Šta je novo?

Remote administracija via tel.

vladoA

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2004
Poena
309
Treba mi neki sw za remote admin. ali da ne moram da pravim bypass preko neta vec da se direktno konektujem tel. linijom na server ili radnu stanicu modemom.
Postoji li neki best choice/buy sw.

Nisam probao, mozda hocu (samo testa radi), jer trazim neko jeftinije resenje od pcanywhere-a ...

npr podesis rras server za dial-in i onda koristis remote desktop ili neki vnc

Filo je napisao(la):
npr podesis rras server za dial-in i onda koristis remote desktop ili neki vnc
Nazalost nemam neki klasican (kao npr. win2003 server), vec su racunari u workgroupu, a jedan je kao server :), a cini mi se da win2k pro nema rras server, mada ideja ti je odlicna, smao nikada nisam probao, koliko to dobro funkcionise ?

Ovo mi generalno treba za resavanje trivijalnih problema zaposlenih koji su cesti (sa office>om npr.) i za pregled nekih dokumenata kada nisam u kancelariji ...

Vnc

probaj onda da nadjes nesto sto moze da glumi dial in ili vpn server na xp pro pa tako da odradis posao.

zar VNC ne trazzi da se ubaci trenutna realna IP adresa host mashine?
znachi, ide preko neta.. a koliko sam shvatio, chovek necce to..
josh jedan takav ( samo ne besplatan) je i Remote Administrator

direktan kontakt mozze pcAnywhere-om, probano modemskom vezom.. mozzda mozze i preko ISDN adaptera, probaccu uskoro pa ccu javiti rezultate..

ako neko ima bolju ideju, neka kazze, jer i mene interesuje ( isti razlog:p)

pozdrav:wave:

H.U.D. je napisao(la):
zar VNC ne trazzi da se ubaci trenutna realna IP adresa host mashine?
znachi, ide preko neta..

Kakve veze ima IP adresa sa netom?!?!?!? Svaki racunar u mrezi ima svoju IP adresu, a konektovanjem na doticni klijent/server (bez obzira da li se koristi dial-up, bitno je da je podignut TCP) dobijas mogucnost kacenja na isti koristeci VNC!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno