Šta je novo?

Rechargeable batteries

• Začetnik teme Začetnik teme Lukija
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lukija

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 9 9950X + Arctic Cooling Liquid Freezer ii 360 A-RGB
Matična ploča
Asus ROG Strix X670E-E Gaming WiFi
RAM
G.SKILL F5-6000J3038F16GX2-TZ5N 2x16GB, 6000MHz@30-38-38-96, 1.35V
GPU
ASUS TUF Gaming GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER
Storage
Samusng 990 Pro 1TB, Kingston FURY Renegade SFYRD/2000G, 2 x WD4003FZEX (RAID1)
Zvuk
Realtek ALC4080, Altec Lansing 621
PSU
FSP Hydro Ti PRO 1000W
Kućište
be quiet! Silent Base 802, 4 x SILENT WINGS 4 140mm high speed
Monitor
Acer Predator XB273U NV
Miš & tastatura
Aula F108 Pro Zephyr Switch V3, Logitech G903 Hero
Laptop
MacBook Air M5 16/512
Mobilni telefon
Xiaomi 15
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Koje mi preporucujete, pozeljno je da imaju sto veci kapacitet ? Radi se o ovim malim baterijama za walkman, discman i slicno.

Lukija je napisao(la):
Koje mi preporucujete, pozeljno je da imaju sto veci kapacitet ? Radi se o ovim malim baterijama za walkman, discman i slicno.
AA ili AAA?

imas i Varta 1700/2100mAh

BeastMaster je napisao(la):
Energizer 2100mah
Kad se samo setim da sam koristio IBGove od 450mah 🙁

A punjac?

Ok, a sta je sa punjacem za takve baterije?

To bi trebao da bude neki inteligentni ili sa tajmerom koji moze da se podesava. Imam baterije od 500, 600, 1400, a sad jos ako bih dodao i 2100mAh... Glupi su mi oni punjaci sa tajmerom koji imaju dva podesavanja: NiCd i NiMh i podrazumevaju da su ti NiCd 500 a NiMh recimo 1300mAh. Mozes ti onda da imas i baterije od 3000mAh - on ce da ih napuni do 1300 i stane.

Ja imam trenutno neki brzi, 'inteligentni' samo sto nije bas pouzdan - nekad napuni baterije ok, a nekad prestane posle 15 minuta (ne, nije to zato sto su bile vec pune, nego zato sto je punjac losh) tako da bih najvise voleo varijantu podesivog tajmera.

Ima li to negde kod nas?

Re: A punjac?

vasa je napisao(la):
Ok, a sta je sa punjacem za takve baterije?

To bi trebao da bude neki inteligentni ili sa tajmerom koji moze da se podesava. Imam baterije od 500, 600, 1400, a sad jos ako bih dodao i 2100mAh... Glupi su mi oni punjaci sa tajmerom koji imaju dva podesavanja: NiCd i NiMh i podrazumevaju da su ti NiCd 500 a NiMh recimo 1300mAh. Mozes ti onda da imas i baterije od 3000mAh - on ce da ih napuni do 1300 i stane.

Ja imam trenutno neki brzi, 'inteligentni' samo sto nije bas pouzdan - nekad napuni baterije ok, a nekad prestane posle 15 minuta (ne, nije to zato sto su bile vec pune, nego zato sto je punjac losh) tako da bih najvise voleo varijantu podesivog tajmera.

Ima li to negde kod nas?
A sto lepo ne uzmes jedan obican neinteligentni punjac, procitas na baterijama koliko vremenski pri kojoj struji treba da se pune i to ti je to. Ukljucis ih da se pune preko noci ujutru iskljucis i nema nikakvih problema, barem kod mene za proteklih pet godina nije...

kdejan je napisao(la):
...procitas na baterijama koliko vremenski pri kojoj struji treba da se pune i to ti je to. ....

Sta vredi sto na bateriji pise neko vreme kada punjaci kojima punis nisu isti?
Pogledas koliki je output na punjacu, koliko mAh je baterija, podelis (veci sa manjim, naravno 🙂) i toliko sati punis....

kdejan je napisao(la):
...

A sto lepo ne uzmes jedan obican neinteligentni punjac, procitas na baterijama koliko vremenski pri kojoj struji treba da se pune i to ti je to. Ukljucis ih da se pune preko noci ujutru iskljucis i nema nikakvih problema, barem kod mene za proteklih pet godina nije...

Zato sto u vreme kad treba da iskljucim punjac ili necu biti kuci (na poslu, recimo) ili cu spavati dubokim snom. Ili cu zaboraviti.

Ashley je napisao(la):
Imam takav neki noname noninteligent punjac na kojem pise da je max output 180mA. Jel' to znaci da baterije od 1800mA napuni za 10 sati, ili to uradi za 10 sati ako punis samo jednu bateriju?

Na mom Sanyo punjacu lepo stoji 240mAh x 4 tj za svaku onu celijicu po toliko.
Predopostavljam da je i kod tebe ista stvar.
Inace ovaj moj jeste stvarno inteligentan samo ne treba mu mesati baterije razlicitog kapaciteta (to ga ucim sledece godine 🙂).....baterije od 1300mAh puni znacajno brze od ovih 1700/1800....

AA batrija. OK a sada mi recite gde u BG i punjac naravno. Sve ovo zbog MP3 playera 🙂 Naravno mislim na NiMh baterije.

Pogledaj u Mercatoru. Kada imaju onda su najpovoljniji, bar sto se tice Varte (1700/2100mAh NiMh). 2x1700mAh=420din
Takodje, imaju i Vartine punjace.

Panos je napisao(la):
Pogledaj u Mercatoru. Kada imaju onda su najpovoljniji, bar sto se tice Varte (1700/2100mAh NiMh). 2x1700mAh=420din
Takodje, imaju i Vartine punjace.
sto se varte tice povoljniji je buvljak
2100 250din
1700 200din

ZAP je napisao(la):
...

sto se varte tice povoljniji je buvljak
2100 250din
1700 200din
Verujem da je buvljak povoljniji i sto se tice drugih stvari, ali covek kupuje nesto za sebe sto treba da mu radi duze i da bude sigurniji u originalnost (kvalitet) robe.

10din po bateriji i nije neka usteda.

Hvala na info-u , mislim da cu da idem na Vartu, imam ovde jednu alkalnu i vec 3. dan kako koristim player (doduse ne 24h dnevno 🙂 ) i jedva da mi se "skinula" jedna crta. Nravno nije bitna razlika u ceni - bitno je da dobro i dugo radi !

Panos je napisao(la):
...

Verujem da je buvljak povoljniji i sto se tice drugih stvari, ali covek kupuje nesto za sebe sto treba da mu radi duze i da bude sigurniji u originalnost (kvalitet) robe.

10din po bateriji i nije neka usteda.

da ali 2100 su u merkatoru oko 700 dinara za par pa je usteda 200dinara za 2 komada a pakovanje je identicno sto verovatno znaci da je iz istog izvora

Mislio sam na 1700 jer se ne secam cene za 2100.
40% (200d) je, priznajem, usteda.

Evo i ja nesto da pitam 🙂 . Gde se mogu u Beogradu kupiti NiCD baterije, naravno od 2100 i punjac za njih... Da li se na tom punjacu posle mogu puniti i NiMH i da li se isplati kupiti NiCD baterije posto su skuplje, ali mi je receno da i imaju duzi vek trajanja od NiMH... ?

E da, i ako neko zna neka napise cene baterija i nekog "pametnog" punjaca

Nebojsa, nemoj da se z* pa da uzimas u mercatoru, razlika u ceni je zaista velika, ko sto rece ZAP.
Ja sam uzeo Vartu 2100mAh, Made in Japan na buvljaku, tezga 174 a ista firma je i na tezgi 50. NA ravno da su baterije originalne i neotpakovane.
Tu ima i Varta punjaca, ako ti treba. Obavezno koristi slow charger, za nove baterije. Pozdrav!

mesec je napisao(la):
Evo i ja nesto da pitam 🙂 . Gde se mogu u Beogradu kupiti NiCD baterije, naravno od 2100 i punjac za njih... Da li se na tom punjacu posle mogu puniti i NiMH i da li se isplati kupiti NiCD baterije posto su skuplje, ali mi je receno da i imaju duzi vek trajanja od NiMH... ?

E da, i ako neko zna neka napise cene baterija i nekog "pametnog" punjaca
Ne znam odakle ti to za NiCd jer su generalno NiMH bolje baterije (NiCd polako, ali sigurno nestaju sa trzista) 😉...

Mislim da je mesec pomesao oznake 😉
NiCd su se u obliku AA pravilne maximalno od 900, a uglavnom su 500-700....

jaksa je napisao(la):
Nebojsa, nemoj da se z* pa da uzimas u mercatoru, razlika u ceni je zaista velika, ko sto rece ZAP.
Ja sam uzeo Vartu 2100mAh, Made in Japan na buvljaku, tezga 174 a ista firma je i na tezgi 50. NA ravno da su baterije originalne i neotpakovane.
Tu ima i Varta punjaca, ako ti treba. Obavezno koristi slow charger, za nove baterije. Pozdrav!

10x dude, tako ce i da bude! Nije mi hitno punjenje s obzirom da ovaj iRiver nije neki potrosac.

Nazad
Vrh Dno