Šta je novo?

Realtek HD driver ne radi posle restarta

Corvus Corax

Console Collector
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poena
915
Ovako ljudi. Imam sledeci problem. Sinoc sam zeleo da probam onaj Realtek X-Fi drajver za zvuk i nakon sto sam instalirao Creative softver poceli su problemi. Pored toga sto nije "video" zvucnu, sto je standardan problem, morao sam da reinstaliram drajvere nakon svakog restarta windowsa. Prosto se nakon bootovanja pokaze crveni X na zvucniku i trazi reinstalaciju drajvera. Nakon sto to obavi, sve funkcionise perfektno do sledeceg restarta/ukljucivanja racunara. Vratio sam standardni Realtek drajver, ali to se i dalje desava.

Zna li mozda neko resenje za ovaj problem?

Pokusao sam i da ocistim drajvere Driver Sweeper-om i nista.

Pronadji Driver cleaner.net 3.4.0.0, upadni u safe mode i u njemu ocisti i Realtek audio i Creative audio pa onda vidi sta se desava.

Sad probah i to. Nece.

Izgleda da mi ne gine reinstall Windowsa. Sve cekam novi HDD za reinstall i na kraju bicu primoran na ovom da to odradim.

Instaliraj drajver rucno. Nemoj da automatski trazi fajl, nego ga ti pronadji i instaliraj.

Nece, i to sam pokusavao. Instalira i onda nakon restarta kao da nisu dobri, pa windows mora sam da ih instalira.

Nece, i to sam pokusavao. Instalira i onda nakon restarta kao da nisu dobri, pa windows mora sam da ih instalira.

Nisam siguran da li smo se razumeli. Nisam misllio da rucno pokrenes setup.exe od drajvera nego kad ti windows prijavi to da ne moze da nadje drajver da ti odaberes .inf fajl koji treba da se instalira. Ako ni to ne radi, ***a reinstal windowsa.

Razumeli smo se. To i kazem. Ja mu pokazem direktorijum, on instalira i kao sve je u redu i radi mi zvuk. Ali nakon restarta on izbaci da nije u redu drajver i instalira ga ponovo sam i sve radi. Nista, ne gine mi reinstal Win-a u skorije vreme.

Pokusaj u Device manageru da ides na update driver, browse for driver, let me pick from a list i izaberi Realtek. Ako to ne radi pokusaj da unininstaliras drajver, ali obavezno oznaci da obrise i software. Ponovi to svaki put kad windows sam instalira drajver i nemoj mu dozvoliti da bilo sta skida sa neta, Kad ne bude vise nista mogao da nadje automatski, instaliraj svoj drajver. Ako ni to ne upali pokusaj sa Your Uninstalerom da obrises te modovane drajvere i stavi super mod. Pobrisace sve sto ima veze sa tim drajverima. Kao zadnja opcija ti ostaje format.

Sada cu da instaliram taj Your Uninstaller da vidim da li ce pomoci. Imam vec Uninstall Tool, ali mozda taj program radi bolje taj posao.

Nece ni to. Pokusavao sam do sada i nista. Na zalost, ne gine mi reinstall Win-a.

Nazad
Vrh Dno