Šta je novo?

Realtek HD nece da gura 5.1 preko spdif

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Cao svima,

Imam problem koji mi hebeno ide na zivce :mad:

Windows xp 32bit, sp3
Realtek HD (integrusa na biostar ta780g)
Koaksijalni kabl povezuje sa Yamaha 557 receiverom.

Pre formata mi je sve lepo funkcionisalo, zvuk se cuo i na slusalicama i na pojacalu (u isto vreme), kad pustim preko KM Player-a mkv, slusalice automatski prestaju sa radom a na pojacalu dobijam 5.1. Medjutim, ili sam u medjuvremenu postao ***** pa ne umem da podesim ili je nesto drugo. Citao sam o problemima sa realtek i sp3, pa sad ne znam sta mi je raditi...

Jesi li otkačio "Disable front panel jack detection" u Connector Settings-u u Realtek HD Audio Manager-u? Ako nisi, probaj pa javi šta biva.

jesam, isti djavo...

Probao sam i sa odvojenim ac3 i sa internal kodecima od kmplayer, jok, nece...

Pazi kad ni kod mene ne rade sluške (a bogami ni PC zvučnici) dok zvuk ide u DD ili DTS preko SPDIF koaksijalnog izlaza na takodje Yamaha risiver, malopre sam probao. Ovo ranije stvarno nije bilo tako i moglo je sve da radi u isto vreme. Dosta svež je i KM player, a i drajver za zvuk (ALC888). Ovo mi u zadnje vreme nije trebalo pa nisam ni primetio, verovatno su ovi bolidi iz Realteka nešto sprčkali u novim drajverima. Ovo na Visti i Win7 nikad nije ni moglo da radi zajedno, a sad su "unapredili" i ove drajvere za XP.

Isto i u BS playeru...

Poslednja izmena:
meni je problem sto nikako ne mogu da naguram 5.1 :(

Identicne verzije softvera, identicna podesavanja na xp sp3 i xp sp2 ...Na sp2 radi, na sp3 ne...Ko me terao da ga stavljam :(

Tu ce bas da se usreci sto se tice zvuka.:D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno