Šta je novo?

Rebus zvani ATI... plz help :) 10x

d@FFy

Čuven
Učlanjen(a)
01.04.2003
Poena
619
Pregledao sam sve moguce threadove vezane za ATI (search varijanta). Mnoge stvari su mi jasne ali i dalje nisam siguran sta je pametnije da kupim. Radeon 9000pro ili 9100pro???
Koristila bi neka paralela izmedju ove dve kartice od strane iskusnih, prednosti i mane. Veliko hvala unapred :)

Inace konfiguracija koja ce udomiti ovu karticu je sledeca:
Intel P4 Northwood 2.4 Ghz /FCPGA /533 /512K /478 /box
Intel Blue Mountain 2, 478pin, Audio, DDR 333 support, 2.0 USB
DDRAM 512Mb, 333 Mhz Kingston
i od ostalih komponenti moze jos biti korisna informacija oko napajanja:
Chieftec Dragon Series DG-01-W, 300W PSU, midi tower

p.s. Znam da je ovo pitaj Boga koji thread vezan za ATI i stvarno me nije mrzelo da preturam po forumu i gde sve nisam ali sve to mi i dalje nije pomoglo da se odlucim...

Pa pazi ovako, to ti je u sustini tu negde mada bih se ja ipak odlucio za PRO verziju modela 9000 jer kako ide vreme i kako izlaze nove igrice mislim da ce sa njima sve vise i vise videti prednosti novih generacija ATI cipova!

Mislim da je bolje uzeti 9000 Pro, mada je ponekad 9100 brza u testovima!

Pozdrav!

Ako vec dajes tolike pare na konfiguraciju mislim da je bolje da uzmes lepo odmah 9500 ili 9700 pa da budes miran jedno duze vreme.

Ako si bas zapeo izmedju te dve uzmi onu jeftiniju, jer razlike u brzini i nisu posebno uocljive u realnom radu-igranju, narocito u novijim naslovima!!

Ako imas oko 60 evra vise i zelis da ih potrosis na graficku,pogledaj Radeta 9600, imas ga u malim oglasima kod simpsona.

Pozdrav

Matthias je napisao(la):
Ako vec dajes tolike pare na konfiguraciju mislim da je bolje da uzmes lepo odmah 9500 ili 9700 pa da budes miran jedno duze vreme.
U pravu si sto posto. Bolje odma uzmi 9700 ili cak PRO ako imas love, da ne bi razmisljao duze vreme (inace, po meni 9000 i 9100 su obicni sh**ovi, negde u rangu sa Gf4 MX)....

Skapirao sam toliko i ja da je 9700 ili 500-ka pravo resenje, R300 chip, podrska za DirectX 9 i slicno ali ne daju mi se tolike pare. Konfiguraciju sam uzeo jos u februaru i tek sam je otplatio. Da pojasnim... komp koristim za posao, rad sa zvukom, grafika mi treba samo da mogu ko covek da odgledam neki DVD ili da odigram Raven Shield ili Unreal ili nesto slicno kad mi se igra. Ne zanimaju me benchmark testovi, klokovanja i ne znam ni ja sta sve. Sad imam neki Tornadov MX i totalno mi se ne svidja kako radi, resen sam da uzmem Atija i to iskljucivo PRO varijantu jedina dilema koju imam je da li da to bude 9000 ili 9100.
9700 ili 9500 tek pred kraj godine kad im cene budu normalnije i kad budem upgrade-ovao ceo komp, ne pada mi na pamet da dam tolike pare na graficku ako mi ona te pare nece vratiti.
Sve vise naginjem na 9000pro iz sebi neznanih razloga. :)

Nazad
Vrh Dno