Šta je novo?

Reklamiranje na facebook-u

padavan

Cenjen
Učlanjen(a)
13.07.2009
Poena
151
Pozdrav,

Zanima me konkretno koja je procedura da bi se nesto reklamiralo na facebook-u?
Koliko sam video postoji mogucnost da se odredi cena oglasa i valjda imaju 2 opcije placanja, po kliku na oglas i po prikazu.
Zanima me jel probao ovo neko u praksi i kakva je tacno procedura (gde se prijavljuje i na koji nacin, kako sve moze da se plati i slicno), zeleo bih da to sve odradim sam a ne preko posrednika ako je to moguce.
Svako iskustvo i savet su dobrodosli.

Hvala unapred svim ljudima dobre volje :):wave:

p.s. Evo sta sam uopsteno nasao na tu temu.

1. Reklama može biti vezana na vašu web stranicu (ili na celu stranicu ili na određenu stavku na na web stranici), na neku drugu web stranicu, na vaš facebook profil ili, jednostavno, sve podatke o proizvodu/uslugi staviti u oglas i staviti kontakt.

2. Naslov reklame može sadržavati maksimalno 25 znakova (uključujući razmake)

Molim da date jedan ili više tekstova naslova reklame

3. Tekst reklame može sadržavati najviše 95 znakova (uključujući razmake).

4. Fotografija može biti ili „prava“ a može biti i neki dizajn. U svakom slučaju slike koje povređuju javni moral (vrlo striktna pravila facebook-a) neće moći biti objavljene.

Molimo da nam date jednu ili više fotografija.

5. Država/grad. Da li želite da se oglas vidi u celoj Srbiji i/ili oklonim državama ili celom svetu itd ili želite da lokalizujte samo na neki grad i okolinu (izbor je 16, 40 ili 80km u krugu).

6. Ciljana grupa. Tu se može alternativno dati samo žene ili samo muškarci, mogu se odrediti starosne granice itd ali je najjednostavnije dati da oglas bude vidljiv svakome od 18 – 60god.

7. Plaćanje po prikazivanju ili po kliku. Možete odrediti da plaćate reklamu po svakom prikazivanju na facebooku ili samo kada neko klikne na vaš oglas (preporučljivo).

Cena se kreće od 0,01 – 0,19 eura i može se menjati neograničeni broj puta. Kada dajete veću cenu, oglas vam se pojavljuje češće. Najbolje je imati više varijanti istog oglasa pa videti koja ima najbolju gledanost.

Vrh Dno