Šta je novo?

Remote Destop ALT

z_m00n

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2005
Poena
619
Interesuje me kako da povezem dva racunara, nesto kao remote desktop(znaci da na jednom
racunaru vidim desktop drugog)
s' tim sto su oba racunara na internetu, recimo preko KABLOVSKOG neta, a ne u mrezi,
i interesuje me da li dva racunara mogu da se povezu ako je jedan na kablovskom,
a drugi recimo na dial-up-u.
I interesuje me kako 2 racunara da povezem direktno sa preko modema
(probao sam sa PC Anywhere, ali mnogo sporo radi)

Ovo sam napisao u zurbi pa vam mozda ne bude najjasnije :d

Remote Administrator

Evo sada sam ga skinuo, svidja mi se, ali trenutno ne mogu da ga testiram, pa me interesuje
ako sam recimo ja na kablovskom modemu, a zelim da pristupim racunaru koji je na dial-up-u
da li onaj ko je na dial-up-u moze da mi kaze njegovu ip adresu (kucanjem komande ipconfig u dos promptu), ja tu adresu ukucam u program i, da li ce to sljakati ili ne moze bas tako?

Baš tako, ali sa jednom začkoljicom. Neophodno je da računar kome pristupaš ima javnu IP adresu. Ako je iza proxy-ja, ona ništa od posla. Obavezno pročitaj uputstvo.
Pored toga, isključi automatsko startovanje, promeni port, i stavi password velike dužine, da kontrolu nad računarom ne preuzme neki belosvetski haker :).

Evo upravo sam probao program.
Znaci ja imam kablovski 256, a drugar ima isto kablovski, ali 64.
Program je u sustini ok, ali prilikom slanja fajlova sa jednog na drugi komp,
to ne ide kako treba, dosta je sporo.Transfer jednog fajla od nekih 2MB(meni je upload 64, a njemu download naravno 64), traje oko 10 min, a to je malo mnogo.

Da li neko zna jos neki slican program koji se bavi istom tematikom,
ali da je malo ozbiljniji od ovoga?

Kad smo vec tu, probao sam i remote desktop iz windowsa, neso sam uspeo ali nije to to.
Naime ja u prazno polje programa RemoteDesktop Connection ukucam IP adresu od drugara,
i on se kao ukaci negde, i pojavi mi se crn ekran i tu mi trazi juzer nejm i sifru, a kao juzer name
po difoltu stoji ADMINISTRATOR.
U cem' je problem?

XP SP2 ima poblem sigurnosne prirode tako da moras na oba kompa imati barem jedan nalog sa sifrom da bi ti radio Remote Destop tj. da bi se uspostavila konekcija

Evo upravo sam probao program.
Znaci ja imam kablovski 256, a drugar ima isto kablovski, ali 64.
Program je u sustini ok, ali prilikom slanja fajlova sa jednog na drugi komp,
to ne ide kako treba, dosta je sporo.Transfer jednog fajla od nekih 2MB(meni je upload 64, a njemu download naravno 64), traje oko 10 min, a to je malo mnogo.
Da li neko zna jos neki slican program koji se bavi istom tematikom, ali da je malo ozbiljniji od ovoga?

Neozbiljno je o ozbiljnosti programa za daljinsku administraciju suditi na osnovu transfera jednog fajla. Kako očekuješ da kroz 64Kb istovremeno vršiš i daljinsku administraciju i transfer fajlova?

Neozbiljno je o ozbiljnosti programa za daljinsku administraciju suditi na osnovu transfera jednog fajla. Kako očekuješ da kroz 64Kb istovremeno vršiš i daljinsku administraciju i transfer fajlova?

Pa dobro sta hoces da kazes, da je program ozbiljan.

I jos jedna stvar, kada se u programu ukljuci fajl transfer, ne vrsi se gotovo nikakava komunikacija izmedju "vjuera" i "servera" (kako su ih oni nazvali), jer program tada ne prikazuje
sta se desava na racunaru koji se kontrolise, a takodje se fizicki na monitoru server racunara nista ne dogadja, tako da mislim da bi trebalo da radi ipak malo brze, ali dobro, uopste nije lose.

Mada nisam siguran kako ce raditi kada se "server" racunar zakaci preko dajl apa.

Pa dobro sta hoces da kazes, da je program ozbiljan.
Hoću da kažem da ne možeš tek tako da donosiš zaključke.
Za kraći opis ovog i još nekih programa vidi npr. http://www.sk.co.yu/2006/07/sktr03.html.
...sta se desava na racunaru koji se kontrolise, a takodje se fizicki na monitoru server racunara nista ne dogadja, tako da mislim da bi trebalo da radi ipak malo brze, ali dobro, uopste nije lose.
Na kraju krajeva, transfer fajlova nije njegova prvenstvena namena, to se uvek može obaviti i na efikasniji način.
Mada nisam siguran kako ce raditi kada se "server" racunar zakaci preko dajl apa.
Zavisi od toga na kojoj se brzini zakači.

Jedini si se ti potrudio da mi odgovoris :d 'fala:wave:

Nazad
Vrh Dno