Šta je novo?

Receiver za 400-450 dem

Delija

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
905
Dakle, interesuje me koji receiver moze da se nabavi za ove pare (nov)? I gde? Koje su mu karakteristike?

Imas kod ovih u 4Audio u Carli Caplina (koji by the way imaju SVEGA od audio opreme, ali po jakim cenama), pred NG sam gledao, raznih stvari...

Npr Yamaha (sad se ne secam modela) sa Dolby digital decoderom i 5x100w, receiver i RDS i sve za oko 500 dem ili Technics slicnih karakteristika za 450.

Delija je napisao(la):
Dakle, interesuje me koji receiver moze da se nabavi za ove pare (nov)? I gde? Koje su mu karakteristike?

Ako ti treba iskljucivo za HI-FI, kupi neki opaki matori model za 300-350 DM, a za ostatak para, daj Velji Hrnjku da ga upgrade-uje. Imaces uredjaj koji po zvucnim kvalitetima odgovara nekadashnjim (pre 15 godina) novim modelima od 1500 DM.

Cale je napisao(la):
Imas kod ovih u 4Audio u Carli Caplina (koji by the way imaju SVEGA od audio opreme, ali po jakim cenama), pred NG sam gledao, raznih stvari...

Npr Yamaha (sad se ne secam modela) sa Dolby digital decoderom i 5x100w, receiver i RDS i sve za oko 500 dem ili Technics slicnih karakteristika za 450.

5x100 w, i Digital dekoder. Kakvo smece. Znaci, kao i za kompjuterske zvucnike od 10.000 W, pocela i kod Japanaca nevidjena lagaja za sve i svasta.

Znam da danas vec za 300 dem moze da se dobije g***o od AIWA-e, pa me interesuje, koliko bih mogao da dobijem za polovnu Sony FD-H80 liniju (97' placena 1500 dem - 'ebi ga, vreme leti :), 100% ispravnu (izgleda kao nova), ali bez zvucnika? Znaci CD, dupli dek (autorevers),dig. tuner.

Inace ako bih uzeo polovno, mozda je bolje da uzmem odvojeno pojacalo i tuner? Sta mislite momci?

P.S. Jos nesto, da li neko zna zasto su me izbacili iz clanstva na forumu? Morao sam ponovo da se registrujem.

Ne znam da li si pogresio ali Yamaha RX-V396 kosta 400$ (to joj je oficijelna cena). What's the catch???

Delija je napisao(la):
Znam da danas vec za 300 dem moze da se dobije g***o od AIWA-e, pa me interesuje, koliko bih mogao da dobijem za polovnu Sony FD-H80 liniju (97' placena 1500 dem - 'ebi ga, vreme leti :), 100% ispravnu (izgleda kao nova), ali bez zvucnika? Znaci CD, dupli dek (autorevers),dig. tuner.

Inace ako bih uzeo polovno, mozda je bolje da uzmem odvojeno pojacalo i tuner? Sta mislite momci?

P.S. Jos nesto, da li neko zna zasto su me izbacili iz clanstva na forumu? Morao sam ponovo da se registrujem.

Za cenu lnije ne znam. Za mene je to nepoznata teritorija.
Ako dajes 400-450 DM, bolje je uzeti neki opaki model recivera, nego posebno pojacalo i tjuner, jer ce u toj klasi, posebne komponente imati losiji zvuk nego reciver, a i zlatno doba recivera, kada su se radili fantasticni modeli je bilo tokom osamdesetih, znaci, treba da pojuris polovan reciver iz 1982-1987 godine. Iz tih godina mozes da ga platis 300-350 DM, neki model koji je kostao 1500-2000 DM, i za ostatak para da ga sredis kod Velje i dobijes ludilo. Uglavnom moraju da se zamene elektroliti, eventualno neki pilipropilen na shtampanoj ploci, i ponekad poneki tranzistor i to je to. Dobijes uredjaj koji je kao nov. Modelima od 1500-2000 DM, uglavnom se nista nije kvarilo, odlican je kvalitet delova.

Sto se tice postova, moras da posaljes Peci na mail, koji si od pre, username i password i novi nick i trazi da ti vrati broj postova. To su svi uradili. Bench je bio totalno krahirao.

Vrh Dno