Šta je novo?

Refresh rate u igricama

killer

Čuven
Učlanjen(a)
17.06.2002
Poena
604
Imam Xp SP1, 4200 ti sa najnovijim drajverima (isto se ponasa i sa starim) i ctx 17'' monitorom.
Problem je :
refresh rate u igricama je na 60 Hz i nemogu da ga promenim (sof 2 ili Medal of Honor) na bilo kojoj rezoluciji dok je u Window-u 100Hz.
Kada odem u Display Properties/Direct3D/Override refresh rate i definisem vrednosti stvar je ista, 60 Hz. Ne pomaze ni reinstalacija monitora, drajvera kao ni igrica.
Ima li neko nekakvu ideju? sem reinstalacije Xp-a :D
Samo U Amerycans Army refresh rate je ok, 100 Hz.

Skini ReForce programche sa neta.. E da i udari search pre postovanja topica ..poshto je ovih rasprava bilo i bilo..

Link za RefreshForce 1.1 tj 1.0, na sajtu pise 1.1, a kada ga skines i procitas redame pise 1.0, ma ko da je bitno...

pa bolje bi bilo da umesto tog programa skine najnovije detonatore, oni imaju refresh fix ugradjen.

A mogli bi ponekad da pogledate i F.A.Q koji bi trebao upravo da sluzi za resavanje ovakvih milion puta postavljenih pitanja :(
Evo pre tri dana postavljeno, tako da ne moze da se kaze ni da je trebalo kopati:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=17188

Izvinjavam se ako ispada da ja stalno nesto kritikujem i zanovetam.

Nakon sto su resena prakticno sva tecnicka pitanja oko funkcionisanja foruma, mislim da bi sad maksimalno trebalo obratiti paznju na njegovu sadrzinu.
Stalno ponavljanje istih tema je sada najveci ( jedini ? ) problem foruma !

Mozda bi u svakoj sobi trebalo postaviti jedan sticky koji bi objasnjavao i pozivao korisnike da prvo pogledaju makar malo sta se pise i sta je napisano, pa da tek ako nema odgovora na njihovo pitanje ili problem, otvaraju nove thread-ove.

Ovo ovako ne znam vise da li je smesno ili tuzno ! :) :(

Ma sta se ja uopste zivciram...:D ;)

drapin je napisao(la):
A mogli bi ponekad da pogledate i F.A.Q koji bi trebao upravo da sluzi za resavanje ovakvih milion puta postavljenih pitanja :(
Evo pre tri dana postavljeno, tako da ne moze da se kaze ni da je trebalo kopati:

Mozda bi u svakoj sobi trebalo postaviti jedan sticky koji bi objasnjavao i pozivao korisnike da prvo pogledaju makar malo sta se pise i sta je napisano, pa da tek ako nema odgovora na njihovo pitanje ili problem, otvaraju nove thread-ove.

Ovo ovako ne znam vise da li je smesno ili tuzno ! :) :(

Ma sta se ja uopste zivciram...:D ;)

I ja mislim da bi trebalo "nabiti" sticky i to ne u svaku sobu vec i na pochetni screen i mozda bre NA SAM SAJT!

A mozda onda i ne bi bilo korisnih thread-ova vec samo onih tipa "filmska...", nishta lichnocheers

Refresh lock je po meni no1, mada ako koristis det 40.72whql imas za d3d ref rate override.

Prokka je napisao(la):
Da li postoji neko programce i za ATI? Konkterno za 9000pro?

To mozes uraditi sa Rage3DTweak programcicem. Potrazi ga malo po net-u

Pozdrav,
Nebojsa

Prokka je napisao(la):
Da li postoji neko programce i za ATI? Konkterno za 9000pro?

To mozes uraditi sa Rage3DTweak programcicem. Potrazi ga malo po net-u

Pozdrav,
Nebojsa

Najbolje resenje je za sada Detonator 40.72...

Najbolje resenje je za sada Detonator 40.72 i njegov D3d Refresh rate override system zato sto za svaki detonator moras da uparujes refresh rate fixer(nije svaka verzija kompatibilna sa svakim detonatorom).
Naime za sada je najbolji MK2 refresh rate fixer od svih fixera,stari refresh fixer ti ne pomaze jer nije kompatibilan sa novim detonatorima. Mada ces najverovatnije imati problem sa tv izlazom zato sto ce mu poneki refresh rate fixeri zablokirati mogucnost da radi,tako da je za sad najbolje resenje ipak 40.72 posto neces imati problema sa Tv outom u kombinaciji sa bilo kojim chipom ,crontel,philips,conexant.

Jedini problem sa 40.72 je openGL to jest igre u OpenGl-u ce ti biti u 60HZ.

Znaci najbolje resenje za jednog nije najbolje resenje za drugog korisnika.

Nazad
Vrh Dno