Šta je novo?

Reparirane kartice

gileip

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2005
Poena
360
Gledam po netu i vidim da ima dosta Gainward repariranih kartica sa garancijom od godinu dana da se kupi po veoma pristupačnim cenama. Isplati li se ta kupovina, pošto se dobija za 2-3000 din. manje para od regularne, a pri tome i garancijom od jedne godine, a posle te jedne godine ona i onako ne vredi više nešto! Da li su tu popravke tipa kuler riknuo ili se radi nešto na štampanoj ploči, ako neko baš pouzdano zna?
Čisto me zanima jer sam našao po super ceni GTS250 karticu, pa me interesuje vaše stručno mišljenje u vezi toga. Lično mislim da je bolje da uzmem tu novu nego neku izakanu polovnu koja je radila na ko zna kakvim frekvencijama i sa kakvim napajanjem i sa ko zna koliko sati igranja i sa istom garancijom ili još manjom, a lično ne želim da dajem lovu za punu cenu te kartice jer se nešto i ne igram. i do sada sam uzimao kartice sa godinu dana garancije, pa nisam imao problema, što bi bilo i sa ovom kad već daju na nju garanciju!?
Hvala na odgovorima.

Gledam po netu i vidim da ima dosta Gainward repariranih kartica sa garancijom od godinu dana da se kupi po veoma pristupačnim cenama. Isplati li se ta kupovina, pošto se dobija za 2-3000 din. manje para od regularne, a pri tome i garancijom od jedne godine, a posle te jedne godine ona i onako ne vredi više nešto! Da li su tu popravke tipa kuler riknuo ili se radi nešto na štampanoj ploči, ako neko baš pouzdano zna?
Čisto me zanima jer sam našao po super ceni GTS250 karticu, pa me interesuje vaše stručno mišljenje u vezi toga. Lično mislim da je bolje da uzmem tu novu nego neku izakanu polovnu koja je radila na ko zna kakvim frekvencijama i sa kakvim napajanjem i sa ko zna koliko sati igranja i sa istom garancijom ili još manjom, a lično ne želim da dajem lovu za punu cenu te kartice jer se nešto i ne igram. i do sada sam uzimao kartice sa godinu dana garancije, pa nisam imao problema, što bi bilo i sa ovom kad već daju na nju garanciju!?
Hvala na odgovorima.

Pa to se isto odnosi i na repariranu, ko zna sta je prvi vlasnik sa njom sve radio dok nije stigla u servis gde je popravljena pa ponovo upakovana i tako se prodaje... Evo ja npr. imam repariranu GTX260 9 meseci i radi ko' zmaj, zavisi sta ti upadne, najvise kritika sam procita/cuo na racun 4870 Radeon....
A za GTS250 pregledaj oglase, bas sam ih dosta vidjao po oglasima sa garancijom uz to nisu ozloglaseni Gainward:S:

Za ove reparirane kažu da su nove, da je u stvari napravljena greška u seriji i da su sve povučene iz prodaje, ispravljena greška i vraćene ponovo u prodaju kao reparirane!? Šta je tu istina?

Lepo uzmes tu repariranu igras se god dana sa njom posle je prodas i resena stvar ;)

Ja sam se vodio logikom da dok god ima godinu dana garancije (a ne tako davno je kod nas u zemlji sve imalo godinu dana garancije), u principu me ne zanima u cemu je bio problem.
Uzeo sam GTX260 (stariju verziju) i super me sluzi vec prilicno dugo i za te pare nisam mogao da uzmem nista slicno.

Ja sam se vodio logikom da dok god ima godinu dana garancije (a ne tako davno je kod nas u zemlji sve imalo godinu dana garancije), u principu me ne zanima u cemu je bio problem.
Uzeo sam GTX260 (stariju verziju) i super me sluzi vec prilicno dugo i za te pare nisam mogao da uzmem nista slicno.

i ja imam Gainward 260 golden sample varijanticu.... platio sam je 150e pre mnogo mnogo vremena...... dobio sam cak 3god. garanciju , ja mislim!!!

pa ako je 3 god gar onda nije reparirana

U sustini, jedini rizik je da ako tvoj primerak ne radi kako treba, cekas da stigne nov posto taj odneses na reklamaciju. Ako ti to ne predstavlja problem, sto da ne

to nije onda reparirana karta, mislim da nijedna gs ne moze da se nadje reparirana

Nisi u pravu, ja sam kupio repariranu Gainward gtx 260 Golden Sample. Pogledaj malo po ItSvet-u, ako ne "lažu" od repariranih 260-ica možeš da nađeš samo Golden Sample. To su kartice koje na kraju imaju oznaku R ili R2.

Što se tiče mog primerka ja sam prezadovoljan, radi perfektno. Naravno uvek postoji rizik da naletiš na loš primerak, ali...

Doduše, za 2-3000 dinara više može da se kupi neki Palitov Sonic ili MSI Twin Frozr OC model, što je mnogo bolja varijanta, ako ti razlika u ceni nije prevelika.

Ako je kartica u bulk pakovanju i ima godinu dana garancije i ako ima nizu cenu to znaci da je kartica reparirana, sve na sta ti nude 3 godine nije reparirano.

Pozdrav!

A u čemu je razlika izmedju R i R2?
Neki kažu da je R2 2x reparirana!? Ima li istine u tome?

i ja posedujem gtx 260 repariranu-radi mi pola godine bez problema-clockuje se-i naravno greje se kao i svaka gtx 260 :mad: ali nemam problema radi odlicno-pre nje sam imao gts 250 i veoma sam srechan prelaskom na gtx 260 sto bih i tebi preporucio-jer po meni bolje i reparirana 260-ka nego gts 250 :smackbum:

Proslo mi je nekoliko repariranih kroz ruke i sa vecinom sam imao problema u startu,bile su neispravne odmah.
Cimanje sa vracanjem i nabavljanjem one koja radi... ako ubodete primerak koji vas nece zezati od starta na konju ste,u suprotnom je macka u dzaku.

Nisi u pravu, ja sam kupio repariranu Gainward gtx 260 Golden Sample. Pogledaj malo po ItSvet-u, ako ne "lažu" od repariranih 260-ica možeš da nađeš samo Golden Sample. To su kartice koje na kraju imaju oznaku R ili R2.

Što se tiče mog primerka ja sam prezadovoljan, radi perfektno. Naravno uvek postoji rizik da naletiš na loš primerak, ali...

Doduše, za 2-3000 dinara više može da se kupi neki Palitov Sonic ili MSI Twin Frozr OC model, što je mnogo bolja varijanta, ako ti razlika u ceni nije prevelika.

ja ni ne znam dal je reparirana, mislim da nije! ali gde je ta oznaka R - R2 ???

Iako su reparirane, ne idu u bulk izdanju, vec imaju standardno pakovanje kao i sve ostale

E ovako, prošlo mi je kroz šake oko 40-ak tih repariranih kartica doduše sve su bile nVidia. 8800GS, 8800GT, 8800GTS (G92), 9600GSO, 9600GT, 9800GT...itd I neke su bile bulk tj. kesa varijanta, a neke su bile u kutijama. Što se tiče ispravnosti ni jedna nije otkazala, tj rade savršeno osim 8800GS gde regulacija ventilatora ne postoji, ne bitno koliko zica ima na fan-u. Ko se igra i često menja HW ovo je odlično, jer kartice su fabrički popravljene i verujem istestirane maksimalno tako da ne treba paničiti.

I jošjednom, da li je razlika izmedju R i R2 zato što je R2 2x reparirana? Zna li ko?

Sistem kontrole kvaliteta i ispravnosti repariranih kartica je veći nego novih koji izlaze "ispod čekića". Na novima se svakoj testira inicijalna ispravnost a puni testovi opterećenja se rade na par primeraka u šarži dok se na svakoj repariranoj rade svi testovi da bi se uvrdilo da je kartica 100% u ispravnom stanju.
Ako u startu radi, znači da je dobra šansa da će raditi duže (i u većem broju) od standardnih ne repariranih kartica.
Takođe, mislim da niko ne popravlja karticu dva puta. Jednostavno je neisplativo...

Sistem kontrole kvaliteta i ispravnosti repariranih kartica je veći nego novih koji izlaze "ispod čekića". Na novima se svakoj testira inicijalna ispravnost a puni testovi opterećenja se rade na par primeraka u šarži dok se na svakoj repariranoj rade svi testovi da bi se uvrdilo da je kartica 100% u ispravnom stanju.
Ako u startu radi, znači da je dobra šansa da će raditi duže (i u većem broju) od standardnih ne repariranih kartica.
Takođe, mislim da niko ne popravlja karticu dva puta. Jednostavno je neisplativo...

Upravo tako ;)

mene zanima nesto drugo vezano za ovu temu...

koliko sam primetio, kod nas se nude reparirane kartice uglavnom firme gainward. jel' to nesto vezano za nase trziste, da li se samo gainward bavi time, a drugi ne ili ?

Nije za ovu temu, ali pošto ću da uzmem repariranu koju onda od ove 2 :

http://www.gainward.de/main/vgapro.php?id=118
http://www.gainward.de/main/vgapro.php?id=226

ja bih lično ovu deep green jer manje troši struje i manje se greje, tako bar kažu, a i po nekim rezultatima iako ima manji klok brža je od prve.

Ne znam kako Deep Green model može da bude bolji???

Uporedi samo GPU i Memory clock-ove i bandwidth:

745:675 GPU clock
1100:900 Memory clock
70,4:28,8 Bandwidth

sve u korist modela koji nije Deep Green!

Ali što je još bitnije, ja bih ti preporučio da od Gainwarda uzimaš samo GS (Golden Sample) modele. Ja ne bih uzeo nijednu od ove dve kartice.

Izvini, moja greška. Sad sam video da Gainward ne proizvodi GS modele za seriju gts250.

Naručio sam deep green, ne igram igrice i sasvim mi je dovoljna i ta, pogotovo što manje vuče struje.

mene zanima nesto drugo vezano za ovu temu...

koliko sam primetio, kod nas se nude reparirane kartice uglavnom firme gainward. jel' to nesto vezano za nase trziste, da li se samo gainward bavi time, a drugi ne ili ?

Verovatno se bave time i druge firme koje to vešto kriju pa ni ne znamo šta kupujemo, ovako za Gainward znaš šta je i plaćaš ga dosta jeftinije...:S:

Verovatno se bave time i druge firme koje to vešto kriju pa ni ne znamo šta kupujemo, ovako za Gainward znaš šta je i plaćaš ga dosta jeftinije...:S:

da, samo sto je dosta cudno da su samo oni posteni, a svi drugi (uspesno) kriju...

ne znam... gainward protiv svih... to mi nekako nije bas smisleno :trust:

Verovatno Gainward kao glavni nV partner dobija samo gpu cipove skinutih sa kartica drugih firmi koje ne rade (vracaju cipove nV), pa ih ona ustupa Gainwardu koji je duzan daistakne da su neki delovi vec korisceni. Cisto pretpostavka

Vrh Dno