Šta je novo?

Mobilni telefon Realme GT ili Poco f3

Koji mobilni telefon kupiti

stefan8661

Poštovan
Učlanjen(a)
15.06.2016
Poena
95
Pozdrav, odlučio sam da promenim sadašnji telefon (mi 9t)

Za naslednika uzimam u obzir sledeće telefone, srazmerno mom budžetu:

Realme GT

Pocophone F3 ili mi 11i (našao par na oglasima za 400€)

Samsung s20 fe

Oneplus 8

Pošto dolaze iz iste kuće, uzeo bih pre realme GT nego oneplus 8, čini mi se da ima bolju kameru a i jači CPU svakako.

F3 me plaši zbog MIUI sistema, nekako nisu dobri sa optimizacijom.

Samsung je ok, malo veći od realme GT što mi ne odgovara. Takođe sam čuo da zna da im ode ekran brzi, drugar zamenio dva Samsunga za kratko vreme upravo zbog toga. Sa druge strane softver im je odlično ispeglan sada...

Dade još neki predlog do nekih max 400 eura

S20 FE samo ako je sa SD chipsetom.

Sta su ti prioriteti? Po meni najzaokruzeniji uredjaj i za manje od 400e je A52s 5G. Pre bih uzeo njega nego neki od navedenih.

S20 FE samo ako je sa SD chipsetom.

Sta su ti prioriteti? Po meni najzaokruzeniji uredjaj i za manje od 400e je A52s 5G. Pre bih uzeo njega nego neki od navedenih.
Dobro zaokružen uređaj, stvarno. Vidim da su i drugačije dimenzije u odnosu na A51 koji mi se nije dopao zato što je bio uzak a izdužen, nekako neskladan. Ovaj je isto visok skoro 160mm ali je zato malo i širi pa je skladniji a ne ovaj visok a uzak.

Meni jedino smeta što ih prave da budu toliki, volim da nosim telefon u džepu... Ali sad su svi tako veliki, nema poente polemisati o tome, jedva sam se navikao na mi 9t, bio mi je kao cigla...

Slažem se da je A52s 5g najzaokruzeniji, hvala na predlogu, razmislicu.

Ovi su možda jači što se tiče cpu-a ali ne verujem da je tu neka velika razlika, s obzirom da je Samsung fino ispeglao njihov skin pa pretpostavljam da su isti za svakodnevno korišćenje, basic aplikacije.

Nisam odgovorio za prioritete. Pa u suštini, da radi što fluidnije, brzo, stabilno. Kamera može da bude osrednja, nije mi to maksimalni prioritet, baterija da može jedan dan da izgura. Sad dok ovo pišem, zaključujemo da su mi performanse ustvari najbitnije :)

SD 778G ima ista CPU jezgra kao SD 888 (tj nema Cortex X1 jezgro, ima samo A78 i A55, ali po meni bolji izbor od 865 sto se cpu-a tice). Nizi je klok nego kod 865/888, ali je to po meni i dobro, telefon fakticki ne moze da se zagreje.

SD 778G ima ista CPU jezgra kao SD 888 (tj nema Cortex X1 jezgro, ima samo A78 i A55, ali po meni bolji izbor od 865 sto se cpu-a tice). Nizi je klok nego kod 865/888, ali je to po meni i dobro, telefon fakticki ne moze da se zagreje.
Danas sam čitao dosta komentara, uglavnom se žale na bateriju, verovatno zbog ekrana i 120hz.. mada neki kažu da im se sredi posle nekog vremena.

Realme GT Explorer Master​

Ovaj model mi se čini takođe kao lepo zaokružen. Nema ga kod nas.

Baš sam gledao performance test na gsmarena, ulistali su realme gt i a50s. Performanse maltene iste, mizerno slabiji se 778.

Realme GT Master Explorer-a nema kod nas, pitanje je da li će se uopšte pojaviti.

Za sada je ovaj Samsung 1. izbor...

Hvala.na preporuci

Ne bih obracao paznju na sinteticke testove i gluposti tipa uporedjivanja brzine otvaranja aplikacija. SD 778G je fantastican chipset, A52s leti.

4xA78 + 4xA55, TSMC 6nm proces, Qualcomm optimizacija i umeren klok, odlicna kombinacija za dobre performanse i dobru autonomiju.

Sigurno bi bio brzi da ima SD 888, LPDDR5 ram i UFS 3.1 internu, ali ne moze se to osetiti u praksi.

Baš sam gledao performance test na gsmarena, ulistali su realme gt i a50s. Performanse maltene iste, mizerno slabiji se 778.
Razlika sigurno nije mizerna, Geekbench: 30% bolji SD888, Antutu: 60% bolji, GfxBench: 100% bolji. Svakako za svakodnevnu upotrebu dovoljan je i SD778 i u realnom radu razlika je dosta manja.

Razlika sigurno nije mizerna, Geekbench: 30% bolji SD888, Antutu: 60% bolji, GfxBench: 100% bolji. Svakako za svakodnevnu upotrebu dovoljan je i SD778 i u realnom radu razlika je dosta manja.

Pogledaj ovde. Interesantno je što su ubacili Realme GT u kombinaciju

Pogledaj ovde. Interesantno je što su ubacili Realme GT u kombinaciju
Ubacili su GT Master taj ima SD778G. Pogledaj recenziju Realme GT 5G i videces da je razlika ogromna ali kao sto rekoh u realnom radu dosta manja.

Ubacili su GT Master taj ima SD778G. Pogledaj recenziju Realme GT 5G i videces da je razlika ogromna ali kao sto rekoh u realnom radu dosta manja.
A da sad vidim. Ne znam kako sam ja video samo Realme GT. Valjda mozak želi da vidi ono što mu odgovara :-D

Btw poslao sam mail Realme EU, pa ćemo videti šta će mi odgovoriti za Realme GT Master Explorer... Da li će ga predstavljati u EU i kada...

Ne bih obracao paznju na sinteticke testove i gluposti tipa uporedjivanja brzine otvaranja aplikacija. SD 778G je fantastican chipset, A52s leti.

4xA78 + 4xA55, TSMC 6nm proces, Qualcomm optimizacija i umeren klok, odlicna kombinacija za dobre performanse i dobru autonomiju.

Sigurno bi bio brzi da ima SD 888, LPDDR5 ram i UFS 3.1 internu, ali ne moze se to osetiti u praksi.
Šta misliš o S20 FE 5g modelu? Čini mi se da je kompletniji od A52S

^Ima bolju glavnu kameru + telefoto. Za igre je takodje bolji. Mana: ekran na suncu bi mogao da bude svetliji. Mozes gledati i 4G verziju, fabricke oznake G780G (isto SD865). Ako kupujes u legalnim tokovima, vise se isplati A52s, FE je skoro 200e skuplji.

^Ima bolju glavnu kameru + telefoto. Za igre je takodje bolji. Mana: ekran na suncu bi mogao da bude svetliji. Mozes gledati i 4G verziju, fabricke oznake G780G (isto SD865). Ako kupujes u legalnim tokovima, vise se isplati A52s, FE je skoro 200e skuplji.
Hvala na odgovoru. Kaži mi osim što nema 5G praktično su isti? Video sam tu verziju, više je ima na KP (4g). Međutim uglavnom 6/128 a može da se nađe 8/128 pa bih verovatno tu što ima više ram memorije. Nijedan od 256gb unutrašnje. 128 završava posao svakako.

Nazad
Vrh Dno