Šta je novo?

refil ketridza lexmark 28 (crni)

vukboban

Slavan
Učlanjen(a)
17.08.2008
Poena
301
Napunio sam ketridz 28 lexmark prvi put (nov stampac x2550) ali ga stampac ne prihvata, vec stalno trazi novi. Mislim da sam sve dobro uradio, imam iskustva sa HP. Dali se moze uraditi nesto, posto mi je covek u radnji rekao da se ne moze dopunjavati (onda sam se jako presao, naravno).

Moj strari lexmark je koristio ketridze 16 i 27, i punio sam ih mnogo puta bez problema, trebalo bi da moze i na tvom stampacu, sad sam gledao isti su ketridzi

huge mistake, kertridži 16 i 17 se vrlo fizički razlikuju od 28 koja je veća, ne mnogo ali dovoljno i bukvalno ne postoji način da proradi posle dopune.

Ne poredim ih, kao prvo 16 i 17 su crni, a 27 i 28 kolorci.... svi lexmark ketridzi is te nize klase mogu da se pune

Hvala na komentarima, mislim da je mozda bitno da dodam da je stampac radio tog dana kada sam stavio punjeni ketridz 28 (crni). Kada smo ga sutra ukljucili, izbacivao je poruku da treba zameniti ketridz. Mozda da ga nisam nikada ni gasio ne bi stao, a mozda se slucajno poklopilo. Bojim se da se ipak ne moze srediti a sto je najgore, cak ni nov ne mogu da nadjem???!!! Ali dobro, to ce se srediti vec negde.
PITANJE: Dali se mogu refilovati ketridzi za HP 72187 , na kutuji su naslikani ketridzi broj 21 i 22, mislim da valjda treba verovati da su i unutra (kako vidite spremam se za kupovinu drugog) Mozete li mi preporuciti stampac do 4000 koji siguirno moze da se dopunjuje mnogo puta?? HVALA

Okreni telefonom VHP sistem. Ljudi žive od toga i moja firma je veoma zadovoljna njihovom uslugom, tako da sam siguran da će ti oni dati najbolji odgovor.

tel: 334 06 34

Ne poredim ih, kao prvo 16 i 17 su crni, a 27 i 28 kolorci.... svi lexmark ketridzi is te nize klase mogu da se pune
Bole reci mi da li je moguce puniti 16,17,26,27 spricem kao na hp stampacima ili je potrebno seci ketridze pre punjenja?

@Gilespi: U kompletu za dopunu dobijes i malu rucnu burgiju kojom mozes da probusis onu plastiku na vrhu, dobija se i uputstvo u kome ti je prikazano tacno gde da busis, ali ja sam odfikario celu tu plastiku i punio sam oba ketridza na z600 sigurno 15-tak puta (odsecenu plastiku zalepis selotepom za ketridz, ili postoji varijanta da koristis oho lepak, on drzi ok, a kad hoces ponovo da skines poklopac, iscimas malo jace i to je to, pa iz pocetka....)

@Gilespi: U kompletu za dopunu dobijes i malu rucnu burgiju kojom mozes da probusis onu plastiku na vrhu, dobija se i uputstvo u kome ti je prikazano tacno gde da busis, ali ja sam odfikario celu tu plastiku i punio sam oba ketridza na z600 sigurno 15-tak puta (odsecenu plastiku zalepis selotepom za ketridz, ili postoji varijanta da koristis oho lepak, on drzi ok, a kad hoces ponovo da skines poklopac, iscimas malo jace i to je to, pa iz pocetka....)
Reci mi da li je komplet za dopunu iskljucivo za Lexmark stampace.Interesuje me i cena kompleta.Predpostavljam da je mnogo povoljnije nego da ih nosim na punjenje

Ja sam uzeo samo za leksmark, dobijes boje za od prilike 5 dopuna, spric, bugriju i neke rukavice .... cena tog kompleta je manja nego cena jedne dopune .... ne znam tacno, davno sam uzimao, ali to je bio odnos. Pogledaj po oglasima gde ima da se kupi, ako ne nadjes, pisi, pa ti saljem pm

Lexmark 28 & 29

Ljudi zaboravite na punjenje ovih kertridža. Oni sa oznakom 18C1428E i 18C1429E,
ne rade kada se vrate u štampač. Oni sa oznakama 18C1428A i 18C1429A rade kada se napune i vrate u štampač, ali ih nema na našem tržištu. Verujte mi ovaj
posao radim 10 godina.;)

Da citiram svoj komentar koji sam postavio na drugom forumu:

"Posjedujem Lexmark X2530, koga sam kupio kao "best buy" proizvod poslije istrazivanja performansi sa neta...
...i bio sam prezadovoljan, sve dok se nije potrosio crni kertridz!
Dopunio sam ga, vratio u stampac, ali je i dalje pokazivao da je pri kraju. Nakon nekog vremena je registrovao da je "potrosen" i nudio mi samo opciju "complete-a-print", sto ce reci da mogu da stampam iskljucivo sa kolor kertridzom.
Pokusao sam naci resenje sa neta i shvatio da Lexmark ima u sebi cip koji registruje ID kertridza, tako da isti nece prihvatiti kao "puniji". Probao sam reinstaliranje softvera, vadjenje i vracanje kertridza u stampac i svakakva moguca cudesa koja su predlagali neki ljudi, ali bezuspjesno!!!
Neki stariji modeli su pamtili samo po jedan ID, tako da se i moglo naci neko rjesenje!

Najbolja rjesenja koja su ljudi sa foruma predlagali bila su:
motorna testera,
let kroz prozor,
pa cak i katapultiranje natrag u fabriku...

Sve u svemu, kupovinom Lexmarka dobicete jeftin stampac koji solidno odradi posao, ali zato i relativno brzo trosi relativno skupe i nedopunjive kertridze...

Ukoliko pak neko ima resenje za ovakav problem s kertridzima neka mi pomogne da ustedim neki dinar..."

Mislim da je ipak sustina u tome sto Lexmark ima chip koji pamti srijski broj (ili ID) kertridza i to ne na racunaru, vec u samom stampacu!!!

Zaista, jos uvijek nisam uspio naci rjesenje i izglada da cu i ja oprobati neki "Brainiac" eksperiment na njemu!!!

Da citiram svoj komentar koji sam postavio na drugom forumu:

"Posjedujem Lexmark X2530, koga sam kupio kao "best buy" proizvod poslije istrazivanja performansi sa neta...
...i bio sam prezadovoljan, sve dok se nije potrosio crni kertridz!
Dopunio sam ga, vratio u stampac, ali je i dalje pokazivao da je pri kraju. Nakon nekog vremena je registrovao da je "potrosen" i nudio mi samo opciju "complete-a-print", sto ce reci da mogu da stampam iskljucivo sa kolor kertridzom.
Pokusao sam naci resenje sa neta i shvatio da Lexmark ima u sebi cip koji registruje ID kertridza, tako da isti nece prihvatiti kao "puniji". Probao sam reinstaliranje softvera, vadjenje i vracanje kertridza u stampac i svakakva moguca cudesa koja su predlagali neki ljudi, ali bezuspjesno!!!
Neki stariji modeli su pamtili samo po jedan ID, tako da se i moglo naci neko rjesenje!

Rešenje postoji a odnosi se na većinu novih Lexmakovih štampača
Moraš da kupiš crni kertridž sa oznakom 34 koji kasnije može da se dopunjuje a kad nastane isti problem sa color kertridžem kupi Lexmark color kertridž sa oznakom 35 koji se takođe može puniti.
Jeste investicija ali...

Pozdrav,

Najbolja rjesenja koja su ljudi sa foruma predlagali bila su:
motorna testera,
let kroz prozor,
pa cak i katapultiranje natrag u fabriku...

Sve u svemu, kupovinom Lexmarka dobicete jeftin stampac koji solidno odradi posao, ali zato i relativno brzo trosi relativno skupe i nedopunjive kertridze...

Ukoliko pak neko ima resenje za ovakav problem s kertridzima neka mi pomogne da ustedim neki dinar..."

Mislim da je ipak sustina u tome sto Lexmark ima chip koji pamti srijski broj (ili ID) kertridza i to ne na racunaru, vec u samom stampacu!!!

Zaista, jos uvijek nisam uspio naci rjesenje i izglada da cu i ja oprobati neki "Brainiac" eksperiment na njemu!!!

Rešenje postoji a odnosi se na većinu novih Lexmakovih štampača
Moraš da kupiš crni kertridž sa oznakom 34 koji kasnije može da se dopunjuje a kad nastane isti problem sa color kertridžem kupi Lexmark color kertridž sa oznakom 35 koji se takođe može puniti.
Jeste investicija ali...

Pozdrav,

:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje

Killer chip,

hvala na savetu!

Nije da je bas najjeftinija investicija, ali to mi jedino ostaje za probati. Nadam se da ce uspeti. Javicu se cim ih probam dopuniti i vratiti u stampac, mada to nece biti uskoro.

Samo jos jedno kratko pitanje:
Da li su 34 i 35 veceg kapaciteta od 28 i 29? predpostavljam da jesu.

Jos jednom, hvala na savetu. :wave:

Poslednja izmena:
Jesu

:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje

Poslednja izmena:
Ako neko zna neka mi kaze kojim punjivim kertridžima mogu da zamenim 14 i 15 na x2650

Ne znam zasto neki sire netacene informacije ali provereno iskustvo je da je kertridze moguce najnormalnije puniti (mislim na 17, 27) nikakav poseban alat nije potreban, ja moje sam isekao sa
sklapelom po vrhu i onda ih cele otvorio koristio obican spirc i iglu, napunio ih bojom zalepio selotejp trakom i bez ikakvih problema radi. I to nekoliko puta, tako da nema bojazni da se nesto zezne. E sad za 16-cu nisam siguran posto je nisam probao...
Aj u zdravlje!

Ne znam zasto neki sire netacene informacije ali provereno iskustvo je da je kertridze moguce najnormalnije puniti (mislim na 17, 27) nikakav poseban alat nije potreban, ja moje sam isekao sa
sklapelom po vrhu i onda ih cele otvorio koristio obican spirc i iglu, napunio ih bojom zalepio selotejp trakom i bez ikakvih problema radi. I to nekoliko puta, tako da nema bojazni da se nesto zezne. E sad za 16-cu nisam siguran posto je nisam probao...
Aj u zdravlje!

Ocigledno postoji vise serija ketridza, sa drugacijim cipom u sebi, to sto su spolja isti i mose istu oznaku re znaci da imaju i isti cip na sebi.
A sto uopste uzimate taj Lexmark, kad i vrapci nagrani znaju da su teski tj nemoguci za punjenje?

Aj u zdravlje!

Ovde se ne priča o Lexmarku 17 i 27 već o Lexmarku 14,15,28,29 koje štampač ne prepoznaje nakon refilovanja.
A što se tiče 16-ce koju nisi probao,ista je kao i 17-ca ali je sunđer veći a ne prepolovljen kao kod Lexmark 17.

Ocigledno postoji vise serija ketridza, sa drugacijim cipom u sebi, to sto su spolja isti i mose istu oznaku re znaci da imaju i isti cip na sebi.
A sto uopste uzimate taj Lexmark, kad i vrapci nagrani znaju da su teski tj nemoguci za punjenje?

Moze biti i to u pitanju(za cip), a za kvalitet jesu njesra ali su isto tako i bagatela te onome
ko se bavi kucnom radinosti moze da posluzi :d

Sve je to jako zanimljivo.
Ti kertridzi 28 i 29 jesu pipavi i neke stvari mi nisu jasne kod njih.
Ulazenje u problematiku punjenja:
chip se spali nakon odredjenog broja kopija i kertridz vise ne radi. najlogicnija stvar mada me cude neke pojedinosti. Glupo mi je da iko stavlja takve cipove i tako precizne. Svi smo se susreli sa patronama za hp designjet hp 10, hp 11 koji imacu cipove. Mada njihovi cipovi uglavnom rade do datuma odredjenog iliti se aktiviraju i traju 15 meseci al ne duze od datuma za koji je navedeno na kutiji. Razbijao glavu oko toga mesec dana i odustao na kraju.
Sad, interesantno je shto sam te lezmarke velike da kazemo punio i kod nekih lepo radi kod nekih neko vreme radi pa crkne, kod nekih ni da bekne.
Ove trebe sam izbacio jel verujem da njima prvo crkne elektronika pa ga oni tek onda donesu na punjenje jel su previse glupi da bi shvatili kad shtampac kaze error please replace colour/bl;ack ink cartridge ... da to znaci da je crkao. ( juche bilo kod mene na poslu )
Sad da li ti chipovi rade do nekog vremena pa se spale shto je meni najverovatnije nego odbroji 300 strana pa se spali to je glupo jel odstapmacu 3oo tackica 1/str pa sta onda
a i najinteresantnije mi je da se taj fantomski cip ne vidi na kertridzu. Jeste da ih nisam sekao al chip po pravilu ide napolje i naleze na poziciju za citanje.
Da li je nesto drugo u pitanju mozda, neki tajmer koji meri koliko je kertridz van stampaca pa ga onda jednostavno blokira posto ga dugo nije bilo zbog sumlje da je recikliran. Vagicu punjivosti nema sigurno jel bi bila skuplja od aparata.
Jel neko probao da ga puni na stampacu ?
Ja nisam niko ne donosi sve zajedno, a nisam nabavio isti tako da punim na fleku.
Takodje jel neko rasturao aparat da bi uradio clear cmos il slican zahvat da bi se u memoriji stampaca obrisao podatak o kertridzu pa shodno tome da proradi a ne da izigrava mrtav?
Da li kertridz na drugom stampacu radi il ista prica?
Ako je neko probao nesto od ovoga voleo bih da podeli ovde sa nama pa da sredimo ako se sredjivati moze.

Punio sam "direktno" na štampaču i ne vredi.Zatim sam isti kertridž stavio u drugi štampač i registruje ga kao praznog i ne radi.

Poslednja izmena:
registruje ga kao praznog kazes.
Nista kome dodje prvi sledeci taj kertridz pada rasturanje, vadjenje sundjera pa da vidimo dal ima tu negde nesto skriveno.
HP radi po principu u memoriji stampaca je upisan ID kertridza i da je odgulio toliko i toliko stranica i zato nece da radi al to nema veze za pricom nece u drugom glumi prazno i nece.
mora da ima nesto na kertridzu onda. Kome upadne tej kertridz neka ga rasturi i pogleda sta ima i ischupa to mozda ce onda raditi.
Mora da postoji resenje, uvek moze da se "nabudzi" da radi

x2550 28 29 -crni se prvo ispraznio dopunio sam ga -neradi .
Ja odustao -iskljucenog sam ga ostavio dva meseca-juce onako dopunjen samo naponski ukljucen otkacen od kompa sa ukljucenom lapicom da je crni prazan probao da seniram i kopiram (cno belo) i on radi.Prikljuci ga na komp crni ima putacu za za mastilo i na stampacu svetli lamica da je crni rikno ali on stampa.Izvadim ja u boji ketridz stampa crmo znaci radi ???
28-29 bez A
kako ???

Post je jako konfuzan , postoji li mogućnost da ponoviš zapažanje?

Hm jos jedan komentar iz kojeg vidimo da treba poraditi na stampacu
Al opet sa ovog sajta je objasnjenje delimichno nalepi selotejp pa ce raditi.
A sa druge strane isti kertridz ne radi kad se refiluje ( podrazumevamo da nije crkao ) u drugom
stampacu. Tu dakle otpada ideja sa pricom ima chip u stampacu i on javi da je kertridz prazan.
Namece se odgovor da stampac nekako osteti kertridz kad mu skala dodje do 0% pa ovaj vise nece nigde da radi.

Vrh Dno