Šta je novo?

remote administration for dos

boza

Čuven
Učlanjen(a)
12.07.2002
Poena
619
Da li neko zna neki ok program za remote administraciju pod dos-om(da budem jasniji dos je na mashini kojoj treba pristupiti). PcAnywhere 5.0 je za dos ali ga nema nigde na net-u. TCP/IP klijent sam stavio, mashine se pinguju...
Na netu ima gomila sw ali retko koji ima dos podrsku.

Telereplica koliko znam poslednja verzija 4-37
http://personal.gscit.monash.edu.au/~dougt/telereplica.html ali nešto neradi download. Potraži još negde na netu. Gledao sam na mojim diskovima ali jednostavno više je nemam, mnogo je staro. I obavezno neka ti modem ima protokol za korekciju grešaka MNP5 ili V42bis ako se dobro sećam. Dovoljan je modem već od 2400 za daljinski remote ali ako prenosiš fajlove što brže to bolje.

Hvala Sky, ali to mi ne pije vodu, treba mi nesto sto ima podrsku za mreznu kartu.
Nasao sam vec nesto samo da nabudzim da to korektno radi!:whip:
Pozdrav

Mozes da probas sa netcat-om, ako hoce da radi na dos-u, za export dosshell-a na neki port.
Npr. nc -L -d -e dosshell -p 23
pa se sa klijenta samo telnet-ujes na tu masinu. Mana je sto nema nikakve verifikacije, pa je upotrebljivost svedena na lokalne mreze ili direktni pristup.

boza je napisao(la):
Hvala Sky, ali to mi ne pije vodu, treba mi nesto sto ima podrsku za mreznu kartu.
Nasao sam vec nesto samo da nabudzim da to korektno radi!:whip:
Pozdrav

Vidi to nije problem Telereplica je rezidentni program koja čeka tvoj poziv. Mrežna podrška ostvaruje se preko MS klijenta za DOS ako se kačiš na Win mašine ili ako je Netware server onda Netware klijent za DOS. Radili pre 15 godina kad nismo ni sanjali o Internetu i email-u :)

Nazad
Vrh Dno