Šta je novo?

Remont kompa - polako upoznavanje stanja

Moca

Slavan
Učlanjen(a)
06.04.2008
Poena
375
Pozdrav svima,ja ovde vec duze vreme citam postove kako bih se koliko-toliko informisao o novim komponentama. Trebalo bi da u septembru mesecu kupim novu plocu,procesor i memoriju pa sam resio da polako pocnem da prikupljam informacije i savete. Budzet ce mi biti oko 230-250e.Masinu cu koristiti za igre,net i ostalu multimediju i ponekad za rad u Photoshopu.Necu klokovati jer nemam ni vremena ni para za taj sport.
Ja sam planirao da uzmem Intelovu kombinaciju i to:

Procesor : INTEL Core2Duo E8200
Maticna : GIGABYTE GA-EP35-DS3R

Koju memoriju da uzmem uz ovo?

Od stare masine ce mi ostati:
HDD: Maxtor 80GB,
Graficka: Sapphire 2600XT 256mb DDR3
Napajanje: OCZ SXS 500W
Sata DVD: Samsung 203b
Ata DVD : Nec 3540

I sada pitanje u vezi napajanja.Hoce li ono izdrzati jos jedan HDD i promenu graficke sa 2600XT na 4850?Ja mislim da bi trebalo da bude ok.
Svi saveti i sugestije su dobrodosli unapred zahvalan.

Napajanje je ok, nema potrebe da menjash. Plocu nemoj tu, uzmi neku da P45 cipsetom, recimo ASUS P5Q (Pro).
Koliko ti memorije treba? 2GB ili 4GB?

OCZ Platinium je možda najsigurnije rešenje za oko 40€.
Za više imaš Geil Ultra Plus, Transcend AxeRam i možda još nešto.

EDIT: sad vidim da te OC ne zanima, uzmi 4Gb najjeftinije memorije! ;)

Poslednja izmena:
Taj OCZ ladno ide na 1066 i štediš 10€.

Poslednja izmena:
Ali isto i HyperX mozes da klokujes dobro, a 10e nije prevelik novac. No hajde to je vec stvar njegovog ukusa sta hoce.
U oba slucaja nece pogresiti, ja samo ne bi isao na GeiL posto licno imam losa iskustva sa njim.

Poslednja izmena:
Vec sam gore napisao da nemam ni vremena ni para za klokovanje tako da cu uzeti neku najobicniju memoriju.Ima li tu neka na koju da obratim paznju?

Pa dobio si savete sto se tice memorije, to ako se neka memorija dobro klokuje je samo tebi bonus ne znaci da ti moras da je klokujes, kao sto ti je receno imas OCZ Platinum za oko 40e i imas Kingston HyperX 1066 za oko 50e. po 2GB. Ali ako ne planiras nikakav klok bitno je da je memorija ispravna :) i sto jeftinija na predvidjenim brzinama ce ti raditi.

Garsone ti si mi rekao da uzmme plocu ASUS P5Q Pro i koliko vidim ona je skuplja 101-15 evra od obicne bez Pro a ralikuje se po tome sto ima jedan slot za graficku.Jel to tacno?

Garsone ti si mi rekao da uzmme plocu ASUS P5Q Pro i koliko vidim ona je skuplja 101-15 evra od obicne bez Pro a ralikuje se po tome sto ima jedan slot za graficku.Jel to tacno?
Nije samo u tome razlika.Pro je full ATX velicine, obicna je neshto manja, Pro ima i bolji raspored konektora, bolje hladjenje. Sto se mene tice, vredi tih 10-15e razlike.:)

Nazad
Vrh Dno