Šta je novo?

Rename vise extenziju odjednom???

M!ST!CX

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD TR2 2920X @4.3GHz Full Custom Watercooling
Matična ploča
ASUS X399 ROG ZENITH EXTREME
RAM
32GB DDR4 CORSAIR VENGEANCE RGB PRO 3000MHz
GPU
Asus TUF Gaming GeForce RTX 3080 Ti OC Edition
Storage
Samsung M.2 NVMe 950 PRO 512GB + GIGABYTE M.2 NVMe 512GB + Samsung SSD 850 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 1TB + Samsung SSD 860 EVO 1TB + QNAP TS-431P2 @ 12TB
Zvuk
Logitech Z-5500 Digital
PSU
EVGA SuperNOVA G2 850W
Kućište
NZXT H9 Flow
Monitor
27" 27GP850 Nano IPS 180Hz + 27" LG 4K UK650-W + 27" ACER V276HL
Miš & tastatura
Corsair K70 MK.2 & Razer Lancehead Tournament Edition @ Razer Gigantus
Ostale periferije
Razer Nari 7.1
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A34 5G
Pametni uređaji
Samsung Galaxy watch 3 45mm
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
kako da renamujem vise extenzija u isto vreme...posto imam nekih 200 fileova kojima moram da promenim extenziju pa da ne bih renamevao 1 po 1....Pokusao sam da ih sve selektujem i da onda jednom promenim exteziju ali nije uspelo(znam da to moze npr. hoces da renamujes 20 fileova sa imenom unknown artist u neku grupu ti ih sve selektujes i kad jednom promenis ime svima se promeni)ali sa extenzijama je drugacije..Gde sam pogresio???
Unapred .. :wave:

Iz Total Commandera, sve selektuj, pa CTRL + M (multi-rename tool), i tu možeš da extenziju očas posla da promeniš.

Hvala...jako je brza i dobra fora....nisam to znao jer ne koristim total commander...ali od sad cu da ga koristim za ovakve stvari............. :wave:

Koristi Total Commander stvarno je najbolji za takve stvari! U ovim novijim verzijama precica je CTRL + M dok u starijim je CTRL + T.... Kao sto si video u prethodnom postu to je Multi Rename Tool tako da mozes modifikovati ne samo ekstenzije nego i same nazive fajlova... Recimo jedna caka je modifikacija dvocifrenih brojeva koji imaju prvi broj zajednicki dok se drugi menja e tu se koristi * kao zamena za sve ispred ili iza zajednickog broja... Primer 10, 11, 12, ...... zamena je (1*) itd.

Poslednja izmena:
....a mozes i iz DOS prompt-a (start/run/cmd); komanda:

PHP:
ren *.jpg *.gif

...ce promijeniti extenziju svih fajlova u tekucem folderu iz jpg u gif.
A mozes sve fajlove koje ces da preimenujes da ih ubacis u jedan folder, a zatim iz DOS prompt-a kucas ren *.* *.gif (umjesto .gif kucas novu extenziju koju oces).

:wave:

Poslednja izmena:
kad smo vec kod multi renamovanja da li postoji mogucnost da oko 200 file-ova (slika iili bilo sta) dobiju nova imena redom pocevsi od 1 pa nadalje.

Znaci ako ima 200 slika u folderu sa imenima, da im nova imena budu 1.jpg 2.jpg itd...

to bi mi mnogo znacilo.

moze iz commanda ako neko zna, a moze i total commander.

needleboy je napisao(la):
kad smo vec kod multi renamovanja da li postoji mogucnost da oko 200 file-ova (slika iili bilo sta) dobiju nova imena redom pocevsi od 1 pa nadalje.

U Total Commanderu pustiš multi rename tool i kao ime otkucaš: [C]

Sa desne strane možeš da podesiš koliko ima cifara broj, od kog broja počinje serija i koliki je korak između brojeva.

needleboy je napisao(la):
naravno da moze... o cemu smo do sada ovde pricali, BRE?!?!?!?!? :wall:

uzgred, za to ti ne treba nista specijalno - to moze da odradi i sam WinExplorer (ne bas sjajno, ali ipak moze - selektuj vise fajlova, pa desni klik, Rename...)

a moze i u ACDSEE-ju...

Nazad
Vrh Dno