Šta je novo?

Red Bull Stratos - slobodan pad sa ivice svemira

zechs

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2008
Poena
645
[YOUTUBE]vkJ5ItzEq3M[/YOUTUBE]

Samo odlaganja.. Sad ne bi trebalo pre 17:30?

Da li se mozda zna tacno kad ovo pocinje? Ukljucio sam stream jos pre 3 sata i nista...

Ne razumem da li se uopste otisnula kapsula gore pa se ceka skok ili ni to nije pocelo..

Rekose u 19:30 ce biti skok, ako se ponovo ne odlozi.

pa neka skoci u vetar, ionako ce da pada dole kao djule, sta vetar ima da mu smeta ;)

citao sam da mu je frka da se naspava itd pre skoka, a sad to visesatno cekanje sigurno ce ga dodatno smoriti, pa ce takav morati da skace ...

Ako neko moze da baci neki link na pp..

Kapsula se nije jos popela gore, tako da se cekaju uslovi da ona pocne da se penje.

^ne znam samo kako ce se silna odlaganja uklopiti u programsku shemu b92.. al dobro.. cekam. Ako ne zaboravim :d

Pa da ga tokom skoka vetar ne oduva i ne zavrsi negde u srbiji

Probije zvucni zid i sacekaju ga seljaci sa vilama :d

Obaraju rekore stare 52 godine.Trebali su se više potruditi.
Visina veća za nekih 6km(smešno).Kittinger je leteo 988km/h,znači nekih 200ak km/h sporije od zvuka.
Bila je emisija na history ili exploreru više puta.

red bull diže hype radi reklame.

nego sta nego je zbog reklame. svakako ne bih voleo da se kittinger poredi sa ovime. trebalo je imati mnogo vise hrabrosti u to vreme, i sa tadasnjom tehnologijom..

ovome je poverio svoj zivot:

800px-Stargazer_Gondola.jpg

a ovo koriste danas:

red-bull-stratos-rehearsal.jpg

da ne pricamo o padobranima, life support sistemima...

ali, rekordi su tu da se obaraju

Sad pricate kao da je ovo smesan poduhvat.. *smajli koji koluta ocima

Poslednja izmena:
naravno da nije smesno, samo kazem da je prethodni rekord mnogo veci poduhvat od ovoga.

kao sto je bio poduhvat pretrcati milju za manje od 4 minuta po prvi put (banister), a sada to nije nista posebno jer se teren promenio, patike.... Rekorde treba posmatrati u odnosu na vreme u kome se ostvaruju.

A da li znate ko će sve to da fotografiše?

hint: čovek je odavde...

Promenila se oprema, nece valjda da skoci u Mont jakni da bi bio dostojan rekorda.. i dalje moze svasta da podje naopako. Mada ovde je vise poenta u probijanju zvucnog zida u slobodnom padu.

Poslednja izmena:
A sto je crnjak na fb se vec pojavilo nekoliko Felix-ovih RIP grupa i ako covek jos nije ni skocio.

Pocelo !

Izgleda se odlaze za sutra..

Brateeee sto kenj*ju. Kakva oprema, kavi bakraci. Onaj lik sto je skocio pre 50ak godina. Pocepana rukavica, naduvana ruka, nikom nista. Covek skace i to je to. Ovo je cist marketing. Odlazu za sutra. Razocarani su :)

E *** ceo dan protracih cekajuci..

Istrolovase ceo dan :D...

Ajd i ja da kažem koju reč o ovom skoku koji će uslediti sutra. Ja nisam ni znao da je pre 52 godine čovek mogao da skoči sa tako velike visine, i čudno mi je da je to tada uopšte moglo da uspe. Ali dobro, ako je stvarno 6 km veća visina u odnosu na rekord od pre 52 godine onda to nije baš ono što se očekuje.

Baš me interesuje koju brzinu će Feliks Baumgartner dostići.

Poslednja izmena od urednika:
taj zvucni zid je flesh. nikad nisam kapirao zasto grune kad ga avion probije.
hoce se desiti nesto kad ga felix probije?

Pa ne verujem da će postići veću brzinu od prethodnog rekorda, ili, eventualno, bude brži za nekih 50 km/h. Jer samo 6 km veća visina ne omogućava da se postigne neka ne znam kakva veća brzina, jedino ako zbog manjeg otpora materijala i aerodinamičke usavršenosti samog odela to bude imalo neki uticaj.

Poslednja izmena:
Kazu da bi trebao, jer ono odelo je bilo dosta manje aerodinamicno.

Nazad
Vrh Dno