Šta je novo?

Red Hat linux

• Začetnik teme Začetnik teme GEN
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

GEN

Čuven
Učlanjen(a)
07.07.2002
Poena
604
Imam problem jer RH nece da se podigne. Imam Duron procesr i 6.2 verziju RH-a. Stalno mi javlja poruku za kernel panic. Sta da radim?
Da li ce pomoci uzimanje neke novije verzije RH-a kao npr. 7 ili 7.2?

"Kernel panic" nije dovoljan hint. Najcesce se desava kada ne moze da se mountuje root na disku - bilo da je disk na kontroleru za koji drajver nije ukljucen u inicijalnu postavku ili drajvera za taj kontroler uopste nema.
Postuj sta jos mali javlja - obicno pre same "kernel panic" poruke. Ako stvarno stoji "unable to mount root", a disk ti se nalazi na promise ili hpt kontroleru (ili nekom trecem), prebaci privremeno kabl sa tog kontrolera na ovaj od samog cipseta. Ako se tako butuje, treba da se rekompajlira kernel i ukljuce drajveri za taj tvoj kontroler, pa onda mozes da vratis na njega.

Ne, nije zbog toga. Uglavnom, nesto pise o nekom serijskom broju procesora (wtf?) i da ima neki error u vezi sa tim... any idea?

što kaže neshram ukoliko imaš abit-ovu ploču (ja imam kt7a) oprosti se od redhat-ovog linuxa. pređi na suse ili mandrake...
pozdrav

Ne, nemam abit plocu. Mozda je do procesora. Enivejz sutra cu da uzmem RH 7+ pa cu da vidim sta mi je ciniti...
Ako to ne radi, koji SUSE da uzmem ?

SuSE 7.3 ili 8.0 -> razlike nisu neke, samo Qt3->KDE3 i jos neke sitnice. Vidi ovde ako hoce neko da ti snimi 7.3 koju sam poslao za BG; Nesharm je dobio i CD sa KDE3-jkom za SuSE 7.3, pa izlazis (skoro) na osmicu.

silverglider je napisao(la):
SuSE 7.3 ili 8.0 -> razlike nisu neke, samo Qt3->KDE3 i jos neke sitnice. Vidi ovde ako hoce neko da ti snimi 7.3 koju sam poslao za BG; Nesharm je dobio i CD sa KDE3-jkom za SuSE 7.3, pa izlazis (skoro) na osmicu.

A da ja pitam....zasto ne mogu da iskompajliram napr. Nvidijine drajvere na SuSe-u? Zabezeknuto sam gledao poruku o gresci (ne citiram) "cannot make module, this version of kernel is protected, it is possible that you have SuSe distribution". Preko RPM-a moze, ali ako je kernel zaista na neki nacin zasticen, zar to ne lici na Microsoft? 🙁

Mislim da nisi dobio bas takvu poruku (dobro, rekao si i sam da ne citiras 🙂.

Enivej, vrlo je moguce da ti se desila situacija da je kernel kompajliran jednom verzijom gcc-a, a da ti sada na sistemu imas drugi, kojim pokusavas da kompaliras modul (NVIDIA_kernel-xxxx), koji opet treba da se nakaci na taj kernel. Zbog tih deskriptora, vrlo verovatno ti javlja poruku u smislu da nece moci da mejkuje taj modul, zato sto verzije gcc-a kernela i modula imaju razlicite deskriptore.

U tom slucaju poteraj samo rekompajliranje kernela bez menjanja ikakvih parametara i onda bi sve trebalo da prodje glat, jer imaju iste deskriptore.

Preko rpm-a bi trebalo da prodje, posto su ljudi vec upakovali drajver iskompajliran tako da je prilagodjen inicijalnom kernelu koji dolazi sa susetom.

Licno nisam naleteo na taj problem sa susetom, posto je prva stvar koju sam radim nakon instalacije, podizanje gcc-a na 2.96 (zbog mojih projekata; suse mislim da vozi 2.95), eventualno glibc-a (ukoliko je nesto matoro) i odmah nakon toga rekonfigurisem kernel.

A kako objasnjavate da RH 6.2 radi na Cyrix-u 150, 32 rama i Tridentova graficka od .5 K memorije 🙂 . A nece na Duronu na 950, 256 rama i GF2 mx?
Danas sam ponovo instalirao na obe masine. ????

pa možda mu je suviše vruće pa neće da radi😀 😀 😀 😀
sorry, ovo je bilo jače od mene🙂

silverglider je napisao(la):
U tom slucaju poteraj samo rekompajliranje kernela bez menjanja ikakvih parametara i onda bi sve trebalo da prodje glat, jer imaju iste deskriptore.

Preko rpm-a bi trebalo da prodje, posto su ljudi vec upakovali drajver iskompajliran tako da je prilagodjen inicijalnom kernelu koji dolazi sa susetom.

Ok probacu cim se vratim sa Exita

salac je napisao(la):
Ok probacu cim se vratim sa Exita
Mislis posle par dana pauze 😀
Vidimo se tamo u subotu, ako ja cu doci predvece, oladite pivo cheers

Nazad
Vrh Dno