Šta je novo?

Redosled instaliranja

dreamer

Čuven
Učlanjen(a)
26.07.2002
Poena
619
Moze li neko da mi napise kojim redosledom se instaliraju drajveri, chipsetovi, kodeci (posebno koji), service packovi i sve ostalo sto sledi nakon nove instalacije win xp-a? Kada ide restart pri instaliranju i sl..?

Imam P4 1.8a,ATI Radeon 9000 PRO, SB Live, Altec Lansing 251 (AC-3 kodeci jel treba??), Zoltrix tv karta...

pozdrav i hvala unapred...

dreamer

Pa prvo instaliras sam operativni sistem :beat:

E, onda lepo SP1, posto si napomenuo da se radi o XP-u...

Zatim drajveri za plocu....

Pa za graficku (u koliko oces da instaliras DX9, onda prvo instaliraj njega pa ove drajvere)....

Onda naravno modem, i ostalo sto bi mogao da imas....

E zatim, kad instaliras kodeke, prvo instaliraj njih, pa zatim player (u koliko neces da koristis Windows Media Player, koji je vec instaliran, ali to verovatno neces zeleti)...

A, da i restartuj racunar svaki put kada ti se to predlozi (nije obavezno, ali nije ni na odmet)....

A, da postoji i jos jedna stvar koju ja obavezno uradim, kada zavrsim sa instalacijom drajvera - iskljucim Autorun na cd-u, mnogo me nervira.

Telegram Sima ti je vec lepo objasnijo, a ja bih samo dodao da instaliras DirectX9 pre nego krenes da instaliras bilo kakve drajvere.
Mislim da je tako ipak bolje.
Puno srece.

I jos kada bi nabavio XP+SP1 na cd-u da ne moras da se cimas, nego da ti pri instalaciji sistema i to ubaci bilo bi fino.

Vrh Dno