Šta je novo?

registracija domena preko google apps i brisanje domena

pajica123

Slavan
Učlanjen(a)
22.01.2011
Poena
345
secam se da je pre google apps bio besplatan i da su nudili besplatne mail adrese sa [email protected] za one koji imaju vec registrovan domen.. nisam obracao paznju da se sada placa oko 4€ mesecno po korisniku, ako sam dobro shvatio. e sad, ja sam registrovao domen samo zbog mail adrese, ali kada sam skontao da se i mail placa, odustao sam od toga. kako sad da izbrisem taj domen da mi ne bi naplacivali par evra svake godine za domen? registrovao sam .net domen preko google apps, ali sad ne znam kako da ga izbrisem tj odjavim da mi za godinu dana ne bi opet naplatili par evra za produzenje..

i ja sam koristio tako, ali su mi obrisali email, mozes besplatno da nastavis sa tom mail adresom na https://www.zoho.com/mail/ (moras malo da podesis, posle toga ce raditi) kod registracije koristi neki @gmail.com

a domen brises tamo gde si ga registrovao. tj ne brises, samo obelezis da neces da ga produzis i on ce da istekne kada mu dodje vreme.

hvala, probacu tamo da registrujem tu mejl adresu ponovo.

a domen sam registrovao preko google apps. ponudio mi je da ga registrujem ako ga nemam i tako sam i uradio. sad ne znam kako ponovo da pristupim domenu.

moraces nekako da nadjes opciju za transfer domena, i domen da prebacis na neki drugi sajt, npr godaddy (ima prva godina za 1$, potrazi kupon na sajtu retailmenot) ja ne volim godaddy jer treba da prodjes kroz 100 reklama i da klikces ne na svaku da bi uzeo samo domen a ne hosting i ostalo. takodje dobar je dynadot, meni on vise odgovara jer je lak i brz i nema smaranja kao na godaddy.

za transfer domena treba prvo da otkljucas domen (unlock) na google apps, pa onda da zatrazis auth code, i onda odes na godaddy ili dynadot ili neki treci sajt i kliknes transfer domain, ukucas domen i auth code, pocne prenos, stignu ti 2 emaila(jedan od google drugi od drugog sajta), na oba kliknes i potvrdis da hoces prenos. i domen se prebaci, posle moras da pratis uputstvo na zoho da podesis dns i jos neke stvari.

ali moj savet ti je ako ne planiras da produzujes taj domen, registruj gmail nalog odmah, i na svim sajtovima promeni mailove i sifre, da neko ne bi registrovao taj domen i napravio opet tvoj email i resetovao sifre i pokrao ti stvari.

Vrh Dno