Šta je novo?

Realtek High Definition Audio Driver - problem

Učlanjen(a)
17.01.2005
Poena
320
Imam plocu Epox 8rda6+pro. Na njoj je integrisana zvucna kartica sa Realtekovim ALC850 cipom. Problem je sledeci. Kada instaliram bilo Nvidia Audio driver ili Realtek audio driver zvuk je generalno los, nema basova, prevelika izoblicenja... Jedan prijatelj mi je savetovao da instaliram Realtek High Definition Audio Driver sto sam i uradio. Tada je bilo sve OK. Problem je u tome sto sam to odradio na test hard disku od 7.5GB i na novom Windowsu. Kada sam to pokusao da odradim na 80GB nisam uspeo. Dobio sam poruku "Microsoft Bus Driver should be loaded in your sistem before you instaling Realtek High Definition driver". Reinstaliram ja Windows a ono opet isto. Probao sam milion kombinacija ali nece. Sta treba da radim i kako da loadujem ovaj bus driver pre instalacije?

Poslednja izmena:
Daj neki link. Ja nisam uspeo da nadjem nikakav download na tom sajtu.

Mitrovski Igor je napisao(la):
Daj neki link. Ja nisam uspeo da nadjem nikakav download na tom sajtu.

Nisam ni rekao da ima na tom sajtu, samo sam ti objasnio u cemu je problem. Ne budi toliki gotovan, pokusaj na google da trazis. Takodje, mozes da skines zvanicni drajver sa sajta proizvodjaca maticne ploce ako nemas CD koji se dobija uz nju, a na kome sigurno imas doticni hotfix.

Sve sam ja to vec pokusao

Nisam ja od onih koji sve traze na tanjir. Sve sam to vec pokusao. Skinuo sam desetak razlicitih drajvera, brdo patcheva i ostalih dzidza bidza ali bezuspesno. Znam da je problem u tom 888111 patchu ali nikako da ga instaliram da radi kako treba. Googlovao sam dva dana neprestano ali i to bezuspesno. Forumi kao i uvek dodju kao zadnja nada jer valjda negde tamo postoje neki dobri ljudi koji hoce da pomognu.
Pozdrav.

Ok, sustina je u tome da taj hotfix moras da instaliras PRVI nakon sveze instalacije XP-a, a pre instalacije drajvera za zvucnu kartu.
Ako to nisi uradio tako onda je jasno zasto imas problema, ako jesi onda mozda imas pogresne drajvere. Najbolje je da skines instalaciju drajvera sa sajta proizvodjaca maticne ploce. Ja imam ASUS P5LD2 i na njemu Realtek ALC882 i sve radi kao sat. Prvo sam instalirao XP pa hotfix pa drajvere.

I give up!

Odustajem. Navukao sam kuci pola gigabajta drajvera. Izgubio sam nekoliko dana pokusavajuci sve jedno isto. Pokusao sam i nLite-om. I NISTA. Kako vreme prolazi sve vise verujem da to sto sam cuo nisam cuo. Cak sta vise tog dana mora da sam bio pijan ili nesto slicno.

Glavu gore, ne odustaje se tako lako.
Nisam ti naglasio da postoje dve verzije hotfixa -- jedna za XP SP1, a jedna za (pogadjas) XP SP2. Nadam se da si koristio pravu?
Takodje, kad jednom ukakis Windows pogresnim redosledom, moze samo reinstall da pomogne pa sledeci put da povedes racuna o redosledu.

Nije ni to bio problem. Ipak je sve doslo na svoje - posle 3 meseca. Drug je pre par nedelja kupio novi komp. Odem ja kod njega za neku glupost i slucajno sednem za kompjuter. Cackanjem po everestu vidim ja da na ploci A8N-E postoji integrisana zvucna sa istim cipom kao kod mene ALC850. Uzmem drajvere od njegove ploce i instaliram kod mene. I... RADI. Zadovoljan ja, zadovoljni svi zbog toga sto sam za zadovoljan:banana: Ispostavilo se da je to "obican" realtekov driver v3.66. Pozdrav svima.

Nazad
Vrh Dno