Šta je novo?

Remote Desktop

Učlanjen(a)
02.03.2005
Poena
650
Treba mi program kao Remote Desktop na Win XP-u, samo što će se koristiti na dosta slabijem računaru - P2 na ~300MHz, 192MB RAM i grafika neka sa 8MB. OS je Win 2000 SP4. Pristupaću mu sa mog kompa (Win XP SP2).

Molim vas odgovorite što pre, net mi ističe u ponoć i trebao bih da nađem tu aplikaciju do tada. Hvala!

:wave:

P.S. Pretragu sam već koristio 🙂

teamviewer.png

http://www.teamviewer.com/download/index.aspx

TeamViewer je odličan program, takodje preporuka, trebalo bi da funkcioniše i kod tebe kako treba.

ultravnc, tightvnc, gorenavedeni teamviewer a imas i logmein, tj hamachi 😀

RD je najnezahtevniji remote software koji sam koristio. Ukoliko je to problem.

RealVNC kao najjednostavnije rešenje za VNC.

TeamViewer tek ako su računari iza NAT-a ili ako često menjaju IP adrese, a nemaš mogućnost da koristiš dynamicDNS. OK je prg, ali je sa dva gore pomenuta značajno lakše raditi, jer je bolji prikaz i osvežavanje.

na kraju sam izludeo zbog toga što mi na toj P2-ci ne prolazi instalacija mreže (Realtek 8139D), pa sam, u ubeđenju da će možda proraditi pod XP SP2, instalirao svež sistem. I opet ništa 🙁 5 različitih drajvera, svi za tu mrežnu, i neće pa neće 🙁

Važno da sam problem RD rešio (koristiću onaj koji dolazi uz sistem), samo još nisam rešio prokletu mrežu :d Ima li neko rešenje za ovo (jeste offtopic, šta da radim :d).

I ako nekog zanima - XP Sp2 ogoljen zauzima manje resursa od Win2K SP4 i dosta je brži u radu 🙂

EDIT: A za net... pa kradem od komšije, ko mu kriv kad ne gasi wifi na ruteru :d

Poslednja izmena:
Probaj da instaliraš NEogoljen XP i za tu LAN kartu neće biti problema sa drajverima.

Ili kartica nije ispravna.

Ili je matora ploča, pa je problem do PCI slota. Ako si zakačio LAN u najniže PCI slotove, digni na neki iznad.

zamenio sam je, izgleda da je bila neispravna. druga sa istim čipom proradila je odmah 🙂

kad sam rekao "ogoljen XP" mislio sam da sam skinuo temu 😀

Da ne otvaram novu temu...
Ne mogu iz Viste preko remotea da pristupim masini na kojoj je XP, dok obrnuto mogu. Sta bi moglo biti?

Treba mi program kao Remote Desktop na Win XP-u, samo što će se koristiti na dosta slabijem računaru - P2 na ~300MHz, 192MB RAM i grafika neka sa 8MB. OS je Win 2000 SP4. Pristupaću mu sa mog kompa (Win XP SP2).

Molim vas odgovorite što pre, net mi ističe u ponoć i trebao bih da nađem tu aplikaciju do tada. Hvala!

P.S. Pretragu sam već koristio 🙂

probaj sa Radmin programom koji se instalira na obe mashine

Koristio i Win Remote Desktop, i Remote Administrator, i VNC klijente, zaključak je da je Win RD najbrži ( mana je što trenutni user mora da se odloguje, pa se ne vidi desk ), dok je remote administrator najkomforniji ( samo što nije free ), pa trenutno koristim TightVNC - free je

Ponekad može da bude probleme što lokalni user ne vidi desktop, ali zato Windows RD može u isto vreme da prihvati konekcije na više usera. Server verzije po defaultu, a XP mora da se malo prikrpi 🙂

Nazad
Vrh Dno