Šta je novo?

remote desktop da bih administrirao server

gogi100

Slavan
Učlanjen(a)
30.12.2005
Poena
319
Na poslu imam server sa Windows Server 2003.Umrezeno je 5 racunara.Kuci imam XP Pro.Hteo bih da administriram server tipa zadavanje komandi scandisk,defragmentation i jos po nesto.Da li bi mi neko dao uputstvo kako to odraditi?Na serveru imam modem,isto i kuci.Znaci to bi se radilo preko dial-up konekcije telefonskom linijom.
Kako podesiti server,kako klijenta.Tu postoji jos jedna problem.Na poslu da bih dobio izlaz za poziv telefonom treba okenuti 0.Isto tako kad pozivam na posao javi se radnik na centrali koji prebaci na lokal.Da li je ovo moguce nekako zaobici?
Da, zaboravio sam na serveru postoji domen.
Znam da se na forumu ponavljala tema,ja sam pretrazivao ali nisam uspeo da nadjem tacno ono sto mene interesuje.
Unapred hvala

suvise je komplikovano raditi pod tim uslovima, takvu stvar.
idealno bi bilo da imas adsl,wireless sa statickom ip adresom, pa preko remote desktopa mozes kontrolisati sve u obimu kolko ti je drago.

Da li bar moze neko da mi da uputstva kako da podesim server 2003 da mu se moze pristupiti,ne vezano sa problemom telefonske centrale.
Na serveru imam domen kuca.co.yu,omogucen dhcp u opsegu od 192.168.0.101 do 192.168.0.105,DNS server 192.168.0.100
Klijentima na mojoj mrezi se dodeljuju IP adrese automatski iz opsega koji sam naveo.
Da li je potrebno napraviti nov korisnicki nalog u Active Directory?
Sta tacno raditi da bi neki udaljeni kompjuter pristupio mom serveru preko dial up-a telefonskom linijom?
Da li treba omoguciti neki servis na serveru?
Hvala

Po default-u RDP ti nije enable-ovan an WIN2K3 server-u. To ces da omogucis desni klik My Computer>Properties>Remote>Allow users to connect. Tu i dodaj korisnicki nalog koji mora da pripada lokalnoj remote desktop grupi (ili mozes da koristi nalog lokalnog administratora koji je po defaultu enable-ovan). RDP-u je dovoljna samo ip adresa i da ga propustis kroz firewall ako imas konfigurisan (propusti port 3389 sa doticne IP adrese). Kada se konektujes na net u domenu preko server-a dovoljno ti je da znas njegovu ip adresu i unutra si. Za nesto malo komplikovaniji pristup ti je potreban neki VPN klijent software tipa hamachi-a.

Koliko vidim, hoces da konektujes preko telefona na server...
1. Ako imas pristup telefonskoj centrali i znas da podesis, namesti da kad poslednji zaposleni izadje iz firme da centralu prebaci na nocni rezim rada (nesto kao drugi profil), na centrali takodje podesi da ti sve pozive sa jedne linije prosledjuje odmah na lokal servera u nocnom rezimu rada tako da kad pozoves broj xxxx-xxx zvoni odmah lokal na serveru.

2. Na serveru, Network Connections - Make New Connection ..... pa nadji opciju Accept Incoming Connections, odaberi modem, odaberi usera koji moze da se konektuje (iz AD) i klikni finish.

3. Ukljucivanje RDP - uradi kako je frogman napisao

Ovo ce ti raditi, samo se neces oduseviti brzinom, ogranicen si brzinom tel. centrala (u ovom slucaju 3)

ma dovoljno je da se zada komanda scandisk,defragmentation ili citanje log fajlova

na nekom od foruma sam procitao da je bolje povezati racunare preko teleneta nego ovako direktnom telefonskom linijom.Znam da se telenet servis obicno na lokalnim racunarima iskljucuje zbog hakerisanja.Da li neko moze da mi da uputstvo kako iskoristiti telenet za povezivanje mojih racunara.

hvala ljudi na savetima.izvinite ako sam bio dosadan.
Problem sam resio.
Imam jos jedno pitanje.Da li je moguce prebacivati fajlove sa racunara sa koga vrsim administriranje na racunar koji administriram,a takodje i u suprotnom smeru?
Probao sam jednostavno copy/paste ali ovo ne radi.
Verovatno je pitanje i glupo i bilo vec negde,ali bih molio kako vrsiti prebacivanje fajlova iz jednog racunara u drugi i obratno?
Hvala

otvori remote desktop connection pa options pa local resurces i tu imas local devices deo gde ces to da podesis

Vrh Dno