toxicm
Slavan
- Učlanjen(a)
- 25.01.2012
- Poena
- 275
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel i7 7700 / LC-CC-120
- Matična ploča
- Asus H110M-C
- RAM
- Kingston HyperX HX424C15FB/8 8GB DDR4 2400MHz CL15
- GPU
- XFX RX470 4GB RS Triple X
- Storage
- SSD CT250GB BX100 + HD WD500GB + 320GB
- PSU
- Chieftec ELP-700S 700W
- Kućište
- Chieftec LF-02B
- Monitor
- Samsung T220
- Ostale periferije
- WF TV2000XPG, P217D
- Laptop
- Asus ROG Strix G15
- Mobilni telefon
- Pixel 6a
- Pristup internetu
- ADSL
- Mobilni internet
Nisam se par godina igrao sa root-om, a reših sada da root-ujem moj Redmi 5. Mislio sam da je postupak kao i ranije, unlock bootloader-a, TWRP i SuperSU, međutim, vidim da su se neke stvari promenile. Sada, po listanju tematike sa neta, više preporučuju Magisk, čini mi se da je i bolje rešenje od SuperSU-a, ali ono što me buni je dm-verity. Kada sam našo TWRP za Rosy video sam upozorenje da on koristi dm-verity i da ne mogu samo da instaliram TWRP, već, koliko sam razumeo, moram da odmah po instalaciji i ulazu u TWRP instaliram prvo Magisk, pa odmah i LazyFlasher koji bi trebao da reši dm-verity.
Sad, par stvari mi nisu najjasnije. Jedino sveobuhvatno uputstvo na netu koje sam našao je ovo. Međutim, nije baš najsvežije i fale neke informacije. Prvo, da li da koristim TWRP i LazyFlasher i Magisk iz uputstva (koji nisu najnoviji) ili da sve odradim s novijim verzijama? Pritom, ne znam da li mogu bilo koju verziju LazyFlasher-a i Magisk-a da koristim ili moram neku konkretnu verziju? Takođe, negde se pominje da posle LazyFlasher-a mora brisanje podataka da se odradi, a posle unlock-a bootloader-a mi je resetovao telefon na fabrička i naravno sve obrisao? Taman sam instalirao sve kako treba i vratio podatke, pa ne bih baš opet sve to da radim ako ne moram. Koliko sam razumeo, problem je enkripcija telefona i isključivanje iste putem LazyFlasher-a, ali moj telefon i nije enkriptovan...
Mala pomoć?
Sad, par stvari mi nisu najjasnije. Jedino sveobuhvatno uputstvo na netu koje sam našao je ovo. Međutim, nije baš najsvežije i fale neke informacije. Prvo, da li da koristim TWRP i LazyFlasher i Magisk iz uputstva (koji nisu najnoviji) ili da sve odradim s novijim verzijama? Pritom, ne znam da li mogu bilo koju verziju LazyFlasher-a i Magisk-a da koristim ili moram neku konkretnu verziju? Takođe, negde se pominje da posle LazyFlasher-a mora brisanje podataka da se odradi, a posle unlock-a bootloader-a mi je resetovao telefon na fabrička i naravno sve obrisao? Taman sam instalirao sve kako treba i vratio podatke, pa ne bih baš opet sve to da radim ako ne moram. Koliko sam razumeo, problem je enkripcija telefona i isključivanje iste putem LazyFlasher-a, ali moj telefon i nije enkriptovan...
Mala pomoć?