Šta je novo?

Reallocated event count - dovoljan razlog za reklamaciju?

scouser

- Box -
Učlanjen(a)
01.01.2005
Poena
775
HD Tune mi prijavljuje warning na ovom smart atributu,sve ostalo je ok. Proverio bad sectors sa HD Tune na oba testa i brzom i full i ne prijavljuje bad sectors.Seagate tools takodje ne prijavljuje nista,kod njega je i ceo SMART ok,tj. prolazi. HDD normalno radi,nemam nekih usporenja ili slicno,niti se cuje nesto posebno,malo krcka ali tek kad prislonim uvo uz njega,tad se cuje,nikakav neobican zvuk sto vec nisam cuo kod drugih hdd.
Citam da ovaj atribut ustvari znaci broj pokusaja da se losi sektori prebace u neku spare areau,sto opet znaci da hdd ima bad sector ali ga HD Tune i ostali ne vide.
Pitanje je: da li je ovo dovoljan razlog za reklamaciju,u pitanju je Lenovo laptop,Seagate HDD 320Gb a PIN je ovlasceni servis. Ili da uradim low level format?
Neki savet?

Prilozi

• 01-novembar-2010_20-54.png
    01-novembar-2010_20-54.png
    86.7 KB · Pregleda: 56
  • 01-novembar-2010_20-543.png
    01-novembar-2010_20-543.png
    65.7 KB · Pregleda: 98
Hajde da odgovorim sam sebi...mozda jos nekom zatreba.Pisao sam PIN-u i poslao slike sa HD Tune i ekspresno su mi odgovorili da je HDD za zamenu i da ga posaljem na servis.

Ja sam uglavnom HDD sentinelom pronalazio bad sectore, tako da pretpostavljam da preko njega bi tebi pokazao da je realocirao te sektore.

Nazad
Vrh Dno