Šta je novo?

reinstaliranje ICQ-a

Učlanjen(a)
24.07.2001
Poena
619
Windows je poceo da mi se vuce kao prebijena macka zadnjih 2, 3 meseca (odlazem reinstalaciju svo to vreme). Konacno sam resio da sve uradim ispocetka (od nule, sto bi se reklo) da bi ipak "malko" zivnuo. Problem mi je instaliranje ICQ-a (verzija 2000b)... postoji li nacin da se iz starog ICQ-a export-uju kontakt liste i history u novoinstalirani?

Pozdrav! :smokin

Moze, zaboravio sam kako to bese tacno ali probaj ovo:
u direktorijumu ICQ-a "izcupaj" sledece foldere:
2000b
UIN
Contact list (ako ima)

pa posle ovo prekopiraj u ICQ directory na formatiranom disku.
Trebalo bi da radi, ali dobronamerni savet: skini ICQ 2001b ili sada novi ICQ 2002a. Oni imaju mogucnost automatskog uploada contact liste na ICQ web servere. Tako da tada nista ne moze da te zezne da izgubis listu...
Takodje ove nove verzije podrzavaju i rucno SAVE CONTACT LIST opciju.....

:wave;

Hvala na savetima. Probacu ujutro.

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Nema na cemu.
P.S. ne kapiram tvoj signature za New Jersey?

"Ko drugome jamu kopa, sam u nju upada" :D U razmatranje su usli jos i Nju Jork i Nju Delhi. Nju Jork nisam uzeo iz dobro poznatih razloga "partizanske eskadrile", a Nju Delhi..... bolje je ovako :D

Skinuo sam ICQ2002a. Da li bi njegovom instalacijom uradio jednostavan upgrade postojeceg 2000b (sa ocuvanjem svih lista) ili bi ga "pregazio" ne ostavljajuci nista staro za njim?

Shale je napisao(la):
nema potrebe da radis ICQ backup
Kada instaliras ICQ na ``osvezenu`` mashinu samo se ulogujes na svoj vec postojeci nalog i lista ti se sama `` updatetuje``
Ajd...
Odakle ti ovo. ICQ ne drzi kontakt listu na svojim serverima kao npr. MSN Messenger. Ako hoces da vratis stare kontakte moras da uradis backup. Konkretno, imam program za backupovanje liste (ukljucujuci i history), ali za ver. 99, i 2000a. Mada u sustini mozes i da prekopiras ceo stari ICQ folder preko novog.

Kiza the Death je napisao(la):
Skinuo sam ICQ2002a. Da li bi njegovom instalacijom uradio jednostavan upgrade postojeceg 2000b (sa ocuvanjem svih lista) ili bi ga "pregazio" ne ostavljajuci nista staro za njim?

stavi 2001b ili 2000b, nemoj da stavljas 2002a zato sto se svi zale na njega..
mislim da bi ti pregazio stari icq...

Marko37 je napisao(la):
Odakle ti ovo. ICQ ne drzi kontakt listu na svojim serverima kao npr. MSN Messenger. Ako hoces da vratis stare kontakte moras da uradis backup. Konkretno, imam program za backupovanje liste (ukljucujuci i history), ali za ver. 99, i 2000a. Mada u sustini mozes i da prekopiras ceo stari ICQ folder preko novog.

Sta da ti kazem sem nisi u pravu...
ICQ 2001b i < imaju svoju bazu
Probaj
Ajd...

Momci, zahvaljujem se na pomoci. Uspeo sam da backup-ujem stare contact liste i history u novoinstalirani ICQ. Kopirao sam direktorijume, koristio Rescue... i sredio sam stvar. Nisam imao potrebe za instalacijom nove verzije, jer sam do sada bio zadovoljan i sa ovom (2000b) i nista vise, od funkcija koje ima, mi nije bilo potrebno.

P.S. Grobaru, znam da nema mog omiljenog smajlica :smoking i to me strasno rastuzuje FX Zna li neko od moderatora u cemu je problem ctp;

1) "gazenjem" postojeceg ICQ-a novom verzijom se ne brise lista i UIN. Samo se vrsi upgrade.
2) Cuvanje liste na serverima pocelo je sa verzijom 2001a (2000x verzije nemaju ovu mogucnost)
3) ICQ 2002 radi kao i stare verzije, samo sto ima dosta novih funkcija i mogucnosti.
;)

][V][ATRIX� je napisao(la):
1) "gazenjem" postojeceg ICQ-a novom verzijom se ne brise lista i UIN. Samo se vrsi upgrade.
2) Cuvanje liste na serverima pocelo je sa verzijom 2001a (2000x verzije nemaju ovu mogucnost)
3) ICQ 2002 radi kao i stare verzije, samo sto ima dosta novih funkcija i mogucnosti.
;)

posle ovog texta krecem iz ovih stopa da skinem najnoviju icq verziju.

Vrh Dno