Šta je novo?

Remote desktop ne radi? Zasto???

tvister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2002
Poena
620
Server je windows 2003, klijent windows XP sp2.
Na poslu radi bez problema bez podizanja terminal servera. mreza je workgroup bez domena.
Kod kuce ista konfiguracija ni da makne. 2 racunara povezana crossover kablom, server ima 2 mrezne za kacenje na internet i za lokal. drugi racunar preko DHCP-a dobija IP i ide na net.
poruka koju izbacuje: Remote connections might not be enable or the computer might be too busy to accept new connections. It is also possible that network problems are preventing your connection.
zna li ko?

Firewall i da ne ...

Zaista je bio firewall ukljucen, ali je bilo podeseno da propusta port 3389 i remote desktop. Iskljucim ga za svaki slucaj, kad ono sve proradi. Ponovo ga ukljucim ono sve radi. Ponovo iskljucim pa ukljucim on nece. Sad sam totalno iskljucio windows firewall...i radi...
:guitar:
Potreba je bila banalna. Hteo sam samo da proverim moze li se preko remote desktopa pokrenuti TV tuner i gledati tv na drugom racunaru.
Ne moze.. :trust:
eto tako....

Zavisi koji software za gledanje tv koristis.

mitnick je napisao(la):
Moze..kod mene u firmi radi...
Gledate tv na poslu cccc :d

Kako moze?

mitnick je napisao(la):
Moze..kod mene u firmi radi...
I kad pustim winamp i kad pustim PCTV od tv tunera, prijavi mi bad driver or unknown device..
Jedino sto ja mislim mozda instalirati driver i pridodati software. Ali kako dodati uredjaj i drivere za uredjaj koji ne postoji na klijentu..verovatno gresim.
???

To se radi tako sto se podigne streaming video server, ali nemoj da me pitas kako, nisam zalazio dublje u tematiku.

Streaming video

Dandy je napisao(la):
To se radi tako sto se podigne streaming video server, ali nemoj da me pitas kako, nisam zalazio dublje u tematiku.

Da li to znaci da i za winamp treba audio streaming server?
Secam se pre 2 godine da smo slusali radio u mrezi preko nekog audio streaming ugradjenog u windows ali.... vreme brise secanja...
zaboravio sam kako

ma samo za remote koristi VNC ili Dameware, pokrenuce se TV. RDC nema drajver za video karticu, tj. on je i ne upotrebljava pa nema ko da ti prikaze sliku :) Koristi ova dva programa koja sam ti naveo posto oni reprodukuju sliku koju bi inace video na monitoru (RDC to ne radi)

I bez istih na nekim TV kartama radi remote...Konkretno K-World (nisam siguran ni ja tachno koji model smo probali)

na pctv ne moze

mitnick je napisao(la):
I bez istih na nekim TV kartama radi remote...Konkretno K-World (nisam siguran ni ja tachno koji model smo probali)
Na pinnacle PCTV ne radi.... bar je takvo moje iskustvo.

VNC i remote desktop

Miroslav je napisao(la):
ma samo za remote koristi VNC ili Dameware, pokrenuce se TV. RDC nema drajver za video karticu, tj. on je i ne upotrebljava pa nema ko da ti prikaze sliku :) Koristi ova dva programa koja sam ti naveo posto oni reprodukuju sliku koju bi inace video na monitoru (RDC to ne radi)

Znaci, definitivno probano i sa VNC i sa remote desktop.
Zakljucak: VNC prikaze prozor TV programa ali naravno umesto slike crno. Iz windows 2003 ka windows XP zvuk uvek prijavi kao bad driver i nema nista, a obrnuto funkcionise ali se koristi RDP driver koji tako izoblici zvuk da se slobodno moze reci da i to ne funkcionise.
Resenje: Mora se ici preko nekog audio ili video streaming-a. E sad videcu ovih dana sta tacno..nije mi toliko hitno.
P.S. Tv tuner je pinnacle PCTV a zvucne su Live! i nVidia sound storm.

Nazad
Vrh Dno