Šta je novo?

Realtek problem.

kefalo81

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2008
Poena
350
Cemu sluzi ovaj program, ranije ga nisam imao, i nesto na njega sumnjam jer mi ne rade slusalice za skajp, tj. ne radi mikrofon, kako na sluskama tako i na web kameri.
Inace, prije par dana sam reinstalirao audio drajvere a sam sistem je star nekih mjesec i po dana, tako da ne vjerujem da je virus.
Inace, kad god ukljucim sluske, ili zvucnike pojavi mi se realtek prozor i pita me sta ukljucijem, pa tamo ima nesto mic, slusalice, zvucnici i jos neke glupost.

Inace kada pokusam da snimim neki ton preko kamere, ide mi samo video ali ne i ton.

Gdje je problem.

kako si uspeo da reinstaliras drajvere za zvuk, a da ne skontas sta je Realtek???

turbo

PS. postuj neke slikice kako ti namestanja stoje u Realtekovom audio manageru, kakva su podesavanja u skype-u, i na kraju kako stoje podesavanja mikrofona u samom win-u, pa onda mozda neko i pomogne, posto ovako na slepo nemamo pojma sta nije u skladu

Koja te podesavanja konkretno interesuju i gdje da ih trazim, posto toga ima gomilu, a ja ne znam sta da gledam.
Konkretno na control panel sam nasao vise opcija, i sijaset podesavanja.
Usmjeri me sta ti treba i ja cu te slike okaciti.

Naravno da jeste jack sensing.
@kefalo81, logicno je da ako utaknes slusalice a izadje ti prozorce koje te pita sta prikljucuješ i pritom imaš da izabereš slušalice, zvučnike, line-in, isl, da je to program koji dolazi uz drajver i logično je da iz priložene liste čekiraš ono što si ub'o.
Mislim, ovako postavljeno pitanje zvuči kao neka zahebancia, mislim ako je uopšte pitanje jer ja tamo ne vidim nigde znak pitanja (?)
Da bi ti nešto radilo u skype-u, u tvom slučaju slušalice i mikrofon, potrebno je u podešavanjima skype-a, pod Audio Settings u odeljcima Microphone i Speakers da izabereš ono što tebi treba, mikrofon i slušalice.

Nisam mislio da nekog zavitlavam, niti mi je to bila namjera,vec je lose koncipirano pitanje ne razumjevanja problema, jer ovo mi se desava sa novim kompom, koga imam tek mjesec dana, dok sa ranijim, sa ovom stvari se nikad nisam susretao. Nije bilo tog realtek, a skajp je radio super odlicno na duronu 1,2 i 512 rama.

Pogledacu kasnije ta podesavanja.
Javljam sta sam uradio.

Pozz..

pitanje je i gde su ubodeni mikrofon i slusalice, da li nazad, sa zadnje strane kucista ili imas mozda neke prikljucke od napred ili sa strane kucista, posto onda i to tako treba da bude podeseno....

ako ti vec iskace taj jack sensing, onda kao sto si pre mene odgovorili, kad iskoci taj prozor, proveri da li je sistem uspeo uspesno da prepozna sta si prikljucio... prikljucuj stvari 1 po 1, nebitan je redosled, bitno je da vidis da li je dobro detektovana stvar, pa kada ubodes mikrofon, da ti on ispise da je prikljucen mikrofon, a nije dobro onda rucno biras da bi podesio sta si prikljucio....

kada je to sve u redu u realtekovom jack sensingu, onda mozes da podesavas settingse u skype-u za mikrofon i zvucnike...

a opet nekada skype uspe sam dobro da podesi stvari da bi funkcionisao kako treba, a nekad ti sam moras da se igras sa mute opcijom mikrofona...

detaljnije kada proveris stanje svojih podesavanja...

Nazad
Vrh Dno