Podebljani deo je kritican: Ako skinem etiketu i ne nadjem drugu ispod, pretpostavljam da mogu da otpisem garanciju.Како да грађани утврде да ли су преварени? Купци ових телевизора би требало да провере етикету која је налепљена на позадини и на којој се налазе техничке карактеристике и име произвођача. Уколико испод те етикете пронађу још једну, на којој стоји обавештење фирме „Коамбра” да је производ обновљен и да сервис после продаје обавља продавац, утолико имају неколико могућности да остваре потрошачка права.
E, to mene brine... Inace, isti model je prodavan u isto vreme u Tehnomarketu, samo je, je l' te, cena bila niza u Metrou, a valjda svi primerci stizu od istog uvoznika?I metro je prodavao ovakve televizore, tj. znam za jedan slucaj.
...i pritom im stave katanac u bravu, pa čik da vidim sledećeg da se drzne i uradi ponovo neku ovakvu svinjariju.Ja se nadam da ce inspekcija da ih odrapi najvise sto moze.
E, to mene brine... Inace, isti model je prodavan u isto vreme u Tehnomarketu, samo je, je l' te, cena bila niza u Metrou, a valjda svi primerci stizu od istog uvoznika?
Bice da je prodavao ko je stigao.
Btw, interesantna je ova prica za koju znam, naime ortak je kupio samsung lcd tv u metrou mesec-dva pre nego sto su se pojavila prva informacija u stampi o ovome i kad je doneo kuci odmax je primetio cudan polozaj nalepnica na kutiji a kad je raspakovao tv primetio je i prasinu u uglovima ekrana(kutija nije otvarana ranije), skinuo nalepnice i video da ispod pise refurbished, slikao to sve lepo i odmah se vratio u metro. Interesantna je bila reakcija sefa odeljenja kada mu je pokazao sta pise ispod nalepnice, covek je ladno rekao da ne zna nemacki ??? :wall::wall::wall:.
A onda klasika, izvinjenje...ne znam kako je to moglo da se desi...to je greska...evo uzmite drugu robu u toj vrednosti. Naravno dobio je pare nazad i na tome se zavrsilo.
A Tehnomarket ? Ako je ovo tačno da su prodavali reparirane televizore kao nove - ja više neću kročiti u njihove radnje.
A imao sam pozitivno mišljenje o njima.
To se uklapa uz one "ultra povoljne cene" u njihovom prodajnom objektu na Novom Beogradu za pojedine primerke.
Dokaz da tehniku ne treba kupovati u cash and carry prodavnicama tipa metro.
Nije sad da nešto branim Metro ili bilo koga drugog, ali nije on uvoznik tih krševa. Oni sigurno nemaju pojma šta im je uvaljeno, jednostavno domaći dobavljač (uvoznik) im je na akciju dao uređaje po super ceni i pri tome "zaboravio" da kaže da su "refubrished".
I nije im nimalo sumnjiva jaaaaakoooo povoljna cena.:trust:Da, a oni jadni ne razumeju engleski i imaju dioptriju +-100000, pa ne vide da na kutijama i pozadi na tv-ima piše velikim slovima REFURBISHED.
Uffff bre a ove nedelje sam trebo (i dalje trebam) da kupim Samsung 32s81.
Sad mi se bas ne kupuje jer postoji chenza da bude refurbished. Mozda kupim ali cu detaljno da izvrsim inspekciju:d.
Imam osecaj da ce prodavci da me gledaju ko majmuna ali sta da se radi![]()
Sto se cene tice, to nije nikakav pokazatelj. Ako ne znate kako Metro radi, nemojte da kritikujete. Niko njih nije pomenuo (bar ne jos) kao mesto gde su zavrsavali ti reparirani. Metro nema potrebu da prima takvu robu sa tim saznanjem kako bi spustao cenu. Niti ce pristati da prima i prodaje takvu robu. Ne mora to da radi. Pre ce biti da su druge specijalizovane radnje kao sto je navedeni Tehnomarket nabavljale, svesno ili ne, kako bi mogle da budu kurentne u tom momentu.
P.S. danas im doslo svima uputstvo za evakuaciju, za svaki slucaj :d . Nemacka danas priznaje ono sto mi ne priznajemo, pa k'o vele, daj da se pripremimo.
Niko od zvanicnika nije saopstio naziv nijedne firme. Ovde su samo nagadjanja, s kojima sam bas ja krenuo, bar za Metro. Nisam pratio temu o LCDovima.
Drugi pasus mi uopste nije jasan. Ne znam otkud ti te informacije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari