Šta je novo?

reistalacija steama i origina

DusaN

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
825
treba da instaliram novi sistem, pa ne bih da skidam opet igre koje vec jesam ako je moguce :)

za steam je dovoljno da prekopiram ceo steam folder na novo mesto, pokrenem steam.exe i to je to?

a za origin? prekopiram origin i origin games foldere, a onda pokrenem origin.exe i u klijentu namestim path za games folder? ili je neka druga procedura?

edit: reinstalacija treba da pise :)

Ja sam skoro sve to radio kad sam kupio novi PC.

Najobicnije kopiranje ne verujem da moze.

Sto se Steam-a tice, imas opicu da uradis back up igre, jedne po jedne, a kad ponovo instaliras Steam da instaliras igru koristeci taj back up da ne moras ponovo da skidas sa neta. Kad pravis back up mozes i vise igara odjedamputa u isti folder samo pazi ume da zabaguje ako su preveliki folderi, tipa 3 igre po 15 GB.

Origin, kopiras foldere na sigurno mesto, instaliras ponovo na novom sistemu, pokrenes download svake igre da napravi novi folder i onda samo uradi copy-paste overrite sa starim folderima. Na kraju samo nastavis download da origin vidi da su svi fajlovi tu.

Save-ove igara moras rucno da pronadjes. Neki su u my documents/my games, neki su u user/local, neki u roaming itd.

Za steam samo prekopiraj sve na drugo mesto, zatim instaliraj steam i pokreni neku igru ( bilo koju ) da bi steam napravio folder i posle sve sto si prekopirao vratis u nov folder koji ti je steam napravio kad si pokrenuo download igre... nista vise,prepoznace ti sve igre koje si imao... tako ja makar radim...

Za Origin je smor.
Prebaci ceo origin folder kao backup.
Posle reinstalacije sistema instaliraš origin, započneš download igre ,kad stigne na 1% ugasiš origin i prekopiraš folder od igre koju skidaš(nemoj ds radiš move nego copy, obriši tek kad budeš siguran da je prošlo kako treba) ,pokreni origin ponovi.

Ne moraš da započinješ download u Originu, samo kopiraj ceo folder te igre. Tako sam ja radio sa BF4.

A šta u mojoj situaciji? Baš zbog reinstalacije sam par velikih ''stalnih'' igara snimao na particiju d (bf4, rtw2..). Planiram ovih dana prelazak na win 8.1 pa kada to učinim šta mi je činiti sa ovim igrama?

-Za Origin (bf4) da li smem da pokrenem download i stavim da skida u stari folder na d particiji - da li će origin da prepozna fajlove i radi skip ili će da radi overwrite fajlova? Da li je neko imao iskustva sa tim?
-Za Steam igre isto pitanje?

-Za Origin (bf4) da li smem da pokrenem download i stavim da skida u stari folder na d particiji - da li će origin da prepozna fajlove i radi skip ili će da radi overwrite fajlova? Da li je neko imao iskustva sa tim?

Nemoj!Samo promeni ime starog BF4 foldera u bilo sta,napravi novi BF4 folder(na istoj particiji),pokreni DL,skini 10-20 MB,pauziraj DL,ugasi Origin.
Obrisi taj novi folder,reimenuj stari u BF4,upali Origin,nastavi DL,i on ce u momentu da vidi da je sve skinuto i pocece da instalira igru.

jel moze da se promeni folder vec instalirane igre na origin-u? znaci sad mi je na ssd-u pa bi da oslobodim mesta i stavim igru na hard.

steam je vrlo jednostavan, kopiras ceo folder, pokrenes steam.exe, on instalira servis, i sve igre su ponovo tu.
a EA govnigin je posebna prica. moras reimenovati foldere igara, pokrenuti ponovo download, pauzirati, i onda Move sadrzaj backed ranamed foldera u onaj koji je govnigin napravio kao novi.

jel moze da se promeni folder vec instalirane igre na origin-u? znaci sad mi je na ssd-u pa bi da oslobodim mesta i stavim igru na hard.

Moze naravno.To sam i ja radio kad nisam imao vise mesta na SSD-u,pa sam premestao.Imas gore objasnjeno.

Kod mene je bila obrnuta situacija. Steam mi je nekoliko puta brljavio i iako su folderi na pravom mestu i content u njima, on je svejedno opet sve skidao.

Kod mene je Steam instaliran na drugoj particiji nego win.Ne znam koliko sam puta do sada re-instalirao win,a Steam nisam dirao uopste,samo pokrenem .exe od Steama i sve bude u redu.

Ne moras vise da pomeras Steam instalaciju, sada mozes da biras lokaciju gde ce igre biti instalirane.

nisam ukapirao sta treba da radim a vec imam jednu igru od origina na d a sam program je na c.ne mogu da se setim kako sam to izveo.
ovo za bekapovanje igre prilikom reinstalacije windowsa mi je jasno.skinuo sam pvz garden warfare ali mi previse zauzima na ssd-u.prekopirao sam igru na d ali sad ne znam kako da nagovorim origin da skonta igru :)

reseno :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno