Šta je novo?

Registry file failure

Mojo Jo Jo

Čuven
Učlanjen(a)
14.02.2004
Poena
620
Hmm evo imam problem, neće da se podigne windows. Pojavi mi se plavi ekran sa sledećom greškom:
stop c0000218 registry file failure
registry cannot load the hive (file)
\systemroot\system32\sonfig\software
or its log or alternate
it is corrupt, absent or not writable
begginning dump of physical memory ...

Ovako je nastao problem (verovatno): instalirao sam Morpheus Ultra sa nekim loaderom ali mi nešto nije hteo da radi pa sam ga deinstalirao pomoću Your uninstaller pro, i tu je javio neku grešku ali ga je ipak uspeo da deinstalira. Sledeći put kad sam dizao sistem, posle login-a se ne dešava ništa, probam Ctrl+Alt+Del i pojavljuje se neka greška (nisam zapamtio šta) pa sam restartovao na dugme, i od tada mi se pojavljuje plavi ekran.
(al sam objasnio svaka mi čast :d )

Jel mi ne gine reinstalacija ili ima neko rešenje?

Nazalost, mislim da ti ne gine reinstalacija. Ako je sve corruptovano, nema drugog izbora...

Vrati system restore uz pomoć nekog alata koji to može da uradi sa butabilnog CD-a, npr ERD Commander.

Isključen mi je system restore :d
Pronašao sam ovo rešenje Link
Dali mislite da vredi da pokušam?

Nemas potrebe za reinstalacijom. Sto se tice postupka na sajtu nema potrebe da ga pratis od A do Z. Pokreni recovery konzolu, reimenuj c:\windows\system32\config\software u software.old. Kopiraj c:\windows\repair\software u gore vec navedeni direktorij i restartuj masinu. I ako zelis zadnja podesavanja u reg-u onda prati dalje upustva i reimenuj fajlove u system volume information-u.

^Uradio sam kako si rekao i prema uputstvu i win se sada diže, mogu da se logujem ali većina programa ne radi (javljaju greške ili probleme sa licencom). Možda je problem u tome što mi je jedini restore point od danas, tj. nemam raniji a u onom uputstvu piše da trebam naći neki stariji (korak 24). Ali nema veze, verovatno će da padne reinstal ako ne nađem rešenje za ovo.

PS. Kako da nateram outlook express da mi vidi emailove i naloge i njihova podešavanja od pre "incidenta", sada se ponaša kao da sam ga tek instalirao.

Ucitaj mu PST fajlove iz direktorijuma tvog profila.

Zašto gasiti System Restore!?!? Ja ga nikad ne gasim, a ne mrzi me jednom u par dana da ceo C: disk spljeskam Acronis-om na drugi hard u konfiguraciji. Ceo posao traje 20 minuta i to u backgroundu, samo se malo uspori kanta.

Jako retko zatreba, ali kad zatreba, nema veće radosti nego imati full backup. Naravno, uvek uključen system restore, i hrabro uništavaj svoj sistem kako god ti padne napamet, uvek ga možeš povratiti. 😉

Hvala svima na pomoći. Ponovo sam instalirao win i dajem časnu reč da ću od sada da pravim backup (i neću gasiti system restore) 🙂

Nazad
Vrh Dno