Šta je novo?

Reklame (ali ne na TV:)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

delacroix

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2005
Poena
320
Bash me interesuje koliko pazhnje obracate na reklame na internetu, s obzirom da ih ima svuda. Da li ih blokirate nechim, ili samo ignorishete, mozhda ste putem tih reklama naleteli na neki dobar software, sajt koji od tada redovno posecujete, ili reshili neki prolem sa PC-em?
Lichno koristim dva filtera za blokiranje reklama na firefoxu, ali kada uzmem IE ne blokiram ih ali maximalno se trudim da ih ignorishem, mogu na prste da izbrojim koliko sam puta klikn'o na neki banner. Obichno ih iz nekog razloga povezujem sa virusima i sl, ne znam zashto.. :)

Poslednja izmena:
Takodje ignorisem reklame na internetu, mozda pogledam koju (sliku, animaciju) ali je ne otvorim jer ih jednostavno mrzim, ne znam zasto ali je tako
Koristim operu tako da nema nikakvih pop-up prozora :)

Ja ih bukvalno ne primecujem. Malo sam se zacudio kada si ih pomenuo ali s obzirom da ih verovatno ima kao sto si rekao, evo mog zakljucka - kada imas cilj pred sobom ni ne vidis ih, a kada zaludno lutas netom iz nekog razloga mogu i da zasmetaju ( da ne kazem ponovo verovatno .. ).

pomalo nerviraju jer su vecina debilne, tipa to i to, toliko i toliko, otvorim mozda jednu u 50 ako su bas trip ako me zainteresuju, obicno takve koje za koje nemas predstavu ni sta je, a deluje interesantno :D

Blokiram ih na svim sajtovima sem Benchmark-a, KlanRUR-a i ES-a.

Ja mislim da zivotu ni na jedan baner kliknuo nisam... (bez obzira na moj nick :D)...

Takođe. I nikad neću kliknuti... ;)

daddy je napisao(la):
Ja ih bukvalno ne primecujem. Malo sam se zacudio kada si ih pomenuo ali s obzirom da ih verovatno ima kao sto si rekao, evo mog zakljucka - kada imas cilj pred sobom ni ne vidis ih, a kada zaludno lutas netom iz nekog razloga mogu i da zasmetaju ( da ne kazem ponovo verovatno .. ).

Takodje, kao da ih i nema! Ne vidim ih! U zivotu nisam kliknuo!

@zoni i razbojnick, a i ostali :) : sustina treda je u analizi situacije na relaciji korisnik<>internet mediji<>oglasivac i razmene usluga i novca izmedju ta tri. a sve u cilju eventualnog unapredjivanja tog odnosa zarad svacije dobrobiti. kako sebe iskljuciti iz te relacije i to unilaterarno, tj. samo svoj deo "obaveze" je potpuno sporedno, a jos manje je potrebno okaciti screen.

ps. vise bi bilo korisno da neko ko koristi adblocker kaze zasto to radi i eventualno da neku drugu ideju kako postici i odrzavati profesionalizam u situaciji kada korisnik usluge sve dobija za dz. valjda vam je jasna neodrzivost takvog modela na sushtom entuzijazmu i altruizmu. :)

Poslednja izmena:
pa, dobro... ako mi je vec izbrisan post, onda samo da kazem ovako: ja reklame uopste ne vidim...

@ bahati: da li ti klikces na banere? zasto da/ne? koja ti je brzina Neta? ja moram da priznam - meni bi bilo previse da na dial-upu ucitavam neku stranu od 750kB (hint: HOME page ovog sajta ;) ), koju je uz to neverovatno smorno citati zbog bljestavih reklama! Bas kao na TVu: cim se pojave reklame, ja prebacim na drugi kanal, odem za neke grickalice ili nesto slicno :)

@ Bahati: Umesto brisanja celog posta, mogao si samo izbaciti sliku (ako je vec ona bila problem), a ostaviti text. Mada, slika govori vise od 1000 reci - kaze mudra narodna izreka - a jas sam na taj nacin iskazao moj stav prema reklamama na netu, a to je: ne primecujem ih (sta da primetim, kad ih i ne vidim), a jos manje pratim linkove istih.

Ili je mozda nastao problem sto sam "zanemario" reklamu sponzora foruma? :trust:

Ne verujem da je stvar u sponzorstvu foruma, već u činjenici da ovaj forum, kao uostalom i svi drugi sajtovi na Internetu, jesu usluge koje mi koristimo, i iza kojih stoji rad nekih ljudi, koji su zaslužili da taj rad i naplate. A za krajnje korisnike je bolje da ga naplaćuju preko reklama, nego preko recimo naplaćivanja registracije na forum...

ZoNi je napisao(la):
da li ti klikces na banere? zasto da/ne? koja ti je brzina Neta? ja moram da priznam - meni bi bilo previse da na dial-upu ucitavam neku stranu od 750kB (hint: HOME page ovog sajta ;) ), koju je uz to neverovatno smorno citati zbog bljestavih reklama! Bas kao na TVu: cim se pojave reklame, ja prebacim na drugi kanal, odem za neke grickalice ili nesto slicno :)
da znas da mi se desavalo. :)
ponekad mi se jednostavno svidi pa kliknem. eto prvog hinta za oglasivace: neka bude jedan fancy proizvod, nov, brz i lud pa ko klikne na njega mozda pogleda i ostalo. ovo paradiranje zelenih pcb-ova i to na brzinu i nije specijalno primamljivo. ;) nagradne igre, flash igrice i druge smicalice bi sigurno dobile vise klikova i time vise paznje skrenule na proizvod ili brandname nego prosto: evo slika (cak se i mrda), evo proizvodjac, aj ovamo. ko ima vremena da klikne na sve to i zasto bi uopste kliknuo na jedan, a ne na neki drugi...?

a desavalo mi se da kliknem i cisto kao podrska nekom sajtu.
sve to je vazilo i ranije dok sam bio na d.up-u, a i sad kad sam na kablu.

al' potpuno razumem zasto bi nekog nerviralo kad je sajt "tezak". mene i sad nervira (iako mi je u sustini svejedno glede brzine) zato sto znam da sve moze da se optimizuje do krajnjih granica i smanji za, ponekad, neverovatnu kolicinu djubreta u kodu i/ili banerima - samo ne ide ako si priucen za rad u dreamweaweru, a php skill ti se svodi na podesavanje php nukea...

enivej, ponovo, jel ima neko neki predlog gde i kakvi oglasi ne bi puno smetali, a bili bi svrsishodni, ili da zatvaramo ovaj tred koji je u sustini ponavljanje prezvakane teme, al' reko aj da mu damo sansu. ;)

Jedini baneri na koje klikćem su na sajtovima koji hostuju romove za emulatore, da ne bi propali (greota)...
Za ostale me zabole...

Trudim se da ih ne vidim. Bezpotrebno trosenje vremena. :)

[QUOTE='Bahati' ]
...
a desavalo mi se da kliknem i cisto kao podrska nekom sajtu.
sve to je vazilo i ranije dok sam bio na d.up-u, a i sad kad sam na kablu.
...
[/QUOTE]

Upravo...
Ako nadjem nesto sto mi pomogne, ili mi je interesantno i sl. - uvek kliknem na neki od banera...
Ipak sajtovi od toga "zive"...

Poslednja izmena:
@zoni i razbojnick, a i ostali : sustina treda je u analizi situacije na relaciji korisnik<>internet mediji<>oglasivac i razmene usluga i novca izmedju ta tri. a sve u cilju eventualnog unapredjivanja tog odnosa zarad svacije dobrobiti. kako sebe iskljuciti iz te relacije i to unilaterarno, tj. samo svoj deo "obaveze" je potpuno sporedno, a jos manje je potrebno okaciti screen.

ps. vise bi bilo korisno da neko ko koristi adblocker kaze zasto to radi i eventualno da neku drugu ideju kako postici i odrzavati profesionalizam u situaciji kada korisnik usluge sve dobija za dz. valjda vam je jasna neodrzivost takvog modela na sushtom entuzijazmu i altruizmu.
Moram priznati da sam analizu situacije imao na umu, ali unapredjivanje iste mi nije bilo ni na kraj pameti :d Mislim da svi ljudi koji se time bave znaju shta rade, ali ih finansije sprechavaju u kreiranju idealne reklame. Prvi korak je kao shto si vec rekao u drugom postu lepo dizajnirana reklama koja ce nkoga da privuche, ne znam shta bih tu josh mogao da dodam... Da, agresivnost svakako treba svesti na manji nivo, jer zaista nije ni lepo ni korisno videti neku drechavu zhvrljotinu koja trepce 50 miliona puta u minutu, ili one floating bannere koji te prate kako skrolujesh po strani i zaklanjaju ti ono shto zhelish da vidish. Zato ih blokiram. A i zato shto stvarno ponekad mogu drastichno da uspore uchitavanje stranica, a kad si na dialupu to je najbitnije...

Poslednja izmena:
samo ako zelim da pomognem sajtu da opstane ;)

Ma reklame mrzim osim one za pivo.Na netu uopšte ne obraćam pažnju na reklame ,reklama nije potrebna dobrim proizvodima,njih bije dobar glas(da me sad čuje moj bivši
profa iz marketinga)

I kao niste nikad kliknuli na reklame tipa: "kako da povecate svoj joystick"? Sve vam verujem :p

Ma isto kao ono "Me voli me. Ma voli te, samo se pravi". Isto tako i ovde. Neko reko da ne klikce i sad niko ne klikce :D

@baja

Jel ti ovo Nosferatu Klaus Kinski ili ovaj novi iz 2003. ili ja gresim.

Bane® je napisao(la):
Ja mislim da zivotu ni na jedan baner kliknuo nisam... (bez obzira na moj nick :D)...

Ja mislim da jesi. Sigurno kad ste podesavali baner na benchmarku pa ste kliknuli da proverite dal radi ili ni to ne radite zbog principa :D

nixylive je napisao(la):
Ma isto kao ono "Me voli me. Ma voli te, samo se pravi". Isto tako i ovde. Neko reko da ne klikce i sad niko ne klikce :D

@baja

Jel ti ovo Nosferatu Klaus Kinski ili ovaj novi iz 2003. ili ja gresim.

Klaus, naravno.
Covek je bio rodjen za tu ulogu, stvarno. :wave:

Zivi zombi. Nikako da stignem da dgledam originalnu verziju. Koja je po tebi najbolja od ove tri koje su poznate.

nixylive je napisao(la):
Zivi zombi. Nikako da stignem da dgledam originalnu verziju. Koja je po tebi najbolja od ove tri koje su poznate.

Upravo taj sa Klausom i Izabelom Adjani. Imam film (potpuno izlizan) na video kaseti i nikako da pronadjem divx ili dvd. Muzika u filmu je fenomenalna, nasao sam u Nemackoj CD sa soundtrackom, kompozitor je neki Florian Fritzke ili kako se vec pise a uz njegove kompozicije tu su i kompozicije Gounod-a i Wagner-a.
Film je stvarno tata za horor zanr.

nixylive je napisao(la):
Najbolja verzija je Werner Herzog: Nosferatu, The Vampyre (1979). ;)

Pa dobro i jeste malo mracan, gledao sam ovu verziju iz 1979, mada mene horori odavno ne plase :) Zadnje na sta sam se isprepadao bio je film Poslednja ekskurzija. Tolko je neizvesno uradjen da je ono, ali Nosferatu je Nosferatu ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno