Šta je novo?

Renderovanje DVD-a i razlike u brzini

• Začetnik teme Začetnik teme BigBoy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

BigBoy

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
675
Koristiio sam WinDVR Creator2 i materijal od 1 sat se kompresuje i nareze za recimo 1,5 sata. E sad zbog po mom misljenju nedovoljne slobode kreiranja menija presao san na Sony DVD arhi. 6 i tu mi se 15 minuta kompresuje 1sat i 20 minuta. Odakle tolika razlika? Razlika u kvlaitetu je neprimetna.

Verovatno se kod onog prvog radi stvarna rekompresija/renderovanje mpeg-a, dok se kod ovog drugog samo pripremi mpeg za snimanje na dvd bez renderovanja.

Ako ti je ulazni/capture mpeg 7000kbs a izlasni dvd format podesen na 6000kbs (zbog duzine) onda ce svaki program raditi tu rekompresiju od sat vremena. Poenta je znaci raditi capture u istom formatu koji ce ici na dvd, tako ta zadnja 'kompresija' traje samo 15 minuta 🙂

verovatno...

Uvek u Authoring program ide video fajl u DV formatu (direktno iz DV kamere, preko firewire) tako da ovo ne stoji 🙁

Ne mora da znači. Ja DV format uvlačim u Vegas, montiram, renderujem u željeni format. Tek onda Authoring.
Može i tako kako ti radiš, ali onda nema montaže.

Prvo prebacim video materijal u DV format na hard. Izmontiram Vegasom. Renderujem kao DV. U Sony Arhit. uvucem DV format. Kada zadam bun, onda i renderuje. Isto vazi i za WinDVR.

Nazad
Vrh Dno