Šta je novo?

Receiver i par zvucnika do 500 eura

milanm2

Slavan
Učlanjen(a)
12.06.2007
Poena
304
Uglavnom muziku slusam sa laptopa i kada sam video ove zvucnike (BOSE companion 5)

http://www.bose-center-sofia.com/index.php?id=13

prosto sam se zaljubio u njih. E sad posto cena nije mala imam dva pitanja:

1. Da li je bolje da umesto pomenutih BOSE PC zvucnika kupim neki AV Receiver i neke zvucnike i to uklopim do 500 evra?

2. Posto sam nov u ovoj oblasti da li neko moze da mi objasni da li je isplativije kupiti AV Receiver ili stereo Receiver? Voleo bih da Receiver ima i USB port po mogucstvu.

Unapred hvala

Neki koji su ih čuli kažu da takav zvuk ne može da se dobije od ekvivalentnog novog hifija te cene. Za 500e možeš da kupiš neke tek najosnovnije nove zvučnike (par) i AV risiver. Uvek je za isti novac bolje kupiti stereo pojačalo, eventualno risiver nego AVR ako je kvalitet zvuka najbitniji.
E sad, za 500e može da se uzme ozbiljan polovan sistem (pojačalo + par zvučnika), da li si razmišljao o tome? Pošto slušaš muziku sa laptopa koji sigurno nema neku bolju zvučnu kupovinom Companion 5 bi dobio i bolji izlaz jer oni imaju USB DAC u sebi, a ako bi se odlučio za hifi onda bi trebalo da kupiš i neki USB DAC (od ~80e su novi) da bi obezbedio kvalitetniji izvor. Opet sve to može lagano da se uklopi u 500e (i manje) ako ideš na polovno ili kombinovano novo/polovno.

Kombinacija novo/polovno bi mogla da posluzi ako bi se naslo neka pristojna ponuda. Da li umesto USB DAC konvertora postoje mozda neke eksterne muzicke kartice?

Pa postoje, ali one isto idu preko USB-a, ima ih od ~25e na gore, ali mislim da bi trebalo da kupiš nešto kvalitetnije ako već daješ pare, ESI DR DAC nano npr.

s obzirom na sve.. ovde se dizajn dobro placa, dakle tu ide dosta novca. ako ti se ideja svidja i treba ti nesto sto zauzima minimalan prostor, onda je to ok, s tim da postoji jos alternativa, u slicnim kombinacijama.
Sto se tice AVR ili stereo risivera, AVR ima i video komponente, stoga su ti stereo risiveri u istoj cenovnoj kategoriji sa avr ipak bolji zbog kvalitetnijih komponenti koje se u njih ugradjuju. Ipak, nije na odmet pogledati sta ima od ovih varijanti ukoliko zelis da koristis sve mogucnosti koje pruza jedan risiver. U tom pogledu mozda ce ti zafaliti koji dinar i za malo bolje zvucnike, ali opet.. zavisi da li ti treba udobnost koriscenja i lep dizajn uz minimalno zauzimanje prostora, ili bi isao na neku all-round varijantu sa avr risiverom, ili bi ipak isao na stereo risiver sa jednim parom finih zvucnika...

pogledaj jos malo po netu, istrazi sta sve ima, i vidi sta je tebi najvise potrebno.
imas i dosta nekih mini i mikro resenja, portable i home aktivnih zvucnika, imas jos veci izbor pasivnih i jeftinijih u kombinaciji sa nekim odgovarajucim risiverom.

Uglavnom muziku slusam sa laptopa i kada sam video ove zvucnike (BOSE companion 5)

http://www.bose-center-sofia.com/index.php?id=13

prosto sam se zaljubio u njih. E sad posto cena nije mala imam dva pitanja:

1. Da li je bolje da umesto pomenutih BOSE PC zvucnika kupim neki AV Receiver i neke zvucnike i to uklopim do 500 evra?

2. Posto sam nov u ovoj oblasti da li neko moze da mi objasni da li je isplativije kupiti AV Receiver ili stereo Receiver? Voleo bih da Receiver ima i USB port po mogucstvu.

Unapred hvala

Ovim pitanjem otvaraš Pandorinu kutiju :) bukvalno. Budžet od 500e uopšte nije mali. Da li si slušao Bose Companion® 5? Ako jesi i ako ti se đasvi to što čuješ, kupuj ako ti finansije dozvoljavaju. Ako ne, vraćam se na prvu rečenicu :)

Tema puštanja muzike sa laptop-a i "kvalitet" je već načeta. Šta prevashodno slušaš, koji žanr i u kom formatu? To može, takođe, da odrediti pravac kupovine.

Da li si možda razmišljao o Multiple Connectivity Active Monitor-ima? Proguglaj malo - možda uštediš koju paricu :) Pozz

Vrh Dno