Šta je novo?

Remote Desktop + Windows Server 2008

f0x

Cenjen
Učlanjen(a)
03.06.2013
Poena
151
Pozdrav. Zanima me sledece. Koristim netbook. Hteo bih preko PC Remote da se ulogujem na Windows Server 2008 r2 (moze i Windows 7 ako je moguce) i da koristim desktop racunar daljinski, posto mi netbook nije bas najbolji za neke stvari. Kako to da izvedem ?

Naime pre par godina lik mi je pokazivao novi Intel i7 racunar i pitao me da li hocu da vidim koliko je brz... Preko PC remote ukucao sam njegov IP i neki password i dobio sam NOVI DESKTOP (on je radio valjda u drugom nalogu paralelno) i ja sam mogao da koristim njegov racunar, bilo je dodeljeno 6 gb rama (od 16), posebna particija itd...

Kako da ja izvedem to isto ? Hteo bih da koristim snagu desktop racunara na netbooku. Imam Wi Fi / ruter / sirokopojasni internet.

Da li zna neko ovu proceduru ? Pitao bih njega, ali ne mogu da ga nadjem.

A da li imaš računar na koji bi se logovao? Da otklonimo tu nedoumicu.

Da ... Racunar na koji bih stavio Windows Server 2008 r2 ima core2quad Q8200 na 3.1, 8GB rama, 6 x 1TB hard disk, GTX 560 graficku, Audigy Galaxy itd itd... Ima i 2 eksterna hard diska. A klijent masina bi bio moj netbook, Intel Atom 1.66, skromnih performansi. Juce sam experimentisao nesto na Windows 7 (desktop) i uspeo sam da podesim remote desktop i sve je bilo okej, osim videa i zvuka... Seckao je... Ostalo je islo OK. Sad ne znam da li je to zbog mog netbooka, nedovoljnog protoka Wi Fi konekcije ili nesto trece.... A sto se tice Windows Server 2008r2, ne znam kako da paralelno neko koristi desktop racunar, a ja u pozadini ga isto koristim, na drugom desktopu i sa odvojenim hard diskovima... (to sam jednom probao kod jednog lika, ali preko interneta).

Nazad
Vrh Dno