Šta je novo?

Recovery podataka sa no Volume particije?

Majstor

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
620
Greskom i nepaznjom sam pregazio 2 ntfs i 1 fat32 particiju sa jednom malom linux particijom, i situacija je sada da Win (My Computer/Manage) prepoznaje ove 3 stare particije kao jednu ali joj ne dodeljuje nijedan Volume pa nije omogucen pristup.

Uspeo sam sa File Scravengerom da povratim podatke sa bivsih nesistemskih particija, ali imam nekoliko save-ova (*.ess) od par megabajta na bivsoj sistemskoj, ali ovaj program iako uspeva da nadje pomenute fajlove ne uspeva da uradi recovery (prijavljuje da ne uspeva da prepozna Volume na izvornoj particiji). E sad, probao sam nekoliko drugih programa i ili mi stalno pucaju, ili su komplikovani pa ne umem da se snadjem sa njima (Easy Recovery, GetDataBack). Ima li preporuka za neki softver uz pomoc kojeg bih mogao da povratim ovih par malih fajlova sa bivse sistemske particije koja vise nema Volume, znam tacno na kom sektoru se nalaze? Takodje ukoliko je moguce da se ne skenira ceo disk (sto traje po vise od 5 sati) nego samo ove sektore, ili da radi pretragu po vrsti ekstenzije i tako mi ustedi vreme bilo bi skroz super.

Takodje, ako uspem da nadjem i vratim stare podatke, kako da povratim Volume na particiji i ponovo ga formatiram, kada u My Computer na desni klik particije sve opcije su mi zatamnjene osim jedne - delete Volume?

thnx

Poslednja izmena:
mozda prvo da probas da vratis particije, ima na hirens boot-u par programcica, pa onda da probas da vracas podatke. Mozes da probas zero assumption recovery.

Probaj easeu ! Meni je taj program spasaio skoro sve prilikom riknjavanja 500gb particije (tj harda) .

Pazi kad sam taj poslednji probao (nema sta nisam) i uspeo sam :).
E sad, ne znam kako da formatiram ove nevidece particije. Ovi programi im prepoznaju podatke za recovery, ali pristup za format ili dodelivanje Volume - nemam. Kako da im dodelim bilo koje slovo, ili da ih formatiram kad ih windows ne vidi?

Iz disk menadzmenta, desno dugme na ¨my computer¨ pa ¨manage¨ pa disk management pa nadjes koji je to disk, desno dugme na njega i pravis particije, samo pazi da izaberes pravi disk.

Nazad
Vrh Dno