Šta je novo?

Reparirani a kao novi

Jel zna neko koji su prodavci u pitanju? Da im više nikad ne uđem u radnju. Mislim da je neko sa foruma imao iskustvo sa kupovinom ovakvog TV-a.

Procitao sam ovo jutros u novinama...
Како да грађани утврде да ли су преварени? Купци ових телевизора би требало да провере етикету која је налепљена на позадини и на којој се налазе техничке карактеристике и име произвођача. Уколико испод те етикете пронађу још једну, на којој стоји обавештење фирме „Коамбра” да је производ обновљен и да сервис после продаје обавља продавац, утолико имају неколико могућности да остваре потрошачка права.
Podebljani deo je kritican: Ako skinem etiketu i ne nadjem drugu ispod, pretpostavljam da mogu da otpisem garanciju.

U tekstu pise "plazma i LCD televizori", posto su preuzeli primat u prodaji novih primeraka TVova. Znaci li to da su CRT uredjaji izuzeti iz ovog slucaja ili ne?

Takodje kaze da je pojava ustanovljena tokom (verovatno poslednje) dve nedelje. Niko ne govori koliko dugo to traje i od kog trenutka je krenula, pa ne znamo ni da li je "siguran" primerak od pre 2 godine ili ne.

U pitanju je Tehnomarket. Inace oni su citavih mesec i po prodavali bez nalepnica, ili sa nalepnicama od prethodno pokvarenih modela.
Ali nisu oni bili jedini.

Ja se nadam da ce inspekcija da ih odrapi najvise sto moze.

Da i u Metrou su se prodavali, u stvari Metro je prvi poceo sa prodajom takvih uredjaja, prvo sa CRT-ima, a onda i sa ostalim uredjajima, ostali su tek naknadno poceli da prate Metro.
Jedno vreme su sve radnje imale ovakve proizvode.

Kad je bila najveca hajka, tehnomarket je gasio sajt, menjao telefone, otpustao radnike.

E, to mene brine... Inace, isti model je prodavan u isto vreme u Tehnomarketu, samo je, je l' te, cena bila niza u Metrou, a valjda svi primerci stizu od istog uvoznika?

Bice da je prodavao ko je stigao :D.
Btw, interesantna je ova prica za koju znam, naime ortak je kupio samsung lcd tv u metrou mesec-dva pre nego sto su se pojavila prva informacija u stampi o ovome i kad je doneo kuci odmax je primetio cudan polozaj nalepnica na kutiji a kad je raspakovao tv primetio je i prasinu u uglovima ekrana(kutija nije otvarana ranije), skinuo nalepnice i video da ispod pise refurbished, slikao to sve lepo i odmah se vratio u metro. Interesantna je bila reakcija sefa odeljenja kada mu je pokazao sta pise ispod nalepnice, covek je ladno rekao da ne zna nemacki ??? :wall::wall::wall:.
A onda klasika, izvinjenje...ne znam kako je to moglo da se desi...to je greska...evo uzmite drugu robu u toj vrednosti:D:D:D. Naravno dobio je pare nazad i na tome se zavrsilo.

nece nista
nakacice nekom od momaka iz inspekcije dobru veceru i "kompjuter za malog"

Bice da je prodavao ko je stigao :D.
Btw, interesantna je ova prica za koju znam, naime ortak je kupio samsung lcd tv u metrou mesec-dva pre nego sto su se pojavila prva informacija u stampi o ovome i kad je doneo kuci odmax je primetio cudan polozaj nalepnica na kutiji a kad je raspakovao tv primetio je i prasinu u uglovima ekrana(kutija nije otvarana ranije), skinuo nalepnice i video da ispod pise refurbished, slikao to sve lepo i odmah se vratio u metro. Interesantna je bila reakcija sefa odeljenja kada mu je pokazao sta pise ispod nalepnice, covek je ladno rekao da ne zna nemacki ??? :wall::wall::wall:.
A onda klasika, izvinjenje...ne znam kako je to moglo da se desi...to je greska...evo uzmite drugu robu u toj vrednosti:D:D:D. Naravno dobio je pare nazad i na tome se zavrsilo.

Dokaz da tehniku ne treba kupovati u cash and carry prodavnicama tipa metro.

A Tehnomarket ? Ako je ovo tačno da su prodavali reparirane televizore kao nove - ja više neću kročiti u njihove radnje.
A imao sam pozitivno mišljenje o njima.

Poslednja izmena:
Ma ja se plasim da u celoj ovoj prici,nevinih nema.
Uz nove aparate prodavali su i ove reparirane sa masnom zaradom.
Malo je trgovaca koji ce odbiti takvu ponudu.

To se uklapa uz one "ultra povoljne cene" u njihovom prodajnom objektu na Novom Beogradu za pojedine primerke.

To se uklapa uz one "ultra povoljne cene" u njihovom prodajnom objektu na Novom Beogradu za pojedine primerke.

Koliko sam primetio po cenovniku te "ultra povoljne cene" su imali isključivo Samsung modeli? Da li grešim ili je u prodaji bilo i "osvežavanih" modela drugih firmi?
Kakva je situacija sa Panasonic i Sony LCD TV-ima?

Pozdrav

@RUS: Stvarno si u pravu. Najchesce je Samsung na snizenju. Moguce da njih najlakshe uvaljaju. A koliko sam elektronike kupio u Tehnomarketu, ima bar 1000e, stvarno sam se razocharao. Mada za sad nemam nikakvih problema sa njihovom robom...

Dokaz da tehniku ne treba kupovati u cash and carry prodavnicama tipa metro.

Nije sad da nešto branim Metro ili bilo koga drugog, ali nije on uvoznik tih krševa. Oni sigurno nemaju pojma šta im je uvaljeno, jednostavno domaći dobavljač (uvoznik) im je na akciju dao uređaje po super ceni i pri tome "zaboravio" da kaže da su "refubrished".

Znači uvoznika treba hvatati za gušu, a da sam na Metro-ovom mestu momentalno bih raskinuo saradnju sa tim dobavljačem.

Nije sad da nešto branim Metro ili bilo koga drugog, ali nije on uvoznik tih krševa. Oni sigurno nemaju pojma šta im je uvaljeno, jednostavno domaći dobavljač (uvoznik) im je na akciju dao uređaje po super ceni i pri tome "zaboravio" da kaže da su "refubrished".

Da, a oni jadni ne razumeju engleski i imaju dioptriju +-100000, pa ne vide da na kutijama i pozadi na tv-ima piše velikim slovima REFURBISHED.

Uffff bre a ove nedelje sam trebo (i dalje trebam) da kupim Samsung 32s81.
Sad mi se bas ne kupuje jer postoji chenza da bude refurbished. Mozda kupim ali cu detaljno da izvrsim inspekciju:d.
Imam osecaj da ce prodavci da me gledaju ko majmuna ali sta da se radi:p

Da, a oni jadni ne razumeju engleski i imaju dioptriju +-100000, pa ne vide da na kutijama i pozadi na tv-ima piše velikim slovima REFURBISHED.
I nije im nimalo sumnjiva jaaaaakoooo povoljna cena.:trust:
Dajte, nismo deca, svi u lancu treba da odgovaraju, svako shodno odgovornosti koju ima, naravno da uvoznika treba zgaziti ko gnjidu, ali i dileri nisu baš potpuno nevini u celoj ovoj priči.:smash::smash::smash:
Stvarno mi se sve ovo gadi da nemam reči.

Sto se cene tice, to nije nikakav pokazatelj. Ako ne znate kako Metro radi, nemojte da kritikujete. Niko njih nije pomenuo (bar ne jos) kao mesto gde su zavrsavali ti reparirani. Metro nema potrebu da prima takvu robu sa tim saznanjem kako bi spustao cenu. Niti ce pristati da prima i prodaje takvu robu. Ne mora to da radi. Pre ce biti da su druge specijalizovane radnje kao sto je navedeni Tehnomarket nabavljale, svesno ili ne, kako bi mogle da budu kurentne u tom momentu.

P.S. danas im doslo svima uputstvo za evakuaciju, za svaki slucaj :d . Nemacka danas priznaje ono sto mi ne priznajemo, pa k'o vele, daj da se pripremimo.

Poslednja izmena:
Uffff bre a ove nedelje sam trebo (i dalje trebam) da kupim Samsung 32s81.
Sad mi se bas ne kupuje jer postoji chenza da bude refurbished. Mozda kupim ali cu detaljno da izvrsim inspekciju:d.
Imam osecaj da ce prodavci da me gledaju ko majmuna ali sta da se radi:p

Shta te briga kako te gledaju? Sve dok su pare u tvom dzepu mozesh i da odigrash kolo na kutiji, a oni mora da se smeshkaju ;)
Ako pochnu neshto da lupaju, lepo izadjesh i kupish drugde. Niko ne sme za tvoje pare da te za*bava. Pozz

Sto se cene tice, to nije nikakav pokazatelj. Ako ne znate kako Metro radi, nemojte da kritikujete. Niko njih nije pomenuo (bar ne jos) kao mesto gde su zavrsavali ti reparirani. Metro nema potrebu da prima takvu robu sa tim saznanjem kako bi spustao cenu. Niti ce pristati da prima i prodaje takvu robu. Ne mora to da radi. Pre ce biti da su druge specijalizovane radnje kao sto je navedeni Tehnomarket nabavljale, svesno ili ne, kako bi mogle da budu kurentne u tom momentu.

P.S. danas im doslo svima uputstvo za evakuaciju, za svaki slucaj :d . Nemacka danas priznaje ono sto mi ne priznajemo, pa k'o vele, daj da se pripremimo.

Kako mislis niko nije pomenuo, ja sam pomenuo i jos par usera, bilo je jos spominjanja u thredu o LCD-ovima takodje.
Svojim ocima sam vidjao na kutijama nalepnice, i na samim LCD aparatima, cak sam im par puta u samoj radnji ocitao bukvicu.

Metro je prvi poceo sa uzimanjem refurbished robe, on je prvi poceo da prodaje robu samo za kes mimo drzavnih pravila, on je prvi od tih vecih izvrdavao garancije.

Metro ima srece da nije uhvacen, i nista drugo osim toga.

I jos nesto da dodam, kao sto sam rekao, na pocetku, kad su shvatili da ljudi masovno provaljuju ovu prevaru, poceli su da cepaju sa kutija nalepnice.
Takodje su skidali nalepnice i sa aparata, takodje sam rekao da sam vidjao da nalepnica na aparatu nije ista kao i na kutiji, i da se jasno vidi da nalepnica nije ganc.

Poslednja izmena:
Niko od zvanicnika nije saopstio naziv nijedne firme. Ovde su samo nagadjanja, s kojima sam bas ja krenuo, bar za Metro. Nisam pratio temu o LCDovima.

Drugi pasus mi uopste nije jasan. Ne znam otkud ti te informacije.

Niko od zvanicnika nije saopstio naziv nijedne firme. Ovde su samo nagadjanja, s kojima sam bas ja krenuo, bar za Metro. Nisam pratio temu o LCDovima.

Drugi pasus mi uopste nije jasan. Ne znam otkud ti te informacije.

Zvanicno Metro nije uhvacen, ako na to mislis onda jesi u pravu. Ali za ostalo apsolutno nisi u pravu.

Drugi pasus je jasan da jasniji ne moze biti.
Organizovano su manipulisali nalepnicama, kako bi uklanjali dokaze o prevari tako da su jasno cinili jos vecu prevaru falsifikovanja.
Cak se nisu plasili vec su ostavljali produkte bez nalepnica na samim aparatima.

Da, sad sam video Dekarin post.

Pogledao sam na svom TVu, Samsung CRT Flat, nema nalepnice refurbished, niti moze nesto da se oseti da li ima nesto ispod ove koja je na njemu, medjutim, posle oznake modela, s nekoliko spejs tastera stoji oznaka [R]. Ta oznaka nikako ne ulazi u oznaku modela, sudeci po uputstvu i masi sajtova (a i dovoljno je odmaknuta od iste), a ne moze da se zakljuci na sta se odnosi. Nalepnica je Made in Hungary, sve je iskljucivo na madjarskom napisano na njoj. TV je pazaren u Aprilu u Metrou... Neki komentar?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno