Kad su pljuckavci u pitanju, vazi samo jedno pravilo, stampati, stampati i stampati...
Jos uvek imam hp 845c koji je odstampao preko 10.000 strana i spalio dva crna i jedan kolor kertridz (i elektronika ima rok trajanja...). crni 15 je legenda za punjenje, a broj odstampanih strana... Kolorac ima rok trajanja, sundjeri vremenom ipak propadaju.
Bitno je i kvalitetno mastilo - American Inkjet je ok, ali je za moj ukus malo previse retko - hoce pomalo da razliva, a ni crna nije pigmentna kao originalna. Sve je to dobro sa strane dugovecnosti kertridza, ali ne i za kvalitet stampe. Meni licno vise odgovara Inktec-ovo, malo je skuplje, crna je pigmentna, boje se brze suse, ali su i problematicnije za odrzavanje. E da, u refil kompletima imaju sasvim upotrebljivo uputstvo za punjenje, a moze se skinuti i sa neta.
Hp 5550, brojac kaze 13863 strane, crni+dva kolorca, cini mi se da sam posle 30+ refila sahranio originalne kertridze

Dosta sam se hvalio, konkretno: natopi malo papirnu maramicu destilovanom vodom, pritisni glavu kertridza na desetak sekundi, vrati, poteraj ciscenje, poravnavanje i trebalo bi da sljaka... bar malo bolje.
Za 3820 se mogu resetovati kertridzi, samo sam zaboravio koje kontakte treba prelepiti, prvo jedan sa leve strane, dok ne kaze da je nasao novi kertridz, a onda jos jedan sa krajnjeg desnog reda - treba malo eksperimentisati ili imati jos 2 kertridza u rezervi, onda nema problema, pamti samo 2 poslednja.
Pitanje: da neko nema nameru da pravi CFS (Continuous Flow System)?