Šta je novo?

Reinstalacija Win98 u multi boot-u?

• Začetnik teme Začetnik teme Golden
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Golden

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Dakle kako bi mogao da reinstaliram Win98 ako imam bual boot sa WinXP-om?
Cuo sam da moze, ali da neexprerimentisem.

Da sam na tvom mijestu, pokušao bih prvo ovako:
sačuvao bih kompletan root sa C particije (mada bi zvanično trebalo da ti je dovoljno boot. ini, autoexec. bat i nt loader). Zatim preinstaliraš Win98 i pa prekopiraš stari root. Ako ti ovo uspije, moja preporuka ti je da ghostuješ obje particije i posle, kada ti zatreba, čitavu operaciju završiš za nekoliko minuta (sa ovim si sigurno već upoznat).
Šta može da ti se desi loše (prilikom ghostovanja):
ako su bile dvije particije od po 2 i 4 GB respektivno i ghostovane (tj. sačuvane), pa si naknadno promijenio veličinu particija na npr. 3 i 4 GB respektivno, i zatim pokušao da vratiš ghostovane particije od 2 i 4 GB, dešava se da ti Win 98 jednostavno proguta onaj 1 GB viška i prepozna particiju kao onu od 2 GB. Nije bilo načina (bar se meni čini) da ispravim grešku osim naknadne instalacije oba op. sistema. Išao sam i na site-ove proizvođača HD-a, koristio razne utility programe i bio u MS-ovoj bazi znanja. Rezime-ništa nisam našao što bi me poštedjelo od zamorne instalacije oba op. sistema.
Pozdrav

Imam na C: particiji oba sistema ! I to sve sljaka OK tako.
Samo mi ovog puta treba osveziti Win98.
A ako samo sacivam Root mislim da ipak ako vratim te faklove nece ici u Xp jer upisuje valjda i u boot sektor diska. Negde na Net-u sam video uputstvo ali reko netreba mi, kad ono vidi cuda sada ga nema pa nema 🙁
Ako neko ima ideju da li to moze preko nekih Boot loadera da se manesti ? i Koji ?

Nazad
Vrh Dno