Šta je novo?

RDP Server?

Djagi

Cenjen
Učlanjen(a)
17.07.2013
Poena
180
Pozdrav,
da li neko može da mi objasni sledeću varijantu. Drugar mi je pre nekih par meseci pričao o Windows Remote Desktop Serveru. Naime,da postoji da se kroz opciju Windows remote desktop loguješ sa svojim username i šifrom na neki server,tj. kao virtuelni računar.I sa brzinom downloada i uploada 1gbs,možeš da skidaš i seeduješ torente,uploaduješ fajlove na neke hostere i slično,i da je to aktivno nonstop.
Sad mene zanima gde to ima da se naruči i kupi i da li je potrebno neko visoko znanje sa rad sa time.
Malo sam laik, po tom pitanju (Mada osnove računara znam. I o torentima,i o seedu,i o uploadu linkova na hostere), nemojte mi zameriti ako nisam dobro formulisao pitanje. Znači neka slična varijanta kao seedbox, samo što je kao neki drugi,virtualni računar koji ima veoma brz internet i neki storage,tj. hard disk od 2 TB.
Ovako nešto

https://www.youtube.com/watch?v=RJxgWPV0vi0

Постоје фирме које нуде такве услуге. Цене се крећу од 10 $ месечно па навише. Сервери се обично налазе у Холандији и брзине су од 100/10 мегабита па нагоре. Серверу приступаш преко интернет претраживача и није потребно неко велико предзнање да би све користио. Уколико хоћеш само да преузимаш и делиш торенте онда ти треба seedbox а уколико хоћеш да преузимаш са других фајл хостова онда ти треба RDP сервер или неки сличан сервис. Кад дођем код куће погледаћу ти па ћу да ти напишем детаљније где можеш да погледаш.

Постоје фирме које нуде такве услуге. Цене се крећу од 10 $ месечно па навише. Сервери се обично налазе у Холандији и брзине су од 100/10 мегабита па нагоре. Серверу приступаш преко интернет претраживача и није потребно неко велико предзнање да би све користио. Уколико хоћеш само да преузимаш и делиш торенте онда ти треба seedbox а уколико хоћеш да преузимаш са других фајл хостова онда ти треба RDP сервер или неки сличан сервис. Кад дођем код куће погледаћу ти па ћу да ти напишем детаљније где можеш да погледаш.

Zanima me download torenta,seed i upload na neke hostere.To znam da se uploaduje sa onim zoom upload programom. Takođe,preuzimanje sa tog servera se vrši sa FileZillom koliko se sećam.
Hvala na informaciji nebeski.letac.
Kad stigneš,pošalji mi neke detaljne informacije.
A na ovu varijantu sam mislio

https://www.youtube.com/watch?v=RJxgWPV0vi0

Пази се тог зум програма јер су корисници открили да је тај програмер из Чешке преварант и да се пријављивао на туђе налоге и брисао фајлове. Имаш тему о томе на wjunction форуму.

Ok. Ja se samo secam da mi je neki prijatelj mog prijatelja pre par meseci pricao da to on koristi.Skine torent.Seeduje neprestano a isto tako i kači linkove na hostere. A download i upload mu je brzina 1gbs.
Ne mogu da se setim da li je pominjao koja je cena i gde je to zakupio i po kojoj ceni.

Ako iznajmis dedicated server ili virtual server sa preinstaliranim Windows Server-om, gotovo sigurno dobijas konfigurisan RDP pristup tom serveru. Konektujes se uz pomoc Windows Remote Desktop klijenta i dalje koristis taj server kao sto koristis svoj Windows racunar.

Ok. Ja se samo secam da mi je neki prijatelj mog prijatelja pre par meseci pricao da to on koristi.Skine torent.Seeduje neprestano a isto tako i kači linkove na hostere. A download i upload mu je brzina 1gbs.
Ne mogu da se setim da li je pominjao koja je cena i gde je to zakupio i po kojoj ceni.

Ево погледај листе "најбољих" удаљених сервера овде и овде. Али мислим да теби пре треба нешто овако или овако.

Nazad
Vrh Dno