Šta je novo?

Remote desktop i TP-LINK TD-8840T (sezampro)

eruanntion

Slavan
Učlanjen(a)
27.05.2006
Poena
304
Zadnja tri sata se zezam sa ovim i nikako da uspe.

Naime, imam problem sa pristupom remote desktopu sa neta. Naravno, odradio sam port forwarding na 3389 ka masini na kojoj je rdp uključen (192.168.1.100 u ovom slučaju) i naravno pokusavam da pristupim preko javne ip adrese (dodeljene u tom trenutku), a ne preko lokalne.
Kada proverim, port ispada da je otvoren. RDP testirao u lokalu i radi kako treba.
Da li neko ima iskustva sa ovim modelom rutera da me prosvetli sta sam to propustio od opcija da bi mi ovo napokon proradilo :wall:

UNAPRED VELIKO HVALA:smash:

kako pristupas sa udaljene lokacije?
da li koristis ip adresu ili dyndns?

Probao i preko dyndns-a (bar ovo konfigurisanje na ruteru radi kako treba), a i direktno da unesem ip adresu. Ping radi kako treba, mogu čak i da pristupim samom ruteru (konfigurisanju), ali rdp nikako (a ni vnc koji sam probao jutros - isto otvorio port 5900).

Ma probao sam i to. Iskljucio sam i firewall na ruteru i na xp-u, ali i dalje nista. RDP zahteva TCP, ali ja sam za svaki slucaj otvorio i tcp i udp, ali mrka kapa :wall:

Ako se win firewall samo stavi na off, onda on blokira saobraćaj
Potrebno je da se ugasi u servisima ili da se dozvoli na tab-u advanced željena stvar

Potrebno je da se ugasi u servisima ili da se dozvoli na tab-u advanced željena stvar

U advanced tabu sam već podesio da za potrebnu konekciju otvori port na 3389 (tačnije, to se samopodešava kada se uključi rdp). Probao sam kao što si rekao da isključim win firewall potpuno gašenjem njegovog servisa, ali i dalje ništa:mad::wall:

I dalje misilm da je do samog rutera (ustvari siguran sam), jer sam probao da se konektujem preko dial-upa, i rdp onda radi. Da sam win zeza, onda ne bi radio u bilo kom slučaju.

Poslednja izmena:
Jesi li ti siguran u ovo što si izjavio? Da nemaš možda neki firewall tj IS software instaliran koji koči?

Poslednja izmena:
Ljudi, proradilo je :D

Kako, po treci put resetovaio rutern na fabricka podesavanja, prosao kroz sve neophodne korake, i eto, radi.

Jos jednom, mislim win nije pravio problem, jer rdp preko dial-upa je radio sasvim ok, sto znaci da sam na ruteru nesto propustio.

U svakom slucaju, hvala!

Super, glavno da radi :)
Vidiš, propustio sam to da si napisao da radi preko dialupa :D

Nazad
Vrh Dno