Šta je novo?

Realms of Arkania -HD remake-

zeljko

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,030
Po svemu sudeci radi se na kompletnom HD remaku cele trilogije, sa tim da ce se prvi deo Blade of Destiny pojaviti u drugom kvartalu 2013..., receno je da nacin igranja nece biti menjan ali da ce igra biti totalno redizajnirana po pitanju grafike, interfejsa kao i dodatnih unapredjenja

Thanks to Kordanor for letting us know that a HD remake of the Dark Eye Northland Trilogy is in the works. The three games were released internationally under the name Realms of Arkania ... Blade of Destiny, Star Trail and Shadows over Riva. Especially the middle part is widely regarded one of the best RPGs of all time.

The project is a cooperation between original developer Attic, publisher UIG and the Austrian developer Crafty Games.

At the moment the German and English PRs contradict each other. It remains unclear whether the game slated for a release in Q2/13 is the full trilogy or only the first game, Blade of Destiny HD. Here's the full English PR:

A legend reborn as Realms of Arkania - Blade of Destiny returns

2013-01-28 10:47

Developed by Austrian developer Crafty Games, Realms of Arkania – Blade of Destiny is a one-to-one remake of the 1992 original, adored by a generation of Role Players and one of the most successful German RPG’s of the 1990’s. Get ready to return to Thorwal, one of the oldest cities of Aventurien. Make sure your wits are sharpened before walking down the small alleys of Thorwal and Prem, and prepare to stop the Orcisch threat while creating a mighty alliance between nations. Featuring a complete visual reimagining along with a comprehensive overhaul of every aspect of the
gameplay, Realms of Arkania – Blade of Destiny is set to captivate a 21st century audience of new and old fans alike.

gxIWbne.jpg

Poslednja izmena:
Najs.

Samo da ne zeznu stvar.

Kako je ruzan ovaj screen shot. Mozda ubace neki nov content i svidja mi se sto ce biti nemacka verzija. Igre su najbolji nacin da vezbas poznavanje stranih jezika :)

Ja mislim da bi mnogo lepsa bila u 2d + efekti (magije, itd.. ) 3d... steta

Poslednja izmena:
Koliko vidim nista nisu menjali, mada se nadam da su je bar malo doradili, quest log, ispravili bag-ve itd...

Lepo napreduju igra samo sto nije izasla, najavljena je na steamu za 30 jul!

Izasla je RLD verzija sa patch 5... i nemacka clone verzija

Ono sto je sve razocaralo je alfa stanje igre, (verovatno ih je prokleti STEAM naterao da je izbace), ono sto obecava je to sto se SVAKOG dana pojavi novi pech koji bas podosta popravlja stvari, za ovih nekoliko dana stigli su do 1.11 verzije i dosta toga su osposobili i popravili
Ja za sada sam samo probavao kako sta ide, u principu kopirana je cela igra ali u 3d, izbacene su sve gluposti iz originalne igre koje nisu funkcionisale ili nisu imale ikakvog efekta na igru (ko je igrao zna da 30% magija uopste nema efekat u prvom delu i nemoze se uopste koristiti) e sad pomno prate nemacki forum i slusaju zelje pasioniranih igraca

Igra je za sad prakticno u alfa/beta fazi ali kako napreduju verujem da ce za mesec dana biti u odlicnom stanju, ja sam odlucio da jos ne krecem ozboiljno da igram da me ne bi bagovi zeznuli...

Inace nemacka verzija se auto updatuje sama i renemovanjem par en fajlova u de sav tekst postaje engleski, onaj govor koliko ga bar ima ionako je u engleskoj verziji ocajno uradjen pa bolje da slusam svabe ;)

Inace po meni da su ostavili 2d/3d prikaz igra bi bila savrsena!, ovako 3d je dosta nespretno uradjen, kod borbi kamera je ocaj moras misom stelovati pogled, da je fiksirana kamera bilo bi dosta bolje, mada verujem i ovo ce patchom resiti, likovi su u 1.0 smesno losi, mada se preko petcheva popravljaju...

Poslednja izmena:
Steta da su je izbacili tako rano. MAda se stvarno oseca da Developer-i daju sve da srede game.
Mozda ipak izpoliraju game da vredi svoj Naslow.

Steta da su je izbacili tako rano. MAda se stvarno oseca da Developer-i daju sve da srede game.
Mozda ipak izpoliraju game da vredi svoj Naslow.

Bilo bi lepo ako uspeju. Ovde se vidi da je to ipak igra iz proslosti, grafka i anmacaija su low level. Na ovom trejleru npc-ovi sa kao zombiji. Po meni ce ovo biti igrivo ako dosegne granicu imerzivnosti. Gameplay ce biti ok, onaj drugi deo ce odluciti, combat i imerzivnost. Nisam igrao ranije voleo bih da to bude podnosljivo pa da odigram. Isto je bilo i sa HL1. Ovo je jos uvek daleko ispod Black Mesa nivoa koji je bio i vise nego dovoljan. Stavise u to vreme najbolji fps na trzistu. Moderi mogu imati, uz vecu finansijsku podrsku, sjajne proizvode koji bi ljudi kupovali.

Ovo tezi da bude sto verinije originalu tako da ne vredi ocekivati npc-ve... bolju grafiku itd, ja samo nemogu da verujem da su krenuli na full pisljivi 3d... smor

Vrh Dno