Da citiram svoj komentar koji sam postavio na drugom forumu:
"Posjedujem Lexmark X2530, koga sam kupio kao "best buy" proizvod poslije istrazivanja performansi sa neta...
...i bio sam prezadovoljan, sve dok se nije potrosio crni kertridz!
Dopunio sam ga, vratio u stampac, ali je i dalje pokazivao da je pri kraju. Nakon nekog vremena je registrovao da je "potrosen" i nudio mi samo opciju "complete-a-print", sto ce reci da mogu da stampam iskljucivo sa kolor kertridzom.
Pokusao sam naci resenje sa neta i shvatio da Lexmark ima u sebi cip koji registruje ID kertridza, tako da isti nece prihvatiti kao "puniji". Probao sam reinstaliranje softvera, vadjenje i vracanje kertridza u stampac i svakakva moguca cudesa koja su predlagali neki ljudi, ali bezuspjesno!!!
Neki stariji modeli su pamtili samo po jedan ID, tako da se i moglo naci neko rjesenje!
Rešenje postoji a odnosi se na većinu novih Lexmakovih štampača
Moraš da kupiš crni kertridž sa oznakom 34 koji kasnije može da se dopunjuje a kad nastane isti problem sa color kertridžem kupi Lexmark color kertridž sa oznakom 35 koji se takođe može puniti.
Jeste investicija ali...
Pozdrav,
Najbolja rjesenja koja su ljudi sa foruma predlagali bila su:
motorna testera,
let kroz prozor,
pa cak i katapultiranje natrag u fabriku...
Sve u svemu, kupovinom Lexmarka dobicete jeftin stampac koji solidno odradi posao, ali zato i relativno brzo trosi relativno skupe i nedopunjive kertridze...
Ukoliko pak neko ima resenje za ovakav problem s kertridzima neka mi pomogne da ustedim neki dinar..."
Mislim da je ipak sustina u tome sto Lexmark ima chip koji pamti srijski broj (ili ID) kertridza i to ne na racunaru, vec u samom stampacu!!!
Zaista, jos uvijek nisam uspio naci rjesenje i izglada da cu i ja oprobati neki "Brainiac" eksperiment na njemu!!!