Šta je novo?

Recite mi,kako se postaje uvoznik necega ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Plavimost

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2004
Poena
309
Evo,sedeo sam sa nekim drugarima,popilo se,prichale se priche,nalozhili su se da uvoze...nesto_Ono kao nadjemo firmu i posto se dogovore sa njima,sha ondaK?Kako se postaje uvoznik nechega,kolko kesha otprilike u startu,evo glup primer prazni diskovi.Koliko komada,kako ide PDV,DHL kolko kosta ili avion,ugradnja marze rabati....ono ako ima neko da zna i nije mu smor,WeLIK0 HW@La!

uvazeni clanovi benchmark zajednice ne konzumiraju nikakvu botaniku niti bilo kakve druge psihoaktivne supstance.jel tako stanmare? :D

Uvezeš nešto, automatski postaješ UVOZNIK NEČEGA.
I nemo da bi mi neko obriso post, jerbo sam ja jedini konkretno odgovorio na konkretno pitanje!

zeljkoBU je napisao(la):
uvazeni clanovi benchmark zajednice ne konzumiraju nikakvu botaniku niti bilo kakve druge psihoaktivne supstance.jel tako stanmare? :D
E našao si koga da pitaš :d

Treba ti keshovina samo tako.
E sad kod diskova mislim da necesh imati frke da registrujesh firmu za uvoz izvoz dok kod nekih roba je to muka i povlastica firmi sa "vezama".
1. treba ti da unapred imash rasprodatu robu. ( jako bitna stavka ako cesh na registrovanje firme i prvom turom uvoza potroshiti znachajan deo kapitala ( preko 20% )).
2. dobra kutja koja se bavi spedicijom.
3. ledja u opstini da te u pochetku ne razvale opstinari.
4. magacin gde ce ta roba da se istovari dok ne dodju ljudi koji su ostavili kaparu za istu.
5. dobrog knjigovodju.

To ti je odprilike to od neophodnog.
Naravno podrazumeva se da si nashao robu koja se trazi po povoljnijim cenama, da dajesh na odlozeno, da si sa firmom od koje kupujesh sklopio ugovor kao "zvanichni i jedini uvoznik" te robe.

Da da prozivajte Stanmara, ali ja nikada nisam koristio nikakvu botaniku ili nedaj boze hemikaliju! Osim kad sam pravio herbarijum u 5razredu osnovne i kad sam pre neki dan cistio WC varikinom! :) :)

Što lažeš, a onomad kad smo i tako dalje... :D
Elem, ovo totalno nema veze sa temom tako da dajem apsolutnu dozvolu Martiju da ovo sa zadovoljstvom briše :D (doduše on je ovaj o/t i započeo al neka, ljudi smo :) )

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno