1500 ojra. Znaci moze da bude i 800 i 900 itd.

Ajde neke konkretne preporuke

Poz

Ok eto jedan pametan komentar (stvarno nisam razmisljao od 19" :) ). Sta mislite of graf? Da mu stavim 6800 Ultra? Mislim, da li se isplati?

Ajde jos malo komentara!

Poslednja izmena:
Mozda CRC monitor ali neki vrh...
I razmisli o nekij varijanti RAID 0 da vezes hdd-ove i to recimo 2x wd raptor od po 74 GB, to bi bilo vrlo lepo i brzo ....

laki011 je napisao(la):
i ako ostane para tom tvom ortaku uplati mu masazu i psihijatra, jer mu je vikendica stala u tri kutije od cipela :)

Ti mu preporuci dobrog kad si vec tako iskusan sa psihjatrima.

Ako covek hoce da da toliku lovu njegova stvar.Ako hocete pomozite,a ne smarajte coveka.

ja bih izbacio Cd-RW pošto sumnjam da će mu trebati :) (reče da mu treba komp samo za igranje)

čitah baš na ovom forumu da je u odnosu na Epox-a, Abit-a i još neke firme Asus lošiji po pitanju AMD-a. Gledaj da za te repa koje daješ za tu Asus ploču uzmeš Abit-a ili Epox-a. Inače, ja gledam da uzmem sebi Epox 8KDA3J ili GA 8KNS (doduše, ja za upgrade dajem 500+€ ali samo zato što nemam nameru da skoro menjam nešto a i zbog toga što od 1.1.2005. ide PDV)

E, dragi moji dok ste se vi zamajavali sa vasim "psihijatrijskim" komentarima, drug je otisao kod jednog tipa i narucio sledecu konfu:
Proc: AMD64 3000+
Maticna: Epox 8KDA3J (ili sl)
Mem: 2x512 Corsair XMS
Graf: 6800GT (ili Ultra)
HDD: 200 Hitachi
DVD-RW: Pioneer 108D
Kuciste: ne znam
Napajanje: ne znam
Mis: Razor (onaj sa 1600 DPI)
Tastatura: Neka krdzava
Monitor: Filips 17" FLAT CRT 165 ojra. Ne znam kakav je....

Poz i sledeci put malo ozbiljnije sam tim komentarima ;)

Kada vec lupate gluposti :d
Nikada mi nije bilo jasno kako uzeti dobar komp i onda stavi najgoru tastaturu i misha koje mozesh da nadjesh na trzishtu. Vi bre ljudi kao da ste na rachunaru "radili" 2 meseca (shto mzda i nije daleko od istine).
TASTATURA, MISH I MONITOR su najbitniji delovi svake konfiguracije. Bre najbitnije je da te ne bole glava i zglobovi a posle sve ostalo! Znachi na sve to nabaci nekog super misha i neku dobru tastaturu (npr. microsoft). Znachi krenite od komponenata sa kojima imate direktan kontakt a posle zalazite u ostale "deatalje" ako iole poshtujete sami sebe!

Poslednja izmena:
Genghis Khan je napisao(la):
Kada vec lupate gluposti :d
Nikada mi nije bilo jasno kako uzeti dobar komp i onda stavi najgoru tastaturu i misha koje mozesh da nadjesh na trzishtu. Vi bre ljudi kao da ste na rachunaru "radili" 2 meseca (shto mzda i nije daleko od istine).
TASTATURA, MISH I MONITOR su najbitniji delovi svake konfiguracije. Bre najbitnije je da te ne bole glava i zglobovi a posle sve ostalo! Znachi na sve to nabaci nekog super misha i neku dobru tastaturu (npr. microsoft). Znachi krenite od komponenata sa kojima imate direktan kontakt a posle zalazite u ostale "deatalje" ako iole poshtujete sami sebe!

Ajde molim te preporuci mi nekog misa koji ima da se nadje kod nas koji je dobar za LEVORUKE ljude tj. da lepo lezi u levoj ruci ?

Sorry ali se tom problematikom nisam bavio. Procheshljaj net pa naruchi ili vidi da ti neko donese iz inostranstva! U svakom sluchaju OBAVEZNO se iscimaj jer je to po meni mnogo bitno!

ma ok ja sam nasao mis koji meni fenomenalno odgovara a cena mu je oko 2e, a probao sam raznorazne i za levoruke i ne znam sve kakve ali mi jednostavno ovaj odlicno lezi, nisam zahtevan po preciznosti jer ne igram neke igre pa da mi je bitna preciznost, ne lupam po njemu pa ni izdrzljivost ne igra neku bitnu ulogu, malo sam staromodan pa volim sa kuglicom mesto optickog, naravno da kapiram razliku izmedju tog misa i nekog XY ali meni jednostavno ne treba bolji a bitno mi je da mi lepo lezi u ruci tj to mi je najbitnije...

Ja ne mogu da koristim miseve samo za desnjake (MX510 npr), jer mi je jako zeznuto u nekim igricama. Navikao sam na simetrice miseve (MX310) i tacka.

Ljudi nisam ja rekao da to MORA biti mish koji je specijalno napravljen za levu/desnu ruku. Rekao sam da to mora biti mish koji vama potpuno odgovara. Ali nemojte to reci ako ste probali 3 misha od 10dm. Znachi probajte neke vrhunske misheve i tastature i videcete razliku i te kako. Ne mora da znachi da ce bash vama odgovarati neki mish koji odgovara vashem ortaku ali mnogo je veca verovatnoca da ce vam lagodniji u radu biti mish na kome je radio tim struchnjaka koji je ispitivao sve i svashta pochev od zamora vasheg zgloba pa sve do mesta gde ce lepiti nalepnice (da i takvi timovi postoje) nego neki mish koji koshta 3 eura (shtancuje se i prodaje jer sija plavo i koshta 3 €). Da li vi stvarno mislite da je za mish od 1€ angazovan neki tim koji je ispitivao zamaranje pri radu? Naravno da ne. To su mishevi koji imaju drugu ciljnu grupu. Ljude koji se prvi put srecu sa rachunarom (klasichni shklj mishevi), devojke (sa razlim light efektima)...svi oni imaju svoje ciljne grupe ali i koshtaju srazmerno trudu koji je u njih ulozen. U cenu je naravno urachunat i brend (Logitech, Microsoft...). Znajte da ljudi koji kupuju skupe misheve i tastature nisu ludi. Pitajte gomilu forumasha (npr. ljude koji testiraju hardware - proshlo im je kroz ruke sve i svashta) koje misheve i tastature furaju. Mozda ce vam neko i reci da fura neku IBM tastaturu od pre 15 godina ali to je samo josh jedna potvrda ovoga shto ja pricham. Smorio sam se :d Idem da spavam :d

Poslednja izmena:
Genghis Khan je napisao(la):
Ljudi nisam ja rekao da to MORA biti mish koji je specijalno napravljen za levu/desnu ruku. Rekao sam da to mora biti mish koji vama potpuno odgovara. Ali nemojte to reci ako ste probali 3 misha od 10dm. Znachi probajte neke vrhunske misheve i tastature i videcete razliku i te kako. Ne mora da znachi da ce bash vama odgovarati neki mish koji odgovara vashem ortaku ali mnogo je veca verovatnoca da ce vam lagodniji u radu biti mish na kome je radio tim struchnjaka koji je ispitivao sve i svashta pochev od zamora vasheg zgloba pa sve do mesta gde ce lepiti nalepnice (da i takvi timovi postoje) nego neki mish koji koshta 3 eura (shtancuje se i prodaje jer sija plavo i koshta 3 €). Da li vi stvarno mislite da je za mish od 1€ angazovan neki tim koji je ispitivao zamaranje pri radu? Naravno da ne. To su mishevi koji imaju drugu ciljnu grupu. Ljude koji se prvi put srecu sa rachunarom (klasichni shklj mishevi), devojke (sa razlim light efektima)...svi oni imaju svoje ciljne grupe ali i koshtaju srazmerno trudu koji je u njih ulozen. U cenu je naravno urachunat i brend (Logitech, Microsoft...). Znajte da ljudi koji kupuju skupe misheve i tastature nisu ludi. Pitajte gomilu forumasha (npr. ljude koji testiraju hardware - proshlo im je kroz ruke sve i svashta) koje misheve i tastature furaju. Mozda ce vam neko i reci da fura neku IBM tastaturu od pre 15 godina ali to je samo josh jedna potvrda ovoga shto ja pricham. Smorio sam se :d Idem da spavam :d

ok ... sad ocekujte sledeci topik za nekoliko dana:

"TASTATURA I MISH DO 2000 EURA??? POMOC PRI IZBORU" :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno