Šta je novo?

Realtek HD Audio i Vista 64bit

Шабанија

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.03.2007
Poena
349
imam plocu iz potpisa i tu realtek integrisanu zvucnu, do nedavno sam bio na xpu i sve je radilo odlicno, ali sam nabavio jos giga rama i presao na vistu 64bit sa kojom sa prezadovoljan osim sto me muci ovaj mali problem.

posle desetak minuta slusanja muzike u winampu zvuk pocinje da se prekida ili da krcka i nestane uopste, revizija drajvera je 1.70, te iste (samo za 32bit) sam koristio na xp i nije bilo takvih problema.

ima li neko resenje za ovo?

Probaj da skines drajver preko Windows Update-a.

Ja sam imao velike probleme sa Audigy-jem i Vistom, koji su se resili tek posto sam skinuo update za Audigy drajvere.

Naravno, ne mora da znaci da je problem u drajverima, ali nista te ne kosta da probas...

instalirao sam uamp, prvi plejer 64bit plejer, za sad ide sve ok.. moguce da je winamp pravio neki prob mater mu

ipak je nesto drugo problem, probao sam vistine default drajvere, drajvere sa cda, najnovije drajvere, isti k.

iskljucio hdmi i digital output reko da to ne pravi konflikt isti k.

popizd!

Poslednja izmena od urednika:
U CP(onaj Realtek manager) za muzicku kartu namesti 16bit, 44100Hz za pocetak i u winampu stavi da ti za reprodukciju zvuka koristi direct sound output i jos tamo podesi da ti koristi HW akceleraciju(u podesavanju tog plugina)

Steta, to je meni pomagalo sa slicnim problemima na RC2 ultimate 64bitnoj ediciji.
Ne znam, mozda bi bilo dobro da probas da stavljas razlicita setovanje npr. 16bit, 48000Hz isl...mozda neko od njih pomogne, mada...

Poslednja izmena:
16bits, 48000hz

izgleda da je ovo dobitna kombinacija :d

nema krckanja i prekidanja.. sad cu ga bacim na muke

Nista, probaj i neke od ostalih kombinacija, a i btw izasli su novi 1.71 drajveri pa probaj i njih...

probao sve zajedno sa tim driverima, poslao sam poruku biostaru, realteku (na par adresa), naravno odgovora nigde :d

a citao sam jos na par foruma da se ljudima desava isti problem :&

Meni na Visti Ultimate 32 radi sve bez problema. Drivere sam skinuo sa Realtek-ovog sajta.

Radi i sa defaultnim drajverima sa 32bitne viste, bez ikakvih problema.

Meni taj Realtek, dodushe na mojoj plochi radi bez problema u 64-bit verziji Viste. Da li si mozda primetio poruku da Winamp nije kompatibilan sa Vistom x64? On radi ali verovatno ne kako treba. HW akceleracija u Visti ne postoji tako da zaboravi na tu opciju u Winampu. Drivere za zvuchnu nisam ja instalirao vec su driveri koje je vista instalirala.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno