Šta je novo?

Repair Windowsa

• Začetnik teme Začetnik teme gmlale
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gmlale

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
Mobilni telefon
063626864
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam jednu nedoumicu koji bi da mi neko ko zna razresi.
Naime nekad kad pokusam repair windowsa sa boot xp cd-a on prihvati normalno,a opet kod nekih masina nece, od cega to zavisi, inace da naglasim da koristim boot xp sa istip service packom koji je i na kompu.

Mozda nije ista verzija Windowsa...Home/Professional..ne znam da li to ima veze ali prvo sto mi pada na pamet.

Taj Repair je meni samo jednom odradio posao i od tada nikad vise nisam uspeo da ga iskoristim.

Moj savet je da nabavis neki Live WinXP, da ga butujes i backupujes sve podatke, a posle toga format i svez reinstall XPa.

Ako imas XP disk sa recimo SP1 a na masini ti je instaliran naknadno SP2 ili ako imas XP disk sa SP2 a instaliran ti je na masini naknadno SP3 onda nece repair. Takodje, moras za repair da koristis identican disk sa koga je i instaliran taj XP. Resenje bi trebalo da bude (makar u teoriji) da se deinstaliraju dodatni SP i da se onda uradi repair pa posle opet instalira SP ili ne.
U svakom slucaju, kad god ti uspe repair, mnogo bolje resenje u tom trenutku je da od te "nove" instalacije napravis ghost.

Narode nemojte da se prolupavate i da nagadjate, rekao sam da je situacija takva da koristim cd na kome je sp2, a na kompu je takodje sp2 pa nekad oce nekad nece, mene zanima zasto nekad hoce a drugi put nece u ovakvim situacijama.
Inace nije tacno da nije moguce uraditi repair jednog service pack-a sa cd-om na kome je drugi, ja sam na instalaciju sp3 koja je bila u okviru last XP-a odradio repair sa cd-om na kome je bio sp2.

Narode nemojte da se prolupavate i da nagadjate, rekao sam da je situacija takva da koristim cd na kome je sp2, a na kompu je takodje sp2 pa nekad oce nekad nece, mene zanima zasto nekad hoce a drugi put nece u ovakvim situacijama.
Inace nije tacno da nije moguce uraditi repair jednog service pack-a sa cd-om na kome je drugi, ja sam na instalaciju sp3 koja je bila u okviru last XP-a odradio repair sa cd-om na kome je bio sp2.

Ja ne znam sta ti ocekujes od nas, da ne lupamo / nagadjamo? Pitanje je takvo da mogu da budu xyz faktora u pitanju.

Do resenja se uglavnom i dolazi sistemom eliminacije, pogotovo u ovakvim slucajevima. Ljudi su izneli ideje ne bi li pomogli. I stvarno je i pitanje takvo a i repair opcija na win je takva, da se nikad ne zna sta ce uraditi (maltene).

Zato svako normalan izbegava taj win repair, nego se lepo reinstalira win.

Poslednja izmena:
Potvrđujem... pošto prilikom Repair Install, procedura prvo pobriše masu fajlova koje onda zameni novim.
Nisam još sreo slučaj da Repair neće da prođe!?

Možda da pregledaš prvo disk i obnoviš mu boot sector i master boot record?
chkdsk /r
fixmbr
fixboot

PS
"LastXP" i ostale "Edicije iz privatnih izvora" nisam nikada probao, niti imam nameru... ako ih zateknem na nekom računaru sa posebnim zadovoljstvom predlažem "ubijanje Frankenštajna" i regularnu instalaciju čistog Wina...
Puno se tog đubreta namnožilo, prava pošast... čujem da ga masovno nude ulični "dobavljači"

Poslednja izmena:
Pomenuti problem nema veze sa tzv regularnim i neregularnim Frankenstajnom, niti covek kaze da mu je CD neispravan, niti da mu je nestao boot na hard disku, pa da hoce njega da popravi. Svi problemi se svakako ne resavaju kupovinom originalnog izdanja Windowsa i koliko god to neko mislio uvek ce imati problema.

U nekim situacijama pokusavao sam da popravim Windows XP zbog odredjenih zaglupa u sistemu i kuci uvek uspevao, dok nisam zamenio kompjuter, znaci kompletnu masinu i sa istim tim diskovima (tada bese XP SP2) na drugoj masini ni da cuje. Probao sam i sa drugim diskovima, ali na novom kompu tada nije htelo nikako da prodje.Tako nesto se moze pripisati samo komponentama, ploci, bios-u ili mozda nekim njihovim drajverima ili ko zna.

Na kraju i sam nisam pristalica popravke sistema, neki ghost ili cista instalacija uvek su bolji kako neko rece, mada nekad coveka mrzi da se bavi tim stvarima.

Nazad
Vrh Dno